Antidootti

Tutkitun tiedon puolesta

Bioresonanssi on kvanttilääketieteellistä huiputusta – menisitkö sinä halpaan?

Kollegan vastaanotolle saapui potilas, jolla oli mukana kvanttilääketieteen tuottama monisivuinen dokumentti eri elinjärjestelmien kunnosta, luuston mineraalipitoisuudesta, vitamiinitasoista jne.
Tehty mittaus oli kertonut potilaan sepelvaltimoiden elastisuuden olevan alentunut. Raportin mukaan myös sepelvaltimoiden perfuusiopaine (verenpaine sepelvaltimon sisällä) oli alentunut.
Potilas saapui lääkärin vastaanotolle ensisijaisesti kysymään, pitäisikö sepelvaltimot nyt kuvata, kun niissä on tuollaisia toimintahäiriöitä? Hänellä ei ollut mitään sydänsairauteen viittavia oireita.

Health Concept Analyzer

Potilas oli käynyt Estimar –aineenvaihdunta.fi palvelussa Turussa, jossa hänelle oli tehty mittaus Health concept analyzer –laitteella (HCA). Mittauksen hinta oli 80 €.
Kyseessä on laite, joka sekä yrityksen, että palvelujen tuottajan mukaan kykenee todella ihmeellisiin mittauksiin. Mittaus tapahtuu pitämällä metallista kynän mallista esinettä kädessä minuutin ajan.
Suomalaisen, Jyväskylässä toimivan HCA-palveluntuottajan mukaanHealth Concept Analyzer -laitteessa yhdistyvät lääketieteen, bioinformatiikan, sähkötekniikan ja muiden tieteenalojen innovaatiot. Kvanttilääketieteeseen perustuva laite hyödyntää kehittyneiden sähkölaitteiden kykyä kerätä tietoa elimistön solujen heikosta magneettikentästä analyysiä varten.
Health Concept Analyzer mittaa kehon koostumusta 13 eri alueelta. Nämä alueet ovat vitamiinien, kivennäisaineiden, koentsyymien ja aminohappojen määrät, sydämen ja verisuoniston tila, sekä ruoansulatustoiminta. Mittauksessa nähdään myös aivojen ja keskushermoston tila, luiden mineraalitiheys, immuunijärjestelmä, haitalliset aineet, raskasmetallit, fyysinen peruskunto ja ihon kunto.”

Todella upeaa ja ainutlaatuista. Harmi vain, että tuossa jargonissa mikään ei ole totta.

Tämän jälkeen tarina jatkuu kuvauksella elimistön koostumuksesta, soluista ja niiden jakautumisessa tapahtuvasta atomien ytimien ja elektronien liikkumisesta. Sitten päästäänkin ihka uuteen lääketieteen alaan: Kvanttilääketieteeseen.
Kvanttilääketieteen mukaan sairastumisen perimmäinen syy on se, että atomin ytimen ympärillä pyörivien elektronien kierto muuttuu, mikä aiheuttaa muutoksia kaiken aineen muodostavissa atomeissa, pienissä ja suurissa biomolekyyleissä, soluissa ja lopulta myös elimissä.”
Mittauslaitteeseen on määritetty oireiden ja ravitsemusindikaattorien normaalit värähtelytaajuudet. Laite vahvistaa niitä, ja lähettää ne edelleen tietokoneen analysoitaviksi. Lopuksi niille annetaan vastaava negatiivinen tai positiivinen kvanttiarvo. Kvanttiarvo osoittaa oireen tai ravintoaineen puutteen luonteen ja tilan viitteellisesti……. Health Concept Analyzer -laitteella tehdyissä testeissä hyödynnetään tätä periaatetta.
Väkisinkin tulee mieleen Puppulausegeneraattori. Sen verran hienoa humpuukia tuossa suolletaan lisää. Kvanttilääketiede on puhdasta scifiä.

Health Concept Analyzerin tuottamat tulokset

Laitteen tuottamat raportit ovat todella vakuuttavia. Tussikynän näköisen kapistuksen pitäminen kädessä minuutin ajan tuotti täydellisen raportin melkein kaikista tapahtumista elimistössä. Alla olevissa kuvissa on osia tyypillisestä raportista.

 
Valitettavasti on täydellinen mahdottomuus, että kyseinen laite voisi nuo asiat oikeasti mitata elimistöstä. Mittaukset ovat kaiken luonnontieteen ja tähänastisen tiedon vastaisia.
Menetelmä muistuttaa ehkä eniten tieteiselokuvissa kuvattua diagnostista laitetta, jossa potilaan yli pyyhkäisee valaiseva tanko, joka tuottaa täydellisen tiedon tutkittavasta ihmisestä. Tällainen ei kuitenkaan ole vielä todellisuutta – ainakaan Tellus-planeetalla.
Jos tällainen ihmemenetelmä olisi toimiva, se olisi tietenkin jo laajassa käytössä lääketieteessä, vaikka luotettavuus olisi edes vain kohtuullinen, saati sitten väitetty 96%.
Hieman penkomalla löysinkin jo Kuningaskuluttajan vuonna 2015 teettämän selvityksen sekä tästä HCA-laitteesta että vastaavasta toisesta Asyra-nimisestä laitteesta.
Selvityksessä tuli esiin, että kyseiset laitteet todellisuudessa lähinnä ”arpovat” tulokset. Saman henkilön käydessä uudelleen mittauksessa havainnon toistettavuus on heikkoa ja laitteet antavat myös aivan erilaiset tulkinnat samasta henkilöstä.

Mitä HCA-mittauksessa käyneelle potilaalle lääkärin vastanotolla kerrottiin?

Lääkärin vastaanotolla potilaalle kerrottiin tietenkin, että kyseisen mittauksen antama tulos sepelvaltimoiden elastisuuden alentumisesta taikka verenpaineen alhaisuudesta ovat täysin merkityksettömiä ja varmuudella virheellisiä tuloksia.
Sepelvaltimoiden elastisuuden ja perfuusiopaineen mittaaminen on toki mahdollista mutta se vaatisi johtimen kuljettamisen sepelvaltimon sisälle ja seinämän kuvantamisen ultraäänellä. Tällainen menetelmä ei ole kliinisessä käytössä, sillä elastisuusarvolla edes tällä tavalla mitattuna ei ole kliinistä merkitystä.
Tarina on tyypillinen esimerkki turhien mittausten aiheuttamista haitoista. Rahan menettäminen huijarille on todennäköisesti pienin murheista.
Tarpeettomien, asiallistenkin mittausten aiheuttamien havaintojen stressi, huoli ja elämänlaadun huononeminen ovat tosiasioita. Silloin kun mittaukset ovat huuhaata, ei edes saada sitäkään teoreettista hyötyä, mikä asiallisista mittauksista syntyy.
Tässä tapauksessa humpuukimittaus johti turhaan erikoislääkärikäyntiin, jossa annettu tieto toivottavasti johti henkilön rauhoittumiseen.

