Antidootti

Tutkitun tiedon puolesta

Bioresonanssihuijaus jatkuu!

Bioresonanssi on täydellistä tieteen kaapuun puettua huijausta.

Olen kirjoittanut bioresonanssista aiemmin blogissani ja myös YLE:n Spotlight on uutisoinut tästä huijauksesta. Myös MOT teki Vastalääkkeen opiskelijoiden kanssa tästä huijauksesta ohjelman.

Mikään ei kuitenkaan näytä pysäyttävän menetelmän avulla tehtävää hyväuskoisten rahastusta. Tälläkin hetkellä googlaamalla voi löytää lukuisia palveluntuottajia, jotka mainostavat tätä huijausta.

Mitä bioresonanssin kerrotaan olevan?

Jo kuvaus menetelmän ominaisuuksista pitäisi paljastaa, että kyseessä on huijaus. Pitämällä käsissä kahta metallitankoa, laite tulostaa kattavan luettelon elimistön vitamiineista, hivenaineista ja sairauksista.

Laite tekee myös erilaisia diagnooseja – sairauksista joita ei todellisuudessa ole edes olemassa. Esimerkiksi kohdussa väitetään havaittavan matoja (tällaista sairautta ei ole olemassa). Mitään veri- tai muita näytteitä ei tarvita, kuvantamisesta puhumattakaan.

Laitteen väitetään pystyvän mittaamaan mm. seuraavia seikkoja (mikään näistä ei pidä paikkaansa). Chakrat ja meridiaanit ovat toki muutenkin mielikuvitelun tulosta.

 • chakrat
 • meridiaanit
 • emäs-/happotasapainot
 • sähkömagneettisen ja älylaitteiden säteilyt
 • geomagneettinen stressi (maan alainen vesi, kallion halkeamat ja magneettiset linjaukset)
 • patogeenit (bakteereja, viruksia, loisia ja sieniä, ympäristömyrkkyjä, raskasmetalleja)
 • ravintoanalyysi (kivennäiset, hivenaineet, vitamiinit, aminohapot, rasvahapot, maitohappobakteerit ja aminohapot)
 • entsyymit
 • allergiat ja yliherkkyydet
 • hormonitasapaino
 • unihäiriöt
 • korva-, nenä- ja iho-ongelmat
 • erilaiset kiputilat
 • lihas-, nivelside-, nivel- ja jänneongelmat
 • hermoston epätasapainot

Kätevintä on, että laitteella nämä sairaudet voidaan myös hoitaa samalla kertaa. Niinpä madoista ei enää hoidon jälkeen voi olla jälkeäkään, kun taikahoito on ne jo tuhonnut.

Bioresonanssin tarina on tyypillinen esimerkki lääkintälaitteisiin liittyvistä huijauksista. Laite voi vaikuttaa teknisesti vakuuttavalta. Siinä on erilaisia valoja, näyttöjä ja se piipittää ajoittain. Laite voi tuottaa vakuuttavalta vaikuttavan tulostettavan raportin.

Bioresonanssipalveluiden myynti johtaa tietysti rahan menettämiseen huijarille mutta se lienee pienin murheista.

Tarpeettomien, asiallistenkin mittausten aiheuttamien havaintojen stressi, huoli ja elämänlaadun huononeminen ovat tosiasioita. Silloin kun mittaukset ovat huuhaata, ei edes saada sitäkään teoreettista hyötyä, mikä asiallisista mittauksista syntyy.

Humpuukimittaukset voivat jotaa turhiin lääkärikäynteihin ja terveydenhuollon niukkojen resurssien haaskaamiseen.

Bioresonanssia tarjoavat huijarit

Alle olen koonnut hakukoneen avulla löytämiäni bioresonanssipalveluita tällä hetkellä tuottavia yrityksiä. Lista ei ole kattava mutta pitäisi olla ajantasainen.

 • Superfeel Health and Beauty
 • Oloni-klinikka
 • Lifestyle Harmony
 • Onnenpaikka
 • Vaivaton
 • Hyvinvointikeskus Leepekka
 • Biobalancing
 • Yazka Love – Quantum Healing
 • Mundo Verde
 • ResonanssiV
 • Ihana Elämä terveysanalyysi
 • Keravan lääkintävoimistelu
 • Inzenter
 • Janina’s animal masssage
 • Elämän tasapaino
 • Semba
 • Naiseuden voima
 • Marias hälsönycklar
 • Monza Nutrition
 • TK-balance
 • Terveyskartano
 • RavintoEvita
 • Kaarina Krogerus
 • ninalaurell.fi

Kuulisin mielelläni yritysten perusteet huijausmittausten ja hoitojen tarjoamiselle. Osa edellisessä kirjoituksessani mainituista hoidon tarjoajista on älynnyt lopettaa tämän toiminnan.

