Antidootti

Tutkitun tiedon puolesta

Koronaan sairastuneista yhä suurempi osa on rokotettuja – mutta se ei tarkoita sitä mitä moni luulee

Koronarokotteet ovat osoittautuneet varsin tehokkaiksi ja turvallisiksi. Vaikka uusien varianttien osalta rokotteen teho ei ole yhtä hyvä kuin aikaisempien, rokotus näyttäisi olevan edelleen tehokas, etenkin vakavan tautimuodon ja kuolemien estossa.

Kaksi viikkoa sitten Yhdysvaltojen tautivirasto CDC julistikin, että epidemiasta on tulossa rokottamattomien epidemia.

Samaan aikaan on uutisoitu, että merkittävä osa sairastuneista onkin ollut rokotettuja, myös Israelissa, jossa rokotuskattavuus on hyvin suuri.

Miten tämä on selitettävissä? Eikö rokotus suojaakaan?

Selitys yksinkertaisempi kuin nopeasti ajattelisi. Selitys on tilastollinen, kognitiivinen harha nimeltä Base Rate Bias tai Base Rate Fallacy.

Kun rokotettujen osuus väestössä kasvaa, rokotettujen sairastuneiden suhteellinen osuus kasvaa myös, vaikka rokotuksen teho olisi edelleen hyvä.

Asiaa valaisee seuraava konkreettinen esimerkki:

Tilanne 1: Rokotuksen teho 90%, rokotettuja väestössä 50%, oletus että 20% rokottamattomista sairastuisi. (Lisäys 4.8.2021 selvennykseksi: Koska rokotteen teho tässä esimerkissä on 90%, tämä tarkoittaa sitä, että kun rokottamattomista sairastuisi 20%, rokotetuista sairastuisi 2%. Rokotus siis esimerkissä estäisi 90% sairastumisista. )

 • 50 rokottamattomasta sairastuisi 10 henkilöä eli 20%.
 • 50 rokotetusta sairastuisi 1 henkilö, eli 2%
 • Sairastuneista 11 henkilöstä 10 olisi rokottamattomia ja 1 rokotettu

Tilanne 2: Rokotuksen teho 90%, rokotettuja väestössä 90%, oletus että 20% rokottamattomista sairastuisi.

 • 10 rokottamattomasta sairastuisi 20% eli 2 henkilöä
 • 90 rokotetusta sairastuisi 2% eli 2 henkilöä.
 • Sairastuineista 4 henkilöstä 2 olisi rokottamattomia ja 2 rokotettu

Ensimmäisessä tilanteessa vain 10% sairastuneista oli rokotettuja. Jälkimmäisessä tilanteessa 50% sairastuneista oli rokotettuja.

Kun rokotuskattavuus väestössä kasvaa myös rokotettujen suhteellinen osuus sairastuneista kasvaa vaikka rokotteen teho olisi edelleen hyvä.

Israelin osalta tästä ilmiöstä on jo uutisoitukin, esim tässä artikkelissa.

294 vastausta artikkeliin “Koronaan sairastuneista yhä suurempi osa on rokotettuja – mutta se ei tarkoita sitä mitä moni luulee”

 1. Jesmy avatar
  Jesmy

  Nythän on niin ettei nykyinen mrna rokote ehkäissyt kuin sen vakavan taudin muodon. Ei tarttumista, noiniiku yksinkertaistettuna. Pitkänajan haittavaikutuksista saadaan vasta reilun vuoden päästä jotain osviittaa. Ja tämä hiv tarttuu kuvailemillani tavoin lisäksi voi lapsi sen saada synnyttyään,jos äidillä hiv. Vai joko on muita tapoja miten hiv saadaan. Rokote kehitys, faasit ym kestää ennen ihmiskokeita, ajan minkä se tarvii. Jos pitäisi esim ihmiskehoa jäljitellä ja ottaa vastaava eläin johon kokeilla rokotuksia, oisko sika jos kokeiltu jo jotain siirrännäistä siasta ihmiseen, mut näitä sikoja ei sit saa laittaa torille myyntiin. Nojoo mut mrna ja hiv, muita mahdollisia haittoja verrattuna koronaan, immuunin vielä heikommaksi, nojaa läpäisy toisinpäin. Musta toi mrna toimii ehkä joskus vielä ja johonkin. Mut se pitää testata vanhan kaavan mukaan. Alusta loppuun n15 v. Sitten aspirrointi asia, ei verisuoneen eikä rasvakerroksen. Vaan.. Jep ja ei oikaistu missään vaiheessa, niinkö. Oikaistu joka vaiheessa. Kysy vaikka keneltä.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   No, puhut taas vastoin faktoja. Koronarokotteet ovat olleet erittäin tehokkaita estämään vakavan taudin, tehohoidon ja kuolemat mutta myös aivan viime kuukausiin saakka myös itse infektion. teho on toki nyt laskenut, erityisesti omikron-variantintin levittyä mutta ei se nolla ole.
   Näitä koronarokotteita on nyt annettu jo 10 000 000 000 annosta ja yli 1,5 vuotta. Kyllä olennaiset haitat on jo todettu. Rokotteen kehityksessä ei ole oikaistu, voit vaikka tarkistaa esim tästä: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/rokotteet-ja-koronavirus/miten-koronarokotteita-kehitetaan

 2. Jesmy avatar
  Jesmy

  Kerttulle täysin 10 kommentoinnista, mindfuck. Nojoo mut mrna rokote hiv potilaalle. Siis uutisissa, saas nähdä toimiiko. Mut sitten toinen juttu samaa uutista, oliko nyt 58 ihmistä vissiin terveitä, rokote heille ja ettei tulisi hivtä.. Ajatus, meneekö he suojaamattomaan seksiin vai kenties neulojen vaihtoon paikallisessa, huumeluolassa. Joku mättää vai onko muka vapaaehtoisia mukaan kokeilemaan tuleeko hiv vai ei. Pitäs vissiin miettiä sitä eettisyyttä asiassa jos koekaniineina, onkin mahdollisia itsensäpiikittäjiä. Juhani onko mietteitä.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Ei HIV-rokotetutkimusta toteuteta tavalla, jonka kuvasit. Ne on pakko toteuttaa samalla tavalla kuin muutkin rokotetutkimukset. Iso väestön satunnaistettu osa rokotetaan ja osa ei. Sitten näitä seurataan esim 5 vuotta ja katsotaan estikö rokote HIV:n tarttumista. Koska tautia on vähän, tutkimus vaatii suuren väestömäärän ja pitkän seurannan. Tämän vuoksi rokotekehitys vaatii usein yli 10 vuottakin. Nyt epidemiassa tilanne oli erilainen, kun koronainfektioita oli paljon, voitiin rokotteen teho osoittaa nopeasti. Tämä oli yksi keskeinen syy nopeaan rokotekehitykseen, ei se, että olisi oikaistu jossain vaiheessa.