Miten tällainen huijaaminen voi edelleen olla sallittua Suomessa?

Ilmiö kertoo karua kieltä siitä miten teknistyneeksi ja futuristiseksi käärmeöljykaupittelu on muuttunut.
Tähän saakka laitteiden valmistajien CE-merkintä ei ole edellyttänyt tutkimusnäyttöä tehosta tai luotettavuuden todistamista. Mitään laatusertifikaattia mittausten tarkkuudesta ei siis tarvita ennen kaupittelua.
HCA-mittari ei ole virallinen terveydenhuollon laite. Suomessa terveydenhuoltoa valvova Valvira ei myöskään valvo HCA-mittarien käyttöä.
Muita vastaavia huijausmittauksia tehdään Suomessa ns. Asyra-laitteella sekä ns. Quantum Resonance Magnetic Analyzer –laitteella.
Mittauksia tulkittaessa kyllä mainitaan, että mittaukset ovat vain suuntaa antavia eivätkä tuota lääketieteellisiä diagnooseja. Sen lisäksi että väite ei ole totta, se ei tietenkään oikeasti lievennä huijaamista.
Käytännössä mittaaminen on vain osa kokonaishuijausta. Raportin perusteella useimmiten havaitaan jokin puutos. Millä muulla se korjataan, kuin samasta paikasta ostetuilla ravintolisillä? Nerokasta, eikö totta?

Yhteenveto

Valelääketieteellinen kaupallinen toiminta näyttää menestyvän, vaikka tietoa toiminnan perusteettomuudesta olisi tarjolla. Vuoden 2015 Kuningaskuluttaja-ohjelman selvitys olisi luullut jo vakuuttavan asiakkaat mutta palvelua tarjotaan edelleen useissa paikoissa.
Ainoa tapa vaikuttaa on välttää tällaisia palveluita tarjoavia yrityksiä. En usko, että palveluntarjoajat olisivat kyenneet välttämään tietoa siitä, että mittaukset ovat humpuukia, kun asiasta on ollut tietoa ainakin jo vuodesta 2015 alkaen.
 

Suosittelen välttämään yrityksiä, jotka tarjoavat HCA-mittauksia tai vastaavia! Mittaukset ovat puhdasta huijaamista ja rahastusta.

 
Alle on listattu ne yritykset, jotka ainakin tätä tai vastaavaa huijausmittausta edelleen näyttäisivät myyvän. Lista ei ole kattava.
(Muokkaus 25.2.3019, 28.2.2019 ja 1.3.2019 jotkut tarjoajat ovat poistaneet mittaukset tuotteistaan ja nämä nimet ovat myös poistettu listalta)

 • Helsinki
  • Superfeel Health and Beauty
  • Health and Beauty by Sini
  • Monza Nutrition
 • Turku
  • Estimar-aineenvaihdunta.fi
  • Sydänpuu
  • ETV-valmennus
 • Tampere
  • Maanrakennus Kivijärvi
  • Hyvä Olo Ilona
  • Myblueberrymornings.net/ravintoainemittaus
 • Lahdessa ja Hollolassa: TK-balance
 • Lappeenranta: Fysiovire
 • Kuopio: Terveyskartano
 • Hyvinkää: RavintoEvita
 • Jyväskylä: Kaarina Krogerus

70 vastausta artikkeliin “Bioresonanssi on kvanttilääketieteellistä huiputusta – menisitkö sinä halpaan?”

 1. Sarianna avatar
  Sarianna

  Hei,
  Näitä HCA-laitteita riittää…
  http://ravintopolku.fi› Tekstit › HCAlaite
  Tämä ravintoterapeutti tituleeraa itseään myös tietokirjailijaksi. Ja on yllätys, yllätys käynyt Salus opiston…

 2. Olavi Miettinen avatar
  Olavi Miettinen

  Kävelin tänään Espoonlahdessa Pikkulaivan Lifen ohi, kun huomasin ovessa kyltin: “Vitamiini/hivenainemittaus 20/40€”. Kävin sisällä kysymässä tarkemmin, koska periaatteessa asia kiinnostaa. Kyseessä on juurikin Health concept analyzer -mittaus. Mittaus tehdään jollain hetken kädessä pidettävällä laitteella, eli siihen ei sisälly verinäytteen ottamista tai labrakokeita. Tulokset ovat myyjän mukaan “suuntaa-antavia”, mutta korreloivat hänen oman kokemuksensa mukaan hyvin kulloisenkin ruokavalion kanssa. Minulle näytetty “analyysiraportti” näytti samalta kuin yllä.

  Kerroin myyjälle googlaavani testin kotiin päästyäni. Tein niin, ja taidanpa kuluttaa rahani jotenkin muuten.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Kyseessä on siis huijaus.

 3. Samu Silakki avatar
  Samu Silakki

  Lentäminen oli aikoinaan luonnonlakien vastaista, maa oli litteä ja aurinko kiersi maata. Se, että perustat väitteesi tuolle on jo itsessään typerää. Lisäksi, jos et ole itse testannut laitetta niin miten voit väittää sen olevan humpuukia? Onko sulla näyttöä siitä että laite ei toimi? Koska ainoa mitä luen sun kommenteista on että junnaat samaa asiaa. Rautasairas kertoi sulle oman tarinansa, lynkkasit sen “ei oikea diagnoosi” -väitteellä, vaikka kukaan ei ollut sanonut että se olisikaan sitä, vaan että tämä HCA mittaus johti potilaan oikeille jäljille jonka jälkeen hän tämän oikean diagnoosin sai. Julkisen puolen terveydenhuolto on silkkaa paskaa, lääkärit siellä katkeria ja jokaiseen vaivaan auttaa SSRI, ja jos ei autakaan niin se on sitten potilaan oma vika koska mitään testejä tai edes potilaan näkökulmia ei kuunnella. Käy siellä mittauksessa, ota ne verikokeet ja vertaa niitä arvoja. Oletko valmis pyytämään julkisesti anteeksi jos laitteen tulos onkin oikeassa?

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Tuolla logiikallasi mikä tahansa mielikuvituksen luoma kuvitelma olisi mahdollinen. Kvanttilääketieteen osalta voidaan hyvin todeta, että se on huiputusta. Ne jotka ymmärtävät oikeata kvanttifysiikkaa eivät ymmärrä lainkaan mistä tässä kvanttilääketieteessä on kysymys.