Kun aikanaan MOT teki paljastusohjelmansa niin, että Vastalääkkeen lääketieteen opiskelijat olivat “potilaina” bioresonanssihoidossa, alan toimijoita edustava Terveystuotekauppiaiden Mika Rönkkö nosti esiin lähinnä vain Ylen hänen mielestään kyseenalaiset toimintatavat.

Mika Rönkön viestissä keskeisintä kuitenkin oli se, mitä ei sanottu eikä pohdittu. Bioresonanssin huijaustoiminnan hyväksyttävyydestä hän ei maininnut mitään.

13 vastausta artikkeliin “Bioresonanssihuijaus jatkuu!”

 1. Eeva Visala avatar
  Eeva Visala

  Listallasi mainittu Keravan Lääkintävoimistelu Oy kertoo verkkosivuillaan, että palveluvalikoimassa oleva Eduktor-bioresonanssi “ei ole saatavilla tällä hetkellä”. Monenlaista muuta bioresonanssin epäilemättä täysin korvaavaa on kyllä tarjolla.

  Näille tieteelliseltä kuulostaviin sanoihin mielistyneille yrittäjille voisi ehdottaa, että alkaisivat valmistaa ja myydä vaikkapa vaccinium myrtillus-uutejuomaa. Hyödyistä löytyisi rehellistä tutkimusnäyttöäkin. Haittapuoli on tietysti se, että katteet jäävät pieniksi, jos mustikat täytyy käydä itse metsästä poimimassa.

  1. admin avatar

   Palvelu on kuitenkin edelleen listalla. Siellä on myös monia muita huuhaa-hoitoja tarjolla kuten Detox-jalkakylpy.

 2. Visa Jokelainen avatar
  Visa Jokelainen

  Terve.

  Holvi tuskin tarjoaa bioresonanssipalveluita – Holvin toimiala on pankki- ja verkkokauppapalveluiden tarjoaminen pienyrityksille. Nopealla googlauksella tuo jo erikseen mainittu Biobalancing näyttää tarjoavan palveluitaan Holvin alustalla.

  Toki Holvin väelle voisi asiasta vinkata, humpuuki saattaa rikkoa palvelun käyttöehtoja: https://support.holvi.com/hc/fi/articles/202256852-Acceptable-Use-Policy

  1. admin avatar

   Ok, poistan Holvin listalta.

 3. Niina Koivisto avatar
  Niina Koivisto

  Toivon näiden testien tekijöiltä eettisyyttä eli ei tehtäisi alaikäisille tai niille täysi-ikäisille, jotka eivät pysty itse arvioimaan mihin ovat ryhtymässä. Bioresonanssilla ei ole mitään teoreettistakaan mahdollisuutta lunastaa lupauksiaan diagnostiikan tai hoidon suhteen. Täysivaltaiset aikuiset saavat toki hupsutella bioresonanssin, ennustajien tai tarot-korttien kanssa, mutta pidetään nämä ajanvietteet ja todelliset terveysongelmat erillään ettei kenenkään todellinen diagnoosi ja hoito viivästy.

  1. admin avatar

   Pidän kyllä aikuistenkin mittauksia puhtaana huijauksena ja epäeettisenä toimintana. Eivät aikuisetkaan kykene arvioimaan näiden palveluiden asianmukaisuutta.

 4. […] Bioresonanssihuijaus jatkuu! […]

  1. Viktor Weisshäupl avatar

   Saksassa kaksi lääkäriä, Walter Dorsch ja Andreas Kolt, tekivät yksinkertaisen mutta erittäin vakuuttavan tutkimuksen bioresonanssidiagnostiikan tulosten paikkansapitävyydestä Baijerin radion “report münchen” -ohjelmassa vuonna 2018.

   https://www.springermedizin.de/allergologie-in-der-hno-heilkunde/einfache-testverfahren-zur-ueberpruefung-der-aussagekraft-von-bi/16816508 saksaksi, paywallin takana.

   Kaksi nykyaikaista bioresonanssilaitetta analysoitiin. Testikohteina oli yhdeksän tervettä vapaaehtoista, kaksi sairasta miespotilasta, ruumis, tuore Leberkäse (lihamureke) ja kostea liina. Mittaukset suoritettiin valmistajan ohjeiden mukaisesti.