   1. JW avatar
    JW

    Jesmy saavutti 200-kommentin rajapyykin tämän yhden otsikon alle. Ja Juhani jaksaa vastata uupumatta. Kiitos sinulle tästä blokista.

 3. Jesmy avatar
  Jesmy

  Taideta kuitenkaan alkaa uudestaan. Kiitokset temelle ja Hannelelle. Ja monille muille. jw susta veikkaan et olet hakkeri ja Juhani olet lobbari. Mitä toi lobbari nyt sitten tarkoittaakaan. Aika käy vähiin…

 4. Jesmy avatar
  Jesmy

  Joko jatketaan, ja mietitään vaikka, viime vuotisia kommentteja näiltä sivuilta, koskien tätä asiaa minkä jo kaikki tietää, eli rokotteet ei estä tartuntaa, siis kun olette jo vuosi sitten spekuloineet asiaa, sanoja jos, ehkä. Siis sen takia jottei tehtäisi samoja virheitä. Ottaisin keskusteluun myös mukaan jw nimimerkin jos käy ja myös sinut Juhani, tietysti. Vai oliko se totaalinen porttikielto.

 5. Jesmy avatar
  Jesmy

  Sul niin kiire jotta joudun kysymään sitten toisaalta. Noitten muiden blogiesi kanssa, ihan sama, ja copium

 6. Jesmy avatar
  Jesmy

  Mihinkö. Läpäisyifektio, data 2 vuodelta, rokotuskattavuus nousee ja tartunnat nousee. Eli kaikki melkein mitä selitetty. Tällä sivulla, ja onko Euroopan varoitus,, monirokottamisen vaikutuksesta immuunipuollustuksen heikkenemiseen, onko se disinformaatiota. Ja ei viitsitä jatkaa tätä shakin peluuta. Johdatat minua nyt alueelle jolla minulla ei niinkään faktoja käytössä(ainakaan nopeasti.) ja rupeaa jo olemaan kiire muuallakin kuin vaan Turussa.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Rokotuskattavuuden nousu ja samanaikainen tartuntojen nousu ei nyt aikuistan oikeasti kerro mitään siitä tehoaako rokotus infektion estossa tai vaikeaan koronaa. Suomessa on yli puoli miljoonaa rokottamatonta. lisäksi nyt omikron keertää sekä rokotuksen että sairastetun taudin immuniteettia mutta vakavan taudin osalta suoja on vielä hyvä. Ei tehosteet ole immuniteettia heikentäneet vaan päinvastoin kun nyt katsoo miten rokottamattomat ja rokotetut pärjäävät.
   Esim
   Tässä Suomesta: https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008432945.html
   ja tässä: https://yle.fi/uutiset/3-11300232
   Tässä vastaava esimerkki Britanniasta: https://twitter.com/PaulMainwood/status/1482065910416486402/photo/1
   Tässä esimerkki Irlannista: https://twitter.com/PaulMainwood/status/1480243113218256901/photo/1

 7. Jesmy avatar
  Jesmy

  Siis jos joku tutkittu fakta sanoo miten piikkiproteiini poistetaan elimistöstä immuunijärjestelmän avulla. Piikkiproteiini jonka pitäisi herättää elimistö vastareaktioon, ja se joka estää sen monistumisen siinä rokotusvaiheessa,. Ja sitten jos monirokottaminen (Euroopan varoitus..) heikentää immuniteettiä 1 rokotus 2 rokotus 3 rokotus (ja otetaan vaikka toi läpäisyifektiokin mukaa) ni immuunipuollustushan heikkenee molempien yhteisvaikutuksesta joka kerta. Ja mitä se tekee jo valmiiksi immuunipuollustuksen heikkenemistä sairastavilla ihmisillä. Riskipotilailla. Jne tulevat taudit.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Mihin perustuu väitteesi imminuteetin heikentymisestä rokotteiden vaikutuksesta? Itse infektio kyllä vaimentaa immuniteettia, mutta rokotteiden normaaleista tehosteista ei ole sellaista todettu.

 8. Jesmy avatar
  Jesmy

  Vain ja ainoastaan, tämän sivun. Se käy.

 9. Jesmy avatar
  Jesmy

  Pitäs jo tulla joko vastaus tai minun viestieni poisto tai totaalinen blokki tänne. Ti sitten poistat sen oman viestisi ja mietit uudelleen alusta asti, mitä rokotteet (korona) aiheuttaa ihmisille. Eikä vai vanhuksille, riskiryhmäläisille, lapsille, vaan kaikille elämälle, ko kerta eläimiinkin tarttuu, Jaa miten eläimille ko eläimistähän se tullutkin ja rokotteet muuttanut sen viruksen käyttäytymistä joten se tarttuu takaisin eläimiin.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Pysy nyt tämän kirjoituksen aiheessa. En nyt ehdi hakea jotain aikaisempia kommentteja ja analysoidan niitä. Kantani on esillä tämän blogin kirjoituksissa.