   Jatkokysymyksesi menevät klassisesti harhaan sillä näytön taakka on väitteen esittäjällä ja laitteen valmistajalla eikä homma toimi niin, että muiden pitäisi alkaa villejä spekulaatioita kumoamaan. Eivät ole toimittaneet tähän päivään mennessä mitään järkevää näyttöä asiasta, koska sitä ei ole.

   Mitä tulee suomalaiseen terveydehuoltoon ja lääketieteeseen, voin vedota viimeisimpään väestön käsitysten mittaamiseen eli tiedebarometriin. Se ei tue väitettäisi sillä ylivoimainen enemmistö väestöstä luottaa sekä terveydenhuoltoon että suomalaiseen lääketieteeseen. Kuulut siis siihen pieneen vähemmistöön. Toki saat olla mitä mieltä haluat mutta muutkin väitteesi faktat ovat puutaheinää. Olen toiminut lääkärinä yli 30 vuotta enkä ole kirjoittanut yhtään SSRI-reseptiä.

   Jos joku kykenee tuomaan näyttöä siitä, että tuo yliluonnollinen laite toimii, olen tottakai heti valmis muuttamaan kantani. Niihän tutkijoiden kuuluu toimia.

   Tiedoksesi vielä, että pystyn tuottamaan itsekin keksimällä arvoja, joista osa osuu oikeaan suuntaan. Kun edessäni on iäkäs mies, kykenen tuottamaan arvaamalla lähes aina oikeaan osuvan “laboratoriotestin”, jonka mukaan eturauhasessa on jotäin häikkää.

 4. Sari Perttula avatar
  Sari Perttula

  Hei!
  Päätin tutustua palstaasi kun olen saanut valtavan määrän negatiivista palautetta toiminnastasi ja olen nyt kovin hämmentynyt kun vaikka kuinka paljon olen lukenut tekstejäsi en ole löytänyt mitään asiattomia hyökkäyksiä luontaishoitoja vastaan, vaan aivan asiallista kritiikkiä niihin liittyviä ilmiöitä ja suoranaisia huijauksia vastaan!

  Itse olen näistä myös huolissani koska ne eivät vain syö asiallisten hoitajien uskottavuutta vaan aiheuttavat pahimmassa tapauksessa myös vaaraa asiakkaille!

  Nämä kvanttimittaukset ovat yksi osa mihin en ole lähtenyt koska olen epäillyt näiden mittausten todenperäisyyttä enkä näköjään suotta. Niitä käyttävät lähes kaikki lisäravinne, aromaterapiaöljy ja kosmetiikkafirmat eri versioina nykyään. Ja kaikki saadaan näyttämään sitä mitä kalibroinnilla halutaan.

  Siinä olen eri mieltä täällä olleesta kommentista että “vanhat kosmetologit” myisivät jotenkin hanakammin pseudotieteelisiä laitehoitoja… oma väitteeni on että niitä myyvät kyllä enemmän uudet nuoremmat tekijät!
  Nykyinen asiallinenkaan koulutus ei ole opetuksen leikkauksista johtuen lähellekään riittävää hyvän ammattitaidon saavuttamiseen, puhumattakaan siitä että laki ei edes vaadi kosmetologin ammatin harjoittamiseen mitään virallista ammattipätevyyttä, ei edes kosmetologikoulun perustamiseen!
  Samaan aikaan markkinoille on tullut mitä ihmeellisimmillä väitteillä varustettuja laitteita joita tilataan suoraan jostain Kiinan ja Korean tehtaista ja joiden vaikutukset saati käyttöturvallisuus on vähintäänkin kyseenalainen!
  Sama tuotepuolella!
  Näin vuodesta -95 tällä alalla toimineena väitän jotain ihonhoidosta tietäväni ja tuntevani useimmat laitteet ja menetelmät millä jotain ihonhoidosta aikaan saadaan ja niitä toimivia kojeita ei monta ole!

  Yksi eniten omaa ammattia sivuava aihe on aromaterapia, joka oikein käytettynä on hyvin ihonhoidossa toimiva menetelmä mutta joka tänä päivänä on saanut hyvin huolestuttavia piirteitä kaikkine kirjaville terveysväittämineen ja huolestuttavine käyttötapoineen!

  Hyväkin asia väärissä käsissä väärin käytettynä voi muuttua hyvin vaaralliseksi asiaksi!

  Mielelläni lukisin ajatuksiasi aromaterapiaan liittyen!

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Kiitos palautteesta. Näin se vain on, että harva oikeasti lukee mitä olen kirjoittanut vaan hakemalla hakee vastakkainasettelua. Varmaan on niin, että jotkut pitävät kirjoitteluani uhkana liiketoiminnalle. Kuitenkin minun lähestymistapani ei ole kenenkään liiketoimintaa heikentää, vaan vaatia asiallista toimintaa. En todellakaan vastusta luontaishoitoja enkä luontaistuotteita. Vaadin vain asiallisia terveysväitteitä niihin liittyen.

 5. esko reino avatar
  esko reino

  Moi

  Törmäsin vasta äsken blogiisi kun case Maria Nordin toi minut tänne. Kiitokset hyvistä ja asiallisista kirjoituksista. (Luin samantien useammankin bloggauksen)
  Tähän kvanttimittaushuijaukseen liittyen löysin mielenkiintoisen videon: https://www.youtube.com/watch?v=iaDQgVwKO-Y
  Siinä Tanskalainen Jørgen A. Jacobsen kokeilee tuollaista laitetta. Mittalaitteen laadusta kertonee jotain, ettei siitä metalliputkesta edes tarvitse pitää kiinni ja silti se jatkaa mittaamistaan 🙂

 6. Kati avatar
  Kati

  Maanrakennus Kivijärvi ja TK-Balance ainakin jatkavat edelleen, Facebookissa minulle tarjottiin heidän mittaustapahtumiaan muun tapahtuman alla. Linkitin tämän sivun kumpaankin tapahtumaan kysyen: Onko kyseessä tällainen mittaus? Katsotaan, kauanko julkaisuni saa olla ko. keskusteluissa.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Kerro miten kävi.

 7. Janni avatar
  Janni

  En myöskään ymmärrä yhtään Rautasairaan järjenjuoksua. Jos ei pääse julkiselle puolelle kaikkiin haluamiinsa mittauksiin, ihmisten huijaaminen ja rahastaminen valemittauksilla on sitten ok…? Eiväthän ne tuota mitään todellista tietoa, josta olisi apua sairaalle tai luulosairaalle.