   Tulokset eivät olleet yllättäviä:

   Lainaus tiivistelmästä:

   Tulokset: Olemassa olevia diagnooseja vakavasti sairaista potilaista ei tunnistettu, ruumiin todettiin olevan parhaassa kunnossa lukuisten mahdollisten terveysriskien rinnalla, kuten kaikki testikohteetkin. Mittaukset tuoreesta lihamurekkeesta ja kosteasta kankaasta erilaisin tiedoin iästä, sukupuolesta, pituudesta, painosta ja nimestä johtivat monenlaisiin tuloksiin, joiden suhteelliset keskihajonnat olivat jopa yli 200 %. Toisaalta tulokset, jotka saatiin käyttämällä samoja koehenkilön tai potilaan tietoja kostealla liinalla ja makkaranlihalla, olivat lähes identtisiä koehenkilöiden tai potilaiden saamien tulosten kanssa.

   Johtopäätös: Laitteet eivät pystyneet erottamaan testattavia materiaaleja toisistaan. Oletetaan, että heikosti johtavien materiaalien yhdistäminen testisondin kahteen napaan aktivoi ohjelmiston, joka tuottaa terveydelle merkityksellisiä havaintoja. Suosittelemme maksajuustoa tai siihen liittyviä testejä yksinkertaisiksi testeiksi bioresonanssitulosten pätevyyden tarkistamiseksi.

  2. Persikka avatar
   Persikka

   Kävin bioresonanssiterapiassa tutustumatta aiheeseen tarkemmin etukäteen lainkaan, mutta hoidon tarjosi tuttavani ja siksi menin kokeilemaan hoitoa avoimin mielin. Jo heti kättelyssä keskustelu kääntyi matoihin ja ajattelin, että apua, tämähän alkaa kuulostaa ihan humpuukilta… Käsittelyn jälkeen sain tippapullollisen vettä, joka oli siis hoidon aikana ollut laitteessa ja kerännyt näitä samoja resonaatioita kuin mitä hoidossa käytettiin… Jäin siinä sitten miettimään, että mitäpä sitten – miten tämä vesi nyt on vaikutukseltaan parantava? Jos mitään fysiikasta ymmärrän, niin eihän se resonanssi siihen veteen jää, vaan aaltoliike jatkaa kulkuaan… Voisiko tohtori vielä selittää ilmiön minulle, olenko oikeilla jäljillä jos olen sitä mieltä, että eihän resonaatio säily pullossa, eikä voi vaikuttaa veden laatuun? Vai muuttaako ohikulkeva aalto veden ihmelääkkeeksi..?

   1. admin avatar

    Ei tietenkään sen taajuus mihinkään jää eikä edes mitään säilyvää taajuutta siihen veteen ylipäätään synny.
    Koko tarina resonoinnista silkkaa pöytyä. Sen vuoksi minusta onkin todella omituista, että tämä huijaaminen jatkuu vuodesta toiseen.

    1. Minna Amanda Nissilä, varatuomari avatar
     Minna Amanda Nissilä, varatuomari

     Sivuston ylläpitäjä ei selvästikään ole tietoinen tieteellisesti todennetusta kvanttifysiikasta. Lääketiede ei ole/saisi olla erillinen universumin luonnonlakien toiminnasta.

     1. admin avatar

      Aikamoinen väite varatuomarilta, että tieteellisen koulutuksen saanut tutkija ja PET-keskuksen johtaja ei lainkaan tuntisi kvanttifysiikkaa. No, mitäpä tuosta mutta nyt odotan mielenkiinnolla, millä tavalla kvanttifysiikka selittää bioresonanssihuijauksen?
      Voisitko toimittaa tällaisen näytön, kiitos?

      Hyvä huomata, että kvanttifysiikka onkin kaikista tavallisin tiedehtävä väite ja yritys selittää mitä vain huuhaata, koska on vaikeasti ymmärrettävä. Minulla ei ole tiedossani mitään tutkimusnäyttöä siitä, että bioresonanssin väitetyt toiminnat selittyisivät kvanttifysiikalla. Olisin kiitollinen tällaisesta näytöstä. Jos näyttö löytyy, korjaan kyllä kirjoitukseni.

     2. admin avatar

      Nyt ymmärrän. Kommentoijan kuvaus itsestään: “There is Something More! Minna Amanda Nissila is an author, transformational speaker, ascension guide and coach, quantum life experiencer and time traveler with a super conscious and evolved mind. She is a quantum communicator with animals and benevolent, multidimensional beings, as well as, an energy and sound healer.”
      Hyvin avartava kuvaus.

error

Pidätkö blogistani? Viesti tästä muille.

LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram
RSS
Follow by Email