 10. Jesmy avatar
  Jesmy

  Okei mä yritän vielä kerran. Sun kommentti tällä sivulla 23.8 08.06 ja siihen liitetään se Euroopan varoitus liiallisesta rokottamisesta joka heikentää immuunia ja Näin ollen sen ensimmäisenkin rokotteen vaikutuksesta, riskipotilailla, jolla heikentynyt immuunipuollustus. Menikö nyt oikein.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Kyeessä on siis pohdinta siitä, onko järkeä antaa muutaman kuukauden välein aina tehoste. Yleisesti voi todeta, että ei ole. Kysymys ei ole rokotteen aiheuttamasta haitasta vaan enemmän siitä, että hyöty on olematon sillä infektion estossa teho ei ole uusia variantteja kohtaan hyvä ja nykyinenkin määrä estää hyvin vakavan taudin. Saattaahan jatkuvista lyhyen aikavälin boostereista olla haittaakin. Ei tästä ole mitään kunnon tutkimunäyttöä.
   Tässä pohdintaa asiassa: https://journals.asm.org/doi/epdf/10.1128/JVI.01973-21

   Lisäksi olennainen tieto on se, että itse covidin sairastaminen heikentää immuniteettia selvästi. Toistuva sairastaminen vielä lisää. Rokotteen vaikutuksia tulee aina verrata itse estettävän taudin riskiin.

   1. Jesmy avatar
    Jesmy

    Rokotteen vaikutuksia tulee aina verrata itse estettävän taudin riskiin. Tämäkin sen kertoo ja lisäksi voisi laittaa, monien muidenkin tautien estoon.

 11. Jesmy avatar
  Jesmy

  Is pystyy blokkaamaan kokonaan ja lopullisesti. Ko ei tää näköjään lopu. Jo nyt ois viimeinen. Ja anteeksi. Eli maapallo lämpenee, uhka, ja kuitenkin esim tuulivoiman joku varastointi, kun ei tuule. Eli mereen joku iso varasto (kerätään lämpöä) ja tarpeeksi näitä hyviä varastoja mereen. Mitä se tekee meren lämpötilalle. Toinen loputon energia, onko periaate sama kuin ydinvoima vai mikä. Kiinalaisten ennätys oliko 1,5 minuuttia kesto ja auringon lämpötila puolitoistakertainen, noin tai ainakin lähellä. Kolmas, muista liittyikö tohon loputtomaan energiaan, keinotekoinen maan vetovoimaan, mut 28 kertainen vetovoima, mitä se tekee ollessaan, maan pinnalla,varmaan sekoittaa kaiken, en edes ymmärrä mitä se voi sekoittaa, mut maan keskeltä se meidän vetovoima meitä pitää maan pinnalla, ja toi kuu, maan vetovoima pitää kuun tuolla etäisyydellä,. Yritetäänkö jäätiköitä oikeesti sulattaa ja miksi, ja kuin nopeesti se tapahtuu. Vai eikö näin kuitenkaan tule käymään, vaan tapahtuu jotain päinvastaista eli jääkausi, tälle päinvastaiselle tapahtumalle on joku selityskin, en muista mikä. Siis jos oikeesti pystyt mut lopullisesti blokkaamaan, ni hyvä olisi, ko en osaa olla lukematta noita uutisia, ja päättelen niistä vissiin vain huonoja asioita. Ja puran niitä tänne. Ko en muuallekaan voi.

 12. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja tää on nyt oikeesti viimeinen, koska tajusin sen nyt vasta itsekin, olen trolli kun huoleni on asioista liian suuri, kun en ymmärrä maailman menosta mitään. Siis olen ollut uskossa siihen että asioita ei tehdä oikein. Joten puhun huolistani ja miksei muidenkin. Mut kuitenkin, jos olisin esim. Kaltaisesi bloggari ja jos kuitenkin linjani olisi esim tiihosen linjainen, ja onhan se omilta ajatuksiltani, kuitenkin vain koronaan liittyviä ja ja sodanuhkaan liittyviä.. Uhkiin joita ei pitäisi tunteella käsitellä vaan järjellä. Eli jos minulla olisi blogi ni en aiheuttaisi muuta kuin epätoivoa. Kirjoitan tänne luulossa ettei näitä lue kuin joku harva, ja luotan että poistatte asiattomat huolta aiheuttavat kommenttini. Joita olette tehneetkin. Ehkä tämä on vain keino minulle purkaa ahdistustani, kuten kerroin, aika hiljainen olen enkä oikein pärjää facetoface. Solong and im not coming back.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Ymmärrän tämän osin ja olen osan kommentista koko ajan päästänyt läpi. Olisiko parempi kuitenkin sellainen keino, että kirjoitat ahditusta purkavia ajatuksia vaikka wordiin mutta et jokaista julkaise tänne?

   1. Jesmy avatar
    Jesmy

    Käyhän se, mutta taas oli poistoja. Hölynpölyn poistoja, hyväksytkö maailman tapahtumat, ja tiedätkö mihin ne johtaa. ennen kimpaantumistani, liittyen siihen mikä ei siihen dnaahan pysty vaikuttamaan mutta vaikuttaa siihen monistumiseen. Hyväksytkö sen. Jos hyväksyt ni sano se. Ni lopetan. Ja jos et sano mitään tai vaikka mitätöit sen ilman erittelyä, siis ilman selitystä, ni sehän vaivaa minua koko loppuelämän. Einstein sen sano,,, me ollaan kaikki neroja, mut jos tuomitset kalan kun se ei osaa kiivetä puuhun, se viettää loppuelämänsä miettien onko hän tyhmä.

    1. Juhani Knuuti avatar
     Juhani Knuuti

     En nyt enää tiedä tämän virran perusteella mitä edes kysyt. Mutta jos kysyt meneekä rokotteiden mRNA ihmisen solujen DNA:han, vastaus on että ei mene. mRNA tuhoutuu elimistössä ja aiheuttaa vain hetkellisen piikkiproteiinin tuotannon rokotteeseen kosketuksissa olleissa soluissa. Sen avulla herätetään immuniteetti.

   2. Jesmy avatar
    Jesmy

    Siis kun sinulla, on avaimet ratkaista koko korona ongelma. Se on näissä sinun blogeissa,mitä olet pitäny nämä kaikki vuodet täällä ja puheenvuorossa. Siis sinulla ja näistä kommenteista se kokonaisuus löytyy (ei minun) vaan sinun ja muiden enemmän lukeneiden. Ei tarvita kohortti ja eikä muita vertaistutkimuksia ko ne liian hitaita. Ja tuloksia jo em asioista tulee koko ajan. Tarvitaan nopeita päätöksiä jotka perustuu ei tutkittuun vaan päättelyyn perustuvia päätöksiä. Tai vaikka tutkittuunkin joita saatu jo kaksi vuotta. Mut älä jätä tota monistus juttua huomioimatta. Vastaa edes kerran tuohon kysymykseen,, vaikka silleen ettei sitä kukaan muu tajua. Säkin tiedät miten sen teet. Parhaiten. Ja mä tyydyn siihen.