 8. Millis avatar
  Millis

  Hei! Mitä mieltä olen hiushivenanalyysistä? Kiinnostuin aiheesta kun kuulin tuttavan tästä puhuvan.
  Lainaus mdd.fi-sivulta: “Hivenaineanalyysi voidaan tehdä useasta näytemateriaalista. Luotettavuuden ratkaisee laboratorion tekniikka eikä näytemateriaali. Hius ja veren punasolut kuvaavat tilannetta solutasolla, kun taas virtsa kertoo siitä, mitä elimistö poistaa kehosta.
  Hivenaineanalyysi (hius) mittaa elimistösi solutasolta 23 tärkeää hivenainetta sekä 16 haitallista raskasmetallia. Analyysi tehdään kotona otettavasta käsittelemättömästä hiusnäytteestä. Analyysi ei ole Kela-korvattava.”
  Kuulin joskus että hiuksista otettavat mittaukset on ennen kuuluneet kela-korvauksen piiriin? Onko mittaustapa jotenkin parempi mutta kalliimpi kuin verinäyte?

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Kyllä mittaus voi olla ihan ok. Hiusnäyte kertoo pidemmän ajan tilanteesta kuin verinäyte.
   Eri asia on tietenkin se, mitä mittaustuloksista väitetään.

 9. Vegaani avatar
  Vegaani

  Rautasairas: Nuoruuden (urbaani) legenda kertoi Tornion kaupunginlääkäristä joka määräsi kaupungin rautasairaat (hb epätavallisen korkea) verenluovutukseen Haaparannalle – siellä sai luovutuksesta jonkun lantin, lasin konjakkia ja leivoskahvit. Suomessa ei saanut yhtään mitään.
  En tiedä oliko totta, mutta mummuni tunsi hänet ja kävi hänen vastaanotollaan sydämensä vuoksi ja hän ei yhtään epäillyt todenperäisyyttä.

 10. Markku Niskanen avatar
  Markku Niskanen

  Tekniikka on ihmeellistä. Tämänlaiset laitteet kuitenkin toimii, vaikka joskus en niihin oikein tahtonut uskoa.
  https://www.sintrol.fi/tuotteet/materiaali-ja-alkuaineanalysointi/oes-analysaattorit
  Ehkä jotain jollain HCA laitteellakin voidaan mitata muutakin kun ihon lämpötila ja kosteus.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Tuo OES-mittaus on ihan tutkittu ja validi mittaus. HCA on vain mielikuvituksen tuomaa. Toki sillä voisi mitata lämpötilan ja kosteuden lisäksi esim sykettä, ja sen perusteella sykevaihtelua, ihon sähkövastusta, jne. Mutta väitteet lukuisten biomolekyylien määristä elimistössä, sydämen ja monien elinten kunnosta ovat yksinkertaisesti mahdottomia.

 11. Rautasairas avatar
  Rautasairas

  Mitäs testejä julkinen puoli tarjoaa moniongelmaiselle ihmiselle? Tarjoaako se monipuolisia testejä? En ole koskaan kuullut että julkinen puoli testaisi monipuolisesti vitamiinit, aminohapot, suoliston tilan, immuunipuolustuksen , hermoston tilan, raskasmetallien määrän, suoliston bakteeritasapainon ym. Moniongelmaisena olen viimeisen kolmen vuoden aikana saanut muutaman perusverikokeen, tähystyksen ja silmien pyörittelyä-mikään niistä ei kertonut mistään mitään! Olen käynyt yksityisillä hoitolaitoksilla hoidoissa-tehnyt erilaisia testejä ja ongelmien syitä alkoi löytyä ja sain niihin myös hyvää hoitoa. Olen näitä yksityisen puolen testejä vienyt julkisen puolen lääkäreille nähtäväksi ja ne on käyty läpi. Niihin ei suhtauduttu ylenkatsoen vaan niiden perusteella sain julkisellakin puolella parempia testejä. Vasta sen jälkeen mut otettiin vakavasti kun yksityisellä puolella oli löytynyt jotain. Aika hullua-eikö? Ei se näin pitäisi mennä! Oireeni eivät näkyneet ulospäin. HCA-testissä löytyi että kehossani on liikaa rautaa. Vein tulokseni julkisen puolen lääkärilleni ja tehtiin testejä ja todettiin rautaimeytymissairaus. Hemoglobiini oli tuossa vaiheessa jo 184. Nyt saan hoitoa ja oloni on kohentunut entisestään. On monta tietä Roomaan. Toisten antamien hoitojen ylenkatsominen ei ole se tie! Yhteistyö eri tahojen kanssa on se oikea tie. Annat hyvin yksipuolisen kuvan asioista joita kritisoit. Toivon että jatkossa käytät tämän energian mitä nyt käytät kritisoimiseen, niin käytät sen energian siihen että julkisella puolella saisi kokonaisvaltaisempaa hoitoa ja testejä.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Sekoitat kaksi asiaa: a) Oikeat tutkimukset ja laboratoriomittaukset ja b) Huijausmittaukset.
   Se, että jossakin tilanteessa ei oteta laajoja kokeita ei ole peruste käyttää siihen huijausmenetelmiä. Valitettavasti fakta tänään on, että tuolla tavalla ei mitään luotettavaa tietoa saada käytännössä mistään asiasta. Oikeat luotettavat mittaukset ovat työläitä ja kalliita eikä verorahaoilla ilhan loputtomasti testejä voi teettää.
   Harhaisista mittauksista on vain haittaa sillä ne johtavan väärille jäljille ja johtavat vain medikalisaatioon. Myös perusteettomista mutta asiallisista mittauksista on pääsääntöisesti haittaa sille ne johtavat turhiin jatkotutkimuksiin. Tämän vuoksi jokaiselle mittaukselle tulee olla hyvä syy ja peruste.

   1. Rautasairas avatar
    Rautasairas

    Julkinen puoli johtaa helposti medikalisaatioon. Kirjoitetaan reseptejä heppoisin perustein ja vähin testein. Pyrin aina siihen että lääkkeitä ei tarvitse ollenkaan käyttää vaan sairauden oikea syy löydetään ja se oikea syy hoidetaan. Rauta-asiassa HCA testi osoitti oikean suunnan ja vasta sen oikean suunnan löydyttyä minut otettiin vakavasti julkisella puolella. Nyt saan verenluovutukset säännöllisesti ja saadaan sairaus pidettyä aisoissa sen avulla! Ei tarvita lääkkeitä! Siinäkään vaiheessa kun hemoglobiini oli 161, julkinen puoli ei ottanut oireitani vakavasti. Olin todella väsynyt, tukkoinen ja kipeä! VASTA kun mulla oli kättä pidempää niin suostuttiin geenitesteihin! Jotka osoitti rautasairauden. On siis todella vaikea saada julkiselta puolelta testejä ja apua – todella vaikeaa! Ja minulla oli hyvät syyt ja perusteet enkä silti saanut apua vasta kuin yksityisellä tehdyn testin jälkeen.