 13. Jesmy avatar
  Jesmy

  Joko rauha maassa.

 14. Jesmy avatar
  Jesmy

  Dna, rokote ja immuunijärjestelmä, siis etkö voi vai halua,. omaa kommenttiasi poistaa mikä tällä sivulla on. Sitähän sinun kommenttisi kertoo ettei rokote vaikuta ihmisen dna ahan ja immuunipuollustus poistaa sen, mikä siihen dnaahan sen muutoksen voisi tehdä, ja Euroopan se varoitus, monirokottaminen tuhoaa immuniteettiä. Eli sitten kun se vitun immuniteetti on alhainen siitä rokotteesta tai valmiiksi alhainen riskipotilailla se MUUTTAA SITÄ DNAATA. YMMÄRRÄTKÖ. JA VIELÄKÖ POISTAT.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Jesmy, lopeta trollaminen tai muuten blokkaan sinut kokonaan. Olisi muuten ihka ensimmäinen blokkaus.
   mRNA-rokotteet eivät nimenomaan muuta DNA:ta.

 15. Jesmy avatar
  Jesmy

  Aleksa tai siri. Miksei ennemmin bill tai elon.

 16. Jesmy avatar
  Jesmy

  Jep ja poisto. ihmisen dna ja toi rokote ja immuunijärjestelmä. Sen selitys oli mikä sinua häiritsi tai jotain muuta. Oletko koskaan ajatellu noita algoritmeja. Kaikki nämä keskustelut on viranomaisten tiedossa, myös poistetut. Ja mitenkä se sinun blogisi, kun viestisi leikataan asiayhteydestä meni. Jep oletko yhteiskunnan vihollinen, vai jonkin muun puolustaja. Poista vain, neljä tahoa sen, senkin jälkeen vielä tietää. Eli viranomaiset, sinä ja minä. Ja algoritmit.

 17. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja sori kielenkäyttöni. Toi v vaan nousee kun lukee ikäviä uutisia.

 18. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ni josko olisi aika vastata jotain.. Ko kohta keksin sen kullavalmistukaavanki tältä sivulta, ja toi edellinen ei liittynyt naiseen millään lailla. Vai liittykö se, riippuu siitä onko tällä sivulla mitään kloonaamisesta.

 19. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ni odotanko vastaustasi vielä 3 päivää vai mitä. Who kommentoitiako odotat ja vetoat siihen. Eikö toi selityksiä aina löytyy ja aina tulee löytymään, ole jo tullut selväksi. Kohta ollaan kaikki selitykset jo käytetty, luultavasti rueataan alusta uudestaan niitä selittelemään, josko ihmiset ne jo unohtaneet, vai koitetaanko kenties selitystä muuttaa niin ettei sitä ymmärrä kukaan. Kunhan se vain on tarpeeksi hyvin tai vaikeesti selitetty. Luotetaan siihen. Mihinkä se luotto loppupelissä sitten loppuu.

 20. Jesmy avatar
  Jesmy

  Arvaa v…. Aako ja tähän se tuhkarokko tai mikä vaan virus tai bakteeri kylkeen.

 21. Jesmy avatar
  Jesmy

  Nyt taitaa olla aika sinun muuttaa kantaasi rokotteesta.. Euroopan lääkevirasto varoittaa… Liiallinen rokottautuminen. Vaikuttaa immuunijärjestelmään.

 22. Jesmy avatar
  Jesmy

  Uusi Suomi puheenvuoro ja sama aihe kuin tällä sivulla… Ja naisia vastassa, ala-arvoista toimintaa sinulta, jos mies olis vastassa ehkä helpommin ymmärrettävissä. Vai kuuntelitko silloinkin tämän kylän poikii. Siis oikeestikko oot mua naiseksi luullut vai mikä on, sinänsä mulle yks lysti. Ja mikä se hydrogeeli on tai kysymys jonka nainen kysy joku oksidi, ja Gates & muskelit yhteistyössä. Nehän on oikeita alienit. Vai onko niiden leffamaku joku scifi. Ni ja tää neuroverkko, voi v….u sentään, etten sanoisi. Ja nää kysymykset jotka jätät vastaamatta johonkin pöljään juttuun vedoten tai joita poistat vissiin samaan vedoten. Joko sulla ei ole hajuakaan, miksi et sano ettet tiedä. Tai sinulla tieto, mutta et halua tai voi sitä kertoa. Enkä sano vain täällä ko siellä puheenvuorossakin. Juu ei enää naurata, edes omat juttuni.

 23. Jesmy avatar
  Jesmy

  Mitä sanoisi Laihian uutisista, en voi sanoa muuta kuin pahoittelut ja osaanotto.

 24. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ei v…..u mun kanssa Hitchcockin linnuthan se on. Jep hullu olen, ko lääkkeet syömättä, siis sen takia ko en meinaa edes saada kirjoitettua ko naurattaa niin tämä oma tajunnanvirtani.

 25. Jesmy avatar
  Jesmy

  Mut oikeesti taidan olla trolli joka kuitenkin on tämän kylän poikii, jolla ny vaan on aivan käsittämätön(siis huono) tämä tajunnanvirtatekniikka. Jos nyt edes tekniikasta voisi olla kyse. Siis lynkataanko minut tai laitetaanko minut roviolle. Töihin. Änry böörds.

 26. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja siis en pahastu, tosta tämän kylän poikii, mut siis kaikista kommenteistani kö, ko sinun kommentti väli on 3 päivää 10 tuntia. Ja mikä mielipiteesi tosta nnh ja negatiivinen eli-117.

 27. Jesmy avatar
  Jesmy

  Mitä olet mieltä Katri saarikiven kolumnista, kuinka lähelle ihmistä teknologiaa kannattaa päästää. Ajatusleikki, ehkä hyvä ehkä ei, jos ihmisen ajatuksia voisi lukea, kaikkien ajatuksia, eikä vain esim rikoksen tehneen tai epäillyn rikoksen. Vaan siis kaikkien ja kaiken aikaa, muskin neuroverkko ajatus. Lopettaisiko ihmiset uhan alla tämän negatiivisen ajattelun, eivät pystyisi, vaan tämä negatiivinen, vain leviäisi. Kristityt, koska en tiedä muista uskonnoista, meillähän tämä jo käytössä jos kerta uskomme Jumalaan. Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen… Ja Jumala aina läsnä.

 28. Jesmy avatar
  Jesmy

  Joko kansalaisista tullu epäilevämpiä, päättäjiä tai oikeemmin kuin thl tilastointia kohtaan, tai maskien käyttö vähentynyt ja viisaus palannut. Joku Pisa testi missä suomen sijoitus huonontunut, mahtaako johtua koronapandemian sivuoireilusta.

  1. Jesmy avatar
   Jesmy

   Mutta maski asiat, ne sun pitää myöntää, näiden koululaisten kohdalla, ainakin se puolen tunnin sääntö. Sehän on tutkittua tietoa. Myönnytyksiä molemmin puolin eikö. Mie Tämän kylän poikia ja sie toistpuoltjokkee.

  2. Jesmy avatar
   Jesmy

   Ja sanoista jo tulee ilmi niiko esittäjästä. Hän on nainen ei mies. Ja jos tarkoitus oli etten ole mies, pelkäävä asioista, pelkään vain ja ainoastaan lasteni puolesta.

 29. Jesmy avatar
  Jesmy

  Joku kysyy Is kommentoinnissa, mikä muu hengitystie infektio lamaannuttaa sairaalat näin. Vastaus.. Ei mikää mut syy kyllä löytyy ja se on maski, kirurgin maski pitää vaihtaa 1/2 tunnin välein. Sen kuumahemgityksen ja bakteerien. Näiden normaalien muuntumisen johdosta. Ja nämä partikkelit jotka sopivan kokoisia ollessaan tukkivat nämä maskin hengitys reiät. Ja tukiessaan reiät oireellisella… Tai oireettomalla… Ei influenssa aikoina käytetty maskeja siis ennen koronaa, siellä Intiassa tai vaikka näissä Aasian suurissa teollisuuskaupungeissa missä teollisuus tai autoilu vienyt ilmansaasteet liian korkealle tasolle, siellä niitä maskeja käytettiin ennen koronaa.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Toivottavasti et pahastu, mutta kun kommenttejasi lukee, tulee mieleen sanat laulusta “Tämän kylän poikii”.

 30. Jesmy avatar
  Jesmy

  Jotenkin vaikea ymmärtää, tämä kouluun paluu vaihtoehtona muihin syihin. Kuka siitä oikeesti oli päättämässä ja tietää hyödyt ja haitat, vaikka laumasuojaa haluttaisiinkin.

 31. Jesmy avatar
  Jesmy

  Eksyin sivustolle jossa käsiteltiin lyhenteitä nnv ja nnt ja yhdistelmä nntv. Ja nnh joka näiden lasten joita nyt rokotetaan kohdalla on negatiivinen – 117. Rupea näitä selittelemään kun en osaa, ja varmaan arvaat kenen sivulta löysin, mut jos toista debanttia haluat rokote-aiheista, niin varteenotettava vastustaja löytyy Kuopion suunnasta, dosentti ML

 32. Jesmy avatar
  Jesmy

  D debantin viimeisiä kommenttejasi.. Mitenkä koronan jälkeen. Olisi vain mielenkiintoista lukea jo nyt mitä esim asiantuntijat ympäri maailman ovat mieltä, ja mitä suomalaiset asiantuntijat ovat mieltä, ja mitä sitten tavalliset ihmiset ovat mieltä. Tästä ei voi tietysti tutkittua tietoa ollakaan, mutta ainakin mielipiteitä.

 33. Jesmy avatar
  Jesmy

  Kiuruako nyt maalitetaan vaikka oikeessa on. Miksi ne ei suoraan sano että hakevat sitä laumasuojaa, etäkoulun haittoja luultavasti edellisen viestini tapainen keskustelu nuorilla, siis siellä uudessa Suomessa kommentointi. ja nuorten vastaavilla, nuorille tarkoitetulla keskustelu /blogi tyyppisillä kommentointi palstoilla. Miksi ei suoraan sanota siitä laumasuojasta, luultavasti ei tiedetä tarkalleen kuin tulee käymään, ja sekin mitä tiedetään on tarpeeksi huolestuttavaa.

 34. Jesmy avatar
  Jesmy

  Täällä taas, uusi Suomi puheenvuoro, et sinä vaan joku, mikä se aihe oli, anteeksipyyntöä odottaessa, tai jotenkin silleen. Veikkaan että kaikki osallistujat rokotettuja ja melkein koko sarja täynnä. Nojaa ei siitä sen enempää.

 35. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja kiitos, sekä pahoittelut..

 36. Jesmy avatar
  Jesmy

  Sori meni vähän aikaa miettiessä, toivottavasti kaikki menee nyt hyvin, sitä haetaan sitä laumasuojaa nyt, sen takia niitä riskiryhmälapsia on rokotettu. Ja toivottavasti rokotuksissa ei tule yllätyksiä.

 37. Jesmy avatar
  Jesmy

  Hohhoijaa taas, ei saanu kiuru tahtoaan läpi, sääli sinänsä, meneekö viikko vai kaks ku ilmoitetaan uusista muutoksista mitkä olisi pitäny tehdä nyt, demokratia ei taida tässä nyt, en sano toimia, vaan olla hyvä asia, vai oliko se. Jos usaan vertaa se ei ollu, vai onko sielläkin erehdytty rs viruksen ja coronan kanssa, tuskin. Ja oikeesti päätös joka muutti ravintelijuttuja??? Miten, kai se huomenna uutisissa selviää, siis oikeesti mitä etäopetuksessa viimeksi tapahtui, eikö kaikkea ole kerrottu,. Tai eikö kaikkea ole hyväksi kertoa. Joka tapauksessa en usko että oli oikea päätös.