    1. Juhani Knuuti avatar
     Juhani Knuuti

     Tapauksesi kertoo enemmän siitä, että ennen kuin sairautesi todettiin, oli vaihe, jolloin diagnoosia ei ollut ja myöskään et kokenut saavasi kunnollista vastetta eikä tarpeitasi otettu huomioon.
     Usko kuitenkin, että kyseinen HCA-laite ei kykene näitä asioita mittaamaan. On puhtaasti luonnonlakien vastaista edes ajatella, että laite pystyisi mittaamaan noita ilmiöitä.
     Hienoa kuitenkin, että lopulta otettiin verikokeet ja geenitestit, jotka sairauden sinulta diagnosoivat.

 12. Hannele Koskimäki avatar
  Hannele Koskimäki

  CE merkintä (Se EU, ei China Export) ei tarkoita muuta kuin että laite on turvallinen käyttää, ei että se tekee mitä sen “luvataan” tekevän.
  Jos kehitän laitteen jonka sanon tekevän viiniä vedestä siten, että siihen kaadetaan vettä ja sitten odotetaan, saan sille laitteelle CE – hyväksynnän kunhan maksan sertifionnin hinnan ja osoitan (ja joku puolueeton testilaboratorio osoittaa sen myös) että se laite on turvallinen käyttää. CE – merkinnällä ei ole mitään tekemistä sen kanssa tekeekö se laite viiniä vedestä vai ei.

 13. Riikka Orpana avatar
  Riikka Orpana

  Hyvä JUHANI!
  PELKOVERHON taakse on hyvä suojautua.
  Kukaan EI ole väittänytkään laitteita diagnosoiviksi laitteiksi!
  On tämä rakas Suomen maamme mielenkiintoinen – pieni kansa, josta kumpuaa julkisuushakuisia kaikkitietäviä yleisasiantuntijoita saaden palstatilaa nousevana tähtenä.
  Vaalit tulossa, oletko jo listoilla nyt kannattaa takoa kun rauta on kuumaa 🙂
  Juhani, tule mittaukseen kun olet valmis!

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Voisitko lukea viestisi vielä kerran. Ja sitten pohtia, millainen ihminen tuollaista sylkee? Mukana myös olkinukke siitä, että olisin vaaleissa ehdokkaana. En ole.
   Huolestuttavaa on se, että ihmisellä, joka myy puhdasta huijausta, ei ole minkäänlaista itsekritiikkiä asian suhteen eikä ilmeisimmin edes ajattele, että toiminta pitäisi olla jollain tavalla perusteltua.
   Juuri tuo toteaminen, että “laite ei ole diagnostinen” on juuri sitä pahinta huijaamista. Jos ei ole, miksi sitä sitten käytetään ja sen perustella ohjataan ihmisiä toimimaan? Tuo laite suoltaa ihmisille tietoa, joka on virheellistä ja johtaa turhaan huoleen ja erilaisten ravintolisien ostamiseen, mikä lienee tavoitekin. Tällainen oli juuri tuo kuvattu potilastapaus, joka tämänkin kirjoituksen innoitti.

   1. ilmo pärssinen avatar
    ilmo pärssinen

    Minusta Fournierin sarjat ei oikein sovellu kvanttivärähtelyjen resonanssin mittaukseen. Itse aloittaisin tutkimaan tapausta Bernoullin lemniskaatan kuvaamalla käyrällä, joka antaa paremman kuvan. Lisäksi tietenkin pitäisi mukaan ottaa Fibonaccin luvut 1 2 3 5 8 13 21 jne, joista saa myös aika hyvän sarjan ja joka kuvaa hyvin käpyjen kehittymistä. Kaikkihan kyllä tietävät että kaikki johtuu – sairaudetkin – siitä, että elektronit kiertävät atomiydintä . siitä ei ole kahta sanaa vastaan sanomista. Aalto-hiukkasdualismi tietenkin sotkee hiukan värähtelyjen exagtija tutkimusta, mutta uskoisin kuitenkin, että kuvattu laite erottaa ilman muuta aivastuksen närästykstä, joihin kumpaankin löytyy parannus kaupan hyllyltä. Ehkä tilastolliset tutkimukset voivat paljastaa laitteen toimivuuden – miten olisi Studentin jakauma?

  2. Janni avatar
   Janni

   Väite siitä, että “Kvanttilääketieteen mukaan sairastumisen perimmäinen syy on se, että atomin ytimen ympärillä pyörivien elektronien kierto muuttuu, mikä aiheuttaa muutoksia kaiken aineen muodostavissa atomeissa, pienissä ja suurissa biomolekyyleissä, soluissa ja lopulta myös elimissä” aiheutti spontaanin naurunpyrskähdyksen, vaikkei ihmisten huijaamiselle saisi nauraa. Käsittämätön ajatus, että fysioterapeutti voi suoltaa asiakkailleen tuollaista järjettömyyttä ilman seuraamuksia.
   Kommenteissa lapsellisesti kirjoittava mittausten kauppaaja on joko paatunut kylmäverinen huijari tai sitten itsekin höynäytettäväksi joutunut täysin kouluttamaton reppana. Jo lukiotason fysiikalla pitäisi olla aivan päivänselvää, että ylläkuvailtu mittaus ja tuollaiset terveysväitteet ovat humpuukia. Jos edes laitteiden käytön kouluttaja ei osaa kertoa toimintamekanismia tai puolustaa asiaansa tieteellisesti, kyseessä on huijaus.

   1. Huuhaata vastustava avatar
    Huuhaata vastustava

    Aamen tuolle.
    Toinen vastaava puppugeneraattori löytyy vanhemmista kauneushoitoloitten omistajista joille on myyty jokin kallis hoitolaite, josta he eivät ymmärrä mitään. Seurauksena he puhuvat pseudotieteellisiä käsityksiänsä totuuksina, eikä heidän väittämissänsä ole fysiikkaa, kemiaa tai fysiologiaa kuin väärinkäytetyt termit.