 38. Jesmy avatar
  Jesmy

  Is ja joku asiantuntija kyselee lasten eduista etäkoulu asiassa, miten joku voi edes kuvitella että ihminen isä tai äiti pelkää omasta puolestaan jos ei halua lastaan kouluun saamaan koronaa tai omrikon varianttia. Se on kyllä aivan älyvapaa ajatus. Tietysti isä tai äiti, on hän rokottamaton tai rokotettu, ajattelee vain ja ainoastaan lapsensa puolesta ettei hän sairastuisi. Tekeekö se rokotus ihmisen jotenkin…. Ei viisaaksi tai jotain vai onko vain ajatuksena et aikuiset ensin vaikka heikoille jäille ja sit perään lapset vaikka jää suli jo. Vai onko ne iteki jo niin paniikissa, jos olette niin hölmöjä että laitatte lapset kouluun ettekä esim kokeile sitä 3 viikkoa etäkoulu ni, tekis mieli kiroilla mut sensuuri iskee koko tekstiin, ja voihan se iskeä muutenkin, riippuu ihan mielialasta. Suurin virhe tehdään nyt jos ei kokeilla etäkoulu.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Asia on paljon monimutkaisempi. Vaikka ajattelisi lapsen parasta, tulee ottaa huomioon kokonaisuus. Kuinka suuren riskin lapsella aiheuttaa koronainfektio verratuna etäkoulun aiheuttamiin ongelmiin. Kummastakin on haittaa ja riski olemassa.

   1. Jesmy avatar
    Jesmy

    Siis joo olen samaa mieltä kanssasi näissä muissa ongelmissa, pelkään vaan sitä lasten sairastumista siihen omrikoniin, verrattuna USA.

   2. Jesmy avatar
    Jesmy

    Jos toi 20 kertaa kumottu tarkoittaa taas jotain mitä en ymmärrä, tai vaikka kerran ni en ymmärrä sitäkään. Joko molemmat on faktaa tai molemmat ei ole faktaa. Siis thl tai Is. Ihan sama.

   3. Jesmy avatar
    Jesmy

    Jostain luin tuosta lasten infektio vaarasta liittyen longconvidiin, oli pienistä prosenteista mutta suurista määristä ja kuitenkin lapsista kaikki saa tartunnan omicronin. Joten niitä longeja tulee paljon, ja näiden lasten tulevaisuudesta ei voi kun arvella, miten se vaikuttaa kehitykseen tai oppimiseen. Ja toi mitä nyt päätettiin ettei mennä etänä kouluun vaan maskit ja muut turvatoimet pidetään yllä ja tarvittaessa niitä pikatestejä. Pikatestit ei ilmoita omikronista kuin vasta liian myöhään tartuntojen suhteen. Oliko nyt Järvisen tai vastaavan kommentti. Tänään tai eilen. Siis testaus omikronin ollessa ihmisessä hän voi tartuttaa ennenkuin testissä näkyy korona ja varmistus siitä omikronista voidaan tehdä oliko se sekventoinnissa. Joko ne hakee sitä laumasuojaa tälleen ja, mut siinä tulee ikäviä tapahtumia. Nää vitamiini nostot mitkä voi auttaa kun korona on paha, ja jostain luin että longconvid potilaille annettu myös rokote ja auttanut. En enää tiedä mitä uskoa, onko järjestyksellä väliä,, mut jos sen saksofoni viestin poistat, ei ollu sua tarkoitus loukata, se tuli jotenkin vahingossa ja huonoa virtaa.

    1. Juhani Knuuti avatar
     Juhani Knuuti

     Tässä vastakkain on etäkoulun aiheuttamat haitat vs itse taudin aiheuttamat haitat. Ilmeisesti edellinen on nyt painavampi. Lapset kuitenkin sairastavat taudin lievänä ja pyös pitkäaikaisoireet ovat harvinaisia.

 39. Jesmy avatar
  Jesmy

  Big pharma, ja kirsikointini, pieni pätkä tekstiä mikä pisti silmään. Pääasiassa (paino tuolla sanalla tai oikeammin se kirsikkani) perättömiä ilmiöitä.

 40. Jesmy avatar
  Jesmy

  Kognitiivinen vinouma ja Stigma mulla menossa, arvelitko koskaan että joku rupee lukemaan blogejasi, aikajärjestyksessä taaksepäin, luultavasti, jotenkin tulee mieleen että varoitat jostain. Mutta jatkan lukemista ja kommentoin sitten myöhemmin.

 41. Jesmy avatar
  Jesmy

  Tuo ei ole tapaistasi, joku linkki kenties. Tai ehkä suomennos asiasta parempi, rajalliset nämä ulkomaan kielet.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Tämä on aihe, josta olen kirjoittanut monta kertaa. En jaksa kaivaa näitä uudelleen ja uudelleen kun ei ollut tämän blogikirjoituksen teemaa. Sorry.

 42. Jesmy avatar
  Jesmy

  Perusteletko kantasi. Ei vaikuta hapensaantiin, ei aiheuta oireettomalle koronalle oireita jos käyttää maskia. Eikö sillä oireettomalla, kuitenkin vähäisiä määriä virusta ole ylähengitysteissä ja jos hengität samaa partikkelia maskiin ja takaisin, eikö se lopulta mee sinne keuhkoihinkin.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Tutkimusten mukaan maskit eivät aiheuta kuvaamiasi asioita eikä hapenpuutetta.

 43. Jesmy avatar
  Jesmy

  Yksi juttu mielessä liittyen maskiin ja jos oireeton korona, ajattelen niitä koululaisia jotka koulussa joutuvat pitämään maskia, siis oireettomat, muuttuuko oireettomuus heillä oireelliseksi kenties tämän maskin takia. Ja muutenkin hengitys ja hapensaanti, varsikin nää tuplatunnit. Vissiin alaasteella näin maski suositus.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Maski ei synnytä koronaoireita eikä vaikuta hapen saantiin.