 14. Riikka Orpana avatar
  Riikka Orpana

  Hyvä Juhani Knuuti!
  ON aika uskaliasta lähteä julkaisemaan asioita kokonaisesta tieteenalasta, josta Turun Sanomien jutun perusteella ei selvästikkään ole tietoa.
  Nykyinen lainsäädäntömme on varsin ankara käsitellessään perättömön tiedon levittämistä sekä vahingon aiheuttamista liiketoiminnalle, ymmärrät varmasti mitä se tarkoittaa?
  Olen tehnyt mittauksia ja kouluttanut laitteiden käyttäjiä. Tehtyjä mittauksia minulle on kertynyt yli 10 000 sekä Suomessa että ulkomailla.
  Ei ole näiden mittalaitteiden ongelma, jos mainitsemasi kolleega ei ymmärrä mitä eri ravintoaineiden puutokset ihmisen kehossa merkitsevät?
  Juhani, tervetuloa mittaukseen toteamaan itse mitä minä ammattilaisena Quantum mittalaitteen tuloksista luen?
  Otata itsestäsi vähintään kahden eri laboratorion analysomat tulokset max. 1 kk vanhat (kaikki vitamiinit ja kivennäiset, kilpirauhanen, aminohapot, vatsa ja suoliston kunto, raskasmetallit, lisämunuainen, suoliston bakteerikanta, maksan kunto)
  Terveisin
  Riikka

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Voisitko toimittaa minulle tutkimusnäyttöä tai validointimateriaalia mittalaitteesta, joka mittaa noita lukuisia asioita tällä “kvanttimenetelmällä”, kiitos.
   Perehdyn niihin ja korjaan tekstini välittömästi, jos olen tehnyt virheen.
   Itse en löytänyt mitään kunnollista tutkimustietoa.

   1. Riikka Orpana avatar
    Riikka Orpana

    Hei, tule mittaukseen ja katsotaan sen jälkeen mistä tutkimustuloksia ja tietoja saat.
    Ei ole meidän “ongelma” jos et ole löytänyt tietoja mittausmenetelmästä ennen juttusi julkaisemista laitteista, joita on valmistettu jo yli kymmenen vuotta 14 eri kielellä ja niitä on käytössä miljoonia laitteita ympäri maailmaa.
    Koska levität tietoa asiasta, mistä sinulla ei ole todellista tietoa niin TERVETULOA MITTAUKSEEN eiköhän sen jälkeen sinullekin selviä mitä näillä laitteilla tehdään.
    Ystävällisesti
    Riikka

    1. Juhani Knuuti avatar
     Juhani Knuuti

     Ei tämä asia mittalaitetta kokeilemalla selviä. On täydellinen mahdottomuus, että tuolla keinoin voitaisin analysoida lukuisa määrä noita asioita elimistöstä. Yksinkertainen mahdottomuus!
     Kyllä laitteen valmistajalla on velvollisuus varmistaa, että laite tuottaa luotettavat tulokset. Jos niitä on olemassa, pyydän lähettämään joko linkit ja skannatut kopiot niistä. Minua alkaa epäilyttää, että sellaista tietoa ei ole olemassa. Lähitulevaisuudessa EU tulee vaatimaan myös laitteilta tutkimusnäyttöä joka tapauksessa.

     1. Riikka Orpana avatar
      Riikka Orpana

      Hei, kävi niin kuin arvelinkin PELKÄÄT tulla mittaukseen, jos vaikka todellisuus selviäisi sinullekin!
      Laitteet ovat EU:saa jo hyväksytty, ei tarvitse odotella hyväksyntää eikä tutkimus näyttöjä 🙂

     2. Juhani Knuuti avatar
      Juhani Knuuti

      Pelkään?! Heh. Todellisuus selviäisi, ja mikä se todellisuus olisi? Valetodellisuus? 😉
      Laite ei ole muuten lääkintalaite, joten sille ei vaadita muuta kuin sähköturvallisuus. Tutkimusnäuyttöä ei ole koskaan vaadittu ja koska sinullakaan ei niitä ole, niitä ei ole koskaan edes tuotettu.
      Eikö sinulle tule mieleen, että markkinoimasi laite on vain huikea huijaus? Laitteen kehittäjät kierivät rahassa, kun asiakkaat ihailevat hienoja raportteja. Miksi tällainen menetelmä ei ole käytössä lääketieeteessä? Miksi siitä ei löydy mitään tutkimustietoa? Miksi ei löydy mitään dokukmentaatiota toimivuudesta? Syy on hyvin yksinkertainen.

  2. Hannele Koskimäki avatar
   Hannele Koskimäki

   “Nykyinen lainsäädäntömme on varsin ankara käsitellessään perättömön tiedon levittämistä sekä vahingon aiheuttamista liiketoiminnalle, ymmärrät varmasti mitä se tarkoittaa?”
   Kerrot varmaankin mitä tuolla haet? Jos joku on jotain mieltä jonkun yrityksen toiminnasta ei kukaan eikä mikään estä lausumasta sitä julki.
   Jos se lausunto sitten mielestäsi aiheuttaa vahinkoa liiketoiminnallesi voit täysin vapaasti haastaa lausunnon esittäjän oikeuteen vastaamaan lausunnostaan. Muista myös ottaa mukaan selvitykset ja osoitukset siitä miksi ja miten lausunnot eivät mielestäsi pidä paikkaansa ja/tai ovat muuten perättömiä.

  3. Risto Ranta avatar
   Risto Ranta

   Kvanttimekaniikkaan perehtyneenä fyysikkona, elektroniikan ja tietojenkäsittelyn ammattilaisena ja mittaustekniikkaan erikoistuneena minun ei tarvitse edes nähdä laitetta pystyäkseni sanomaan, että se on huijausta.

   1. Risto Seppä avatar
    Risto Seppä

    Sama tausta ja samaa mieltä kaiman kanssa. Tuollainen laite ja mittausmenetelmä on mahdotonta toteuttaa eli täyttä huijausta ja rahastusta.

 15. Pentti Y-K avatar
  Pentti Y-K

  Olimme aikanaan Ruohonjuuri oy:n perustajaosakkaita. Yrityksen toiminta on mielestäni etääntynyt melko kauas alkuperäisestä ideasta. Myymälä on kuin mikä tahansa ns. luontaistuotekauppa.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Harmi. Se, mitä nyt eniten kaivattaisiin, olisi sellainen ravintolisäkauppa, joka toimisi vastuullisesti. Kyllä ihmiset käyttävät ravintolisiä joka tapauksessa ei elämäntilanteissa, olkipa niistä todistettua hyötyä tai ei. Mutta vastuullisuus tarkoittaisi sitä, että väitettäisiin tuotteista vain se, minkä on perusteltua. Luulen, että samalla tavalla kuin median kanssa, somemedian ja verkkolehtien uskottavuus ja hyödyntäminen on laskussa ja printtilehtien nousussa, koska ihmiset oppivat, että moniin verkkolehtiin ei voi luottaa. Luulisi, että sama kehitys olisi mahdollinen myös esim ravintolisäkaupassa.