 44. Jesmy avatar
  Jesmy

  Vannotko ja vakuutatko tutkitun tiedon olevan sen puolella ettei lapsille jotka rokotetaan ja hoitohenkilöstö, ettei heille tapahdu mitään ikävää, vaikka 2 v aikana. Ei edes sille 5%.

 45. Jesmy avatar
  Jesmy

  Kiitos, jos minä jatkan asialinjalla ja kysyn vain koronaan liittyviä kysymyksiä. Tai oikeestaan koronaan ja tähän evoluutioon ja bakteereihin. Mut en mihinkään hömppään tulevaisuuden scifiin. Varmaan olet sitä mieltä että pienellä varauksella ehkä, mut mielellään ei. Ihanko, oli muuten hyvä… En tiedä tarkoititko millä sitä, mut oli hyvä.

 46. Juhani Knuuti avatar
  Juhani Knuuti

  Ihanko totta?

 47. Jesmy avatar
  Jesmy

  Jep

 48. Juhani Knuuti avatar
  Juhani Knuuti

  Hei Jesmy, pliis. Tämä kommenttipalsta on tarkoitettu keskusteluun kyseisen blogikirjoituksen AIHEESTA. Ei random ajatuksenvirrasta. Jos haluat keskustella muista aiheista, voisitko tehdä sitä vaikka omalla alustallasi. Tämä on minun blogini ja minä moderoin tätä ihan täysin oikeuksin eikä sinulla voi olla oikeutta vaatia kommenttiesi hyväksymistä.

 49. Jesmy avatar
  Jesmy

  Mitä minun pitäisi päätellä noista poistoista ja jos et vastaa siihen kysymykseen. Tää dialogi taitaa olla tässä, ainoa oikea asia minkä voit tehdä, ni ehkä informoida jotain ehkä sitä Hanna nohuneciä, tässä on meinaa kovat ajat edessä.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Kommenttisi ovat enemmän trollamista ja täysin käsittämätöntä tajunnanvirtaa. Sorry. Poistan ne. Asiallinen kysymys tai kommentti, jonka voi ymmärtää on ihan ok.

 50. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ei ollu Face eikä tesla vaan se tuhkarokko, joten nollaako se monirokottaminen sen virus muistin. Kannattaa miettiä jo sen läpäisyn vuoksi.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Tuhkarokon sairastaminen resetoi immuniteettia, ilmeisesti covidilla voi olla hieman samaa ominaisuutta. Rokotteet eivät resetoi.

   1. Jesmy avatar
    Jesmy

    Nii mutta kerta se rokotus tai boosterit ei lopu ennekuin korona loppuu ja tämän johdosta mitä useampi ns täsmärokotus mrna joka jo alkuvaiheessa menetti sen täsmä sanan ja vielä enemmän nykyään toi läpäisyifektio menettää sen läpäisyn merkityksen. Siis ku se ei yksinkertaisesti ollut rokote mikä tehtiin sen tapaus nollan mukaan, ja vieläkin mrna joka ei toimi edes hillitsemään tartuntojen määrää.

 51. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja näköjään kaikki mikä luo uhkakuvia tulevaisuuteen ei mene läpi, miksi ei. Esim Belgian tulevat mini ydinvoimalaitokset, toivottavasti ei oikeastaan missään turvallisuuteen liittyvässä. Vai pitäisikö niistäkin tehdä niin pieniä jotta ydinsaasteet on vaan niin pieniä puolittumisen johdosta ja voitaisiin käyttää esim sähköautoissa.

 52. Jesmy avatar
  Jesmy

  Hoitajaa uhattu väkivallalla Turussa, mistä nää twiittaajat sai tiedon on että kyseessä on rokotusvastainen. Rokotus paikalla. Ainakaan minä en sitä vielä ole löytäny, tosin luulen että se jostain tulee esille, mut ei poliisien twiitistä.

 53. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ymmärrän sen jos rokotettuja oltais kaikki, ni sairaalahoitoja tarvitsevatkin olisivat kaikki rokotettuja, missä menee se raja ettei se logiikka enää päde, tai kuinka paljon rokotettuja pitää siellä sairaalahoidossa olla ja minkä ikäisiä jotta ajateltaisiin jollain muulla logiikalla tai muulla tilastolla, kaaviolla. Siis jos mennään näillä rajoituksilla ja näillä rokotuskattavuuksilla. Tää ajattelukin ottaa jo päähän, ku vois jo lopettaa.

 54. Jesmy avatar
  Jesmy

  Toi kun viestisi leikataan asiayhteydestä, sitä tapahtui siellä Is kommentoinnissa jokunen kerta yksin kertaisesti sen takia kun jotkut viestit sensuroitiin ja toiset taasen meni läpi, eli sinnekin kannattaa kirjoitella vain muutama pitkä ja asiaa oleva viesti ei lyhyitä eikä monia. Sori tää tajunnanvirtatekniikka en vaan osaa muutoin.

 55. Jesmy avatar
  Jesmy

  Joku andante kommentoi kovasti Is, tuoreet tilastot korona syksystä. milloin rokotettuja ei enää testattu, siis milloin se alkoi ja siinä ilmaantuvuus kaaviossa kaikki yhteensä kun laitetaan rokotetut vs rokottamattomat, ei siis osittainen tai täysi rokotus sarja. Ainakaan mä
  en tykkää noista kaavioista, jotenkin niistä näkyy joku epäselvyys, mitä en täysin ymmärrä. Ehkä oli hyvä silloin kun temen kommentista tuli paniikki ja Is heitin paniikinomaisia tekstejä ja porttikieltohan sinne tuli, meinaa vaan mul menis hermo siellä nykyisin.

 56. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ei ollu viimeinen taaskaan. Putinin tiedotus tilaisuus. Putin vetäytyy ja haluaa rauhaa. Mutta ei halua uhkaa Venäjää kohtaan. Nyt pitäisi vaan länsimaidenkin ja Natonkin tajuta asia.

 57. Jesmy avatar
  Jesmy

  Tän vuoden viimeinen, ajatus vain ei mitään spekulaatiota, ei edes hajua, tuskin voi edes selvittää. Mutta se who nettikurssi lääkäreille toimitsijoille ja kenelle se nyt olikin. Se ei ollut kaikille sama sisältöinen, eikä tietysti pidäkään olla, mutta oliko niillä yhtenevää logiikkaa, koska tämä uutisointi on joka tapauksessa ollut vastakkainasettelua ja levottomuutta aiheuttavaa. Ja koko maailma tuntuu kuin ruutitynnyrin päällä istuisi, ja lanka palaa jo.