 16. AJK avatar
  AJK

  Mihin kategoriaan kuuluvat sykettä tai sykevälivaihtelua mittaavat rannekkeet, sormukset yms?

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Periaatteessa ne ovat ihan asiallisia, jos mittaus toteutetaan asiallisesti. Se, mikä niissä huolettaa, liittyy sykevälin tulkintaan. Laitteet tuottavat erilaisia raportteja, joista tehdään aika pitkälle meneviä päätelmiä stressistä, palautumisesta yms. Näitä ei ole validoitu lääketieteellisin tutkimuksin.

   1. Make avatar
    Make

    Käytän itse työssäni em. laitteita työterveydessä kuormittumisen arviointiin, ja tulokset niistä todellakin ovat vain suuntaviivoja päätelmiin. Valmistajat painottavat, että kyseessä on hyvinvointiin tarkoitettu mittari eikä missään nimessä diagnostinen väline. Raportti itsessään on jopa turhake yksilölle ilman asiantuntijan palautetta, mutta mielestäni parempia vehkeitä ei ole tällä hetkellä saatavilla kokonaiskuormituksen arviontiin.

    1. Juhani Knuuti avatar
     Juhani Knuuti

     Sen tiedon perusteella, mikä minulla on tuosta laitteesta, en käyttäisi sitä edes kokonaiskuormituksen arvointiin. Missä on vähäisinkin näyttö siitä, että laite edes mittaa jotain todellista?

 17. Mimmukka86 avatar
  Mimmukka86

  Olen jo jonkin aikaa miettinyt, että pitäisikö käydä mittauttamassa ko. arvot. No onneksi en kerennyt varaamaan aikaa, kyseessä olisi ollut Life Turku. Itse uskon verikokeella mitattuihin arvoihin, en tähän humpuukiin. Kiitos artikkelista!

  1. Hannele Koskimäki avatar
   Hannele Koskimäki

   Yllättäen tuo linkki vie poistetulle sivulle, eikä haulla “health concept analyzer” löydy mitään Ruohonjuuren sivuilta, eikä myöskään Life:n sivuilta.
   Miksiköhän?

   1. Juhani Knuuti avatar
    Juhani Knuuti

    https://www.ruohonjuuri.fi/lahjakortti-hca-mittaukseen-1-kaynti-kauneu-837.
    Lahjakortti HCA-mittaukseen, 1. käynti: Tuote ei valitettavasti kuulu enää Ruohonjuuren valikoimiin.

   2. Juhani Knuuti avatar
    Juhani Knuuti

    Sekä Ruohonjuuri että Life näyttäisivät poistaneen mittaukset tuotteistaan.

    1. Sami avatar
     Sami

     Veikkaisin että Ruohonjuuri ja monet muut firmat ovat samalla tavalla huijattuja kuin kuluttajatkin. Heidät on erehdytetty uskomaan että tuo on toimiva laite. Siitä heitä toki voi syyttää että eivät ole selvittäneet asiaa tarpeeksi ennen hankintaa.
     Uskoisin että uskomushoidossa on usein kyse siitä että sitä tarjoavat uskovat siihen itsekin, eikä siitä että tietoisesti huijaisivat ihmisiä. Näin on ainakin ollut niiden homeopaattien kanssa joita olen elämän varrella tavannut. He oikeasti uskovat siihen ja “hoitavat” myös itseään ja lapsiaan niillä ja vannovat saaneensa apua siitä.

     1. Juhani Knuuti avatar
      Juhani Knuuti

      Olen samaa mieltä. Mutta kyllä on myös selviä huijareita.
      Olen huomannut, että monet homeopaatit oikeasti itse ovat vakuuttuneita hoitonsa vaikutuksista. Vaikka täämä vakuuttuneisuus tuntuu aika absurdilta, kun vähänkin perehtyy taustalla olleeseen ideaan sekä siitä tehtyihin tutkimuksiin, se ei vain riitä muuttamaan tulkintaa joka on liian syvälle mieleen betonoitu.

 18. Tee avatar
  Tee

  Näitä riittää niin kauan kun löytyy maksajia ja niitä ikävä kyllä löytyy maailman tappiin saakka.
  Tuota palvelujentarjoajien listaa katsellessa täytyy myöntää, että erään firman kohdalla meinasi pärskyä juomat näppikselle. Maanrakennus Kivijärvi. Siis muut ovat ainakin päälle päin terveys- ja/tai liikuntapuljuja, mutta jos hakee terveysneuvoja maanrakennusfirmasta, niin saattaisi olla holhouksen paikka kyseiselle henkilölle. Vähän sama kun tilaisi ydinvoimalaa Peran pakoputkihuollosta.

 19. Aleksi avatar
  Aleksi

  Kävin tutustumassa FysioWiren nettisivuihin. Näiden mittausten lisäksi valikoimassa on mm. homeopatiaa ja vyöhyketerapiaa. Uskomatonta, että laillistettu terveydenhuollon ammattihenkilö tarjoaa tällaista huuhaata. Muutenkin tuntuu olevan etenkin yksityisillä fysioterapeuteilla tarjottavana kaikenlaisia hoitoja, joiden mekanismit ovat täysin epäuskottavia, ja joista osa on jopa ihan osoitettu toimimattomiksi. Kritiikki kuitataan sillä, ettei hoitojen vaikutusta vain jostain syystä pystytä tieteellisin menetelmin osoittamaan.

  1. Milja avatar
   Milja

   Olen työskennellyt kyseisessä yrityksessä ja toimitusjohtaja joka tarjoaa kyseenalaisiabpalevluita on sekaisin kuin seinäkello, eivätkä muut terapeutit allekirjoita hänen näkemyksiään. “Vanhan liiton” fysioterapeutit hörhöilevät melko paljon, mutta uudempi sukupolvi omaa paljon tieteellisemmän ajattelutava kiitos Kari Kaurasen.

  2. Sami avatar
   Sami

   Itse kävin aikoinaan työkavereiden suosituksesta Osteopaatilla alaselkäkipujen takia. Se on jopa Valviran rekisteröimä terveydenhuollon ammattihenkilö joten lähdin kokeilemaan.
   En kokenut saavani siitä suurempaa apua, aika oudolta pyörittelyltä ja venyttelyltä se tuntui. Kuitenkin henkilö alkoi siihen lisäämään lupauksia siitä kuinka se aktivoi omaa puollustusta ja aineenvaihduntaa, vaikka kyse on pelkästä manipulaatiohoidosta joka kait oikeasti voi auttaa tiettyihin vaivoihin. Mutta miksi siihen piti lisätä kaiken maailman mystiikkaa? Piti juoda runsaasti vettä jotta hoidon liikkeelle saamat kuona-aineet poistuivat. Kaverit sanoi että hikoilivat koko päivän hulluna, vaikka itse en huomannut yhtään mitään eroa hoidon jälkeen. Jotenkin tuntuu että kavereilla oli joku placebo vaikutus.
   Sellainen heikensi ainakin omassa mielessäni uskottavuutta ja vielä enemmän heikensi odotustilassa roikkuvat erilaiset mainokset kuten “Energiaparantaja Kaisa” tjsp. joka oli vieläpä niin laiska että ei jaksanut tavata asiakkaitaan vaan halusi hoitaa parantamisen mieluiten puhelimitse.
   Lopetin hoidot pariin kertaan.

   1. Juhani Knuuti avatar
    Juhani Knuuti

    Kommenttisi on erinomainen kuvaus ilmiöstä, jota myös itse olen paljon pohtunut. Itse hoidot eivät läheskään aina ole huuhaata vaan vain se, että niihin liitetään huuhaa-väitteitä, tekee niistä huuhaata. Sitten onkin vaikea enää erottaa näitä toisistaan. Jos Reikin väitettäisiin vain sitä, mitä siitä voidaan luotettavasti päätellä (rauhoittuminen, rentoutumisen tai vaikkapa parempi mieli) on se kokemushoitona täysin hyväksyttävää. Mutta kun sen sanotaan vaikuttavan energiavirtoihin taikka syöpäkasvaimiin, mennään selkeästi huuhaan puolelle. Noilla perusteettomilla väitteittä “pilataan” hoidon maine kun ei vain malteta pysyä faktoissa.

 20. Kaisa Aulén avatar
  Kaisa Aulén

  Voi Pyhä Sylvi!

  1. Z.Z.Zalolainen avatar
   Z.Z.Zalolainen

   Voi herran pieksut ja rouvan paljaat varpaat.

 21. Jormakalevi avatar
  Jormakalevi

  Tuotatuota… Aika epäilyttävät nettisivut tällä kvanttilääketiedeyhtiöllä. Mitä pitäisi ajatella siitä, että yritys lähes ensimmäiseksi kertoo mistä voi hakea vippirahaa.
  “Rahoitushakemus- OP rahoitus
  Yli 500 euroa maksavat toimenpiteet ja / tai palvelut voit maksaa vaivatta OPn rahoituksella.
  Tervetuloa täyttämään rahoitushakemusta. Laske itsellesi sopiva kuukausierä laskurilla ja täytä hakemus. (Voit hakea luottoa klo 06-23 välisenä aikana.)”

 22. Flan avatar
  Flan

  No hitsi vieköön. Olen aina ajatellut että pitäisi perustaa uusi uskonto ja sen varjolla rahastaa hyväuskoiset hölmöt, mutta tuo vaikuttaa vielä paremmalta idealta. Kvasilääketieteestä kvanttilääketieteeseen, upea harppaus niin tuntemattomaan että vakavastiotettavat tutkijatkaan eivät vielä ole keksineet sellaista 🙂

  1. Flan avatar
   Flan

   p.s. Mahtaako kyseessä olla sama käänteentekevä mittauslaite kuin skientologien e-mittari?

  2. Flan avatar
   Flan

   p.s. Mahtaako kyseessä olla sama laite kuin skientologien e-mittari?

 23. Mika avatar
  Mika

  Yritin etsiä näitä mittauksia Forever-klubin sivuilta, mutta en löytänyt. Missä paikoissa tuota vielä tarjotaan?

  1. Mika avatar
   Mika

   Ruohonjuurestakaan ei näytä HCA:ta enää saatavan, vaikka kaikenlaista korvakynttilää ja muuta detoxia toki listoilta löytyy?

    1. Mika avatar
     Mika

     Tuo linkki löytyi etsimällä, mutta kun menee sieltä ajanvaraussivulle niin siellä tätä kyseistä mittausta ei enää tarjota.

   1. Ilkka Salonen avatar
    Ilkka Salonen

    Ei toimi joo. “Vaihtoehtohoidoissa” on kiistatta kaikenlaista humpuukkia. Myös on paljon humpuukkia väitteissä “vaihtoehtohoidoissa”, jossa agendana on “tieteellisen” hoidon suosiminen. Onhan tämäkin kirjoitus varsin epämääräinen, kun ei yksilöi mistä humpuukkihoitoa on saatu, vaan leimaa vaan suuren määrän yrityksiä. Terveysvaikutusten arviointi on monimutkainen asia. Niin sanottu “tieteellinen” lähestymistapa perustuu kaksoissokkotutkimuksiin olennaisesti, ja ei sen voi olettaa kertovan terveysvaikutuksista kuin rajoitetusti. Lisäksi käytännössä “tieteelliseen” hoitoon liittyy vaikka mitä väärinkäytöksiä ja vääriä oletuksia, jopa ideologisluonteisia kyseenalaisia arvoja, samoin kuin “tieteellisen hoidon” antamiseen liittyy näiden lisäksi rikollistakin toimintaa.

  2. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Nyt tuota linkkiä en enää pikaisesti löytänyt. Poistan maininnan, jos ei enää tarjoa.

   1. Marianna Halonen avatar
    Marianna Halonen

    Kyllä tuo linkki vie edelleen mittauksesta kertovalle sivulle.

 24. Hanna Jungman avatar
  Hanna Jungman

  En oikeasti tiedä itkenkö vai nauranko.

  1. Minna avatar
   Minna

   Itkeminen lienee parempi reaktio… Mutta Kampin Ruohonjuuri??? Olen tähän asti kuvitellut sitä kohtalaisen järkeväksi luomukaupaksi…

   1. Kamilla avatar
    Kamilla

    Turussa Ruohonjuuri myy monenlaista umpihumpuukia. olin pitänyt ketjua kunniallisena mutta kävin läpi mitä myytiin ja en enää siihen kauppaan jalallani astu.Liike tekee suuren vahingon kun ei pitäytynyt asiallisissa, tieteeseen perustuvan vaikutuksen omaavissa tuotteissa.

    1. Jormakalevi avatar
     Jormakalevi

     Hauska tapaus oli Ruohonjuuressa, kun tarvitsin pussillisen elintarvikelisäainetta E410. Pakkauksen nimessä oli sekoitettu kahta kieltä, englantia ja suomea: carobjauhe. Hauskaksi tapauksen teki se, että lisäainetta sisältävän pakkauksen koko teksti kuului:
     carobjauhe
     ei sisällä lisäaineita

error

Pidätkö blogistani? Viesti tästä muille.

LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram
RSS
Follow by Email