 58. Jesmy avatar
  Jesmy

  Jos sitten kun kiireet ja joulu ja vaikka uusvuoskin ohi ni ottaisit kantaa. En vain ymmärrä sitä kuvaa kuin yhdellä tapaa ja varmaan moni muukin. En silloin vuosi sitten olisi siitä ymmärtänyt mitään, korkeintaan että olipa nopeasti toimittu.

 59. Jesmy avatar
  Jesmy

  Anteeksi, näin korona rokotteet syntyvät.

 60. Jesmy avatar
  Jesmy

  Iltasanomat 8.12.2020 ja otsikolla näin korona rokotteet kehitetään.

 61. Jesmy avatar
  Jesmy

  Jaksatko vielä ottaa kantaa yhteen asiaan. Yhteen vain, näkemyserosta johtuen ettei vaan tajua kaikkea. Siis minä en tajua. Pyytäisin sinun käsitystä tuosta, näin korona rokotteet kehitetään, iltasanomissa 8.12.2020, nimenomaan siitä kuvasta jossa ylimmäisenä on se koe eläinten kuva. Luultavasti se kuva on siinä juuri sen takia että yksi kuva vastaa tuhatta sanaa. Sanonnan mukaan. Selitä asia minulle ja en enää kommentoi tätä aihetta enkä muutakaan. Tai etsi niiden kahden kuvan eroavaisuudet, niinkuin jossain pelissä, ja sen jälkeen mietit miksi lääkeyhtiöt on vapautettu vastuusta tässä korona rokotteessa. Tai poista tämäkin kommentti mutta jos kuitenkin vielä kerran vastaat.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   En ymmärrä, mitä kysyt. En voi selittää kuvaa, jota en ole edes nähnyt.

 62. Jesmy avatar
  Jesmy

  No eikö noi ole kaikki tuota samaa tekniikkaa minulta. Haluat varmaan että lopetan. Ei minulta tieteellistä tekniikkaa tule, en osaa, sanot vain ni lopetan.

 63. Jesmy avatar
  Jesmy

  Siis sinäkö niitä poistelet vai joku muu korkeampi taho. Mun numeron kyllä saa selville korkeampi taho ja voi vaikka ilmoittaa jos aika lopettaa.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Minä poistan asiaan littymättömiä kommentteja, joita kirjoitat ilmeisesti tajunnanvirtatekniikalla. Asiaan kohdistuvat asialliset kommentit ovat tottakai tervetulleita.

 64. Jesmy avatar
  Jesmy

  Sekö nyt on se kaikenkattava asia mikä sua häiritsee eli iltasanomat 08.11.2020 näin korona rokote kehitettiin. Ni poista nyt tämäkin, mut selitä suomeksi miksi sen poistat ja tänne . Mikä järki tota on poistaa ei se asiaa miksikään muuta. Ja mä koitan seuraavaksi muuttaa sen kirjoitustavan sellaiseksi että se jää sinne.

 65. Jesmy avatar
  Jesmy

  Is ja uutiset asiantuntijoiden ylilyöntejä, jos ennustetaan suuria tartunta määriä onko sekin absurdia vai mikä se sana oli, eiköhän noi ennusteet vertaamalla Englantiin ollu pieniä vaikka miten suhteellistetaan. Ei kyllä ymmärrä tota journalismiakaan enää. Muutakin että niitä klikkejä la kommentteja. Oikeesti pitäs se who nettikurssi nähdä mitä se sisältää.

 66. Jesmy avatar
  Jesmy

  Siis jos ei korona virusta ole eristetty ja puhdistettu, miten siitä voidaan rokote tehdä. Edes perinteistä. Onko nyt tosiaan tehty kiireellä niin paljon virheitä ettei auta kun tehdä rokotteelle rokote. En vain tiedä voiko synteettiselle rokotteelle tehdä esim perinteistä heikennettyä ja toista syynteettistä tuskin haluaisin. Tässä ei auta einsteinkään kohta. Ja joku kysyi voiko bakteeri levittää virusta, jonkinlaista jomminkummin päin olevaa hoitomuotoa muistaakseni luin joskus en muista mitä, mut oliko että viruksilla bakteeria vastaan en muista. Varmaan joku virologi sen tietää.

 67. Jesmy avatar
  Jesmy

  Juhani kyllä hiljensi Kristiinan, oliko pakko luot epätietoa tuollaisella käytöksellä. Kristiina näkee läheltä miten korona leviää ja auttaako rokotukset leviämisen estoon, voitko sinä vieläkin sanoa läpäisyifektio vai onko se jo suoraan tartunta.

 68. Jesmy avatar
  Jesmy

  Sori piti minun sanoa että on sinulla meriittejäkin siis hyviä ja olet ansioitunut omalla alallasi. Ja oikeesti taidat olla suomen huippuja alallasi. Mutta älä vie meiltä toivottomilta sitä mihin me uskomme. Kokeile vaikka kerrankin miltä tuntuu olla rokote vastainen. Ja luet ne mitä sinua kiinnostaa jos olet rokotusvastainen. Tälleenhän saat tietoa enemmän noiniiku vastapuolen kantilta. Esim jos mielenterveyshäiriöitä ihmisellä kuka olisi hänelle se paras psykologi. Sellainen joka itsekin on vaivoista kärsinyt. Vertaistukikaan tuskin mitään hölynpölyä on.

 69. Jesmy avatar
  Jesmy

  Villi veikkaus eikä liity lääketieteeseen milläänlailla. Sekasorto maailmassa, eikö, meidän länsimaiden ja kristittyjen suurin juhla tulossa, valmiusta nostetaan vaikka missä,, pirullinen tilanne tulossa jos tähän vielä terrorismi tulee mukaan. Otollisia kohteita ilmeisesti ranska saksa englanti ruotsi. Kyllä tämän joku poliisi lukee voisi vinkata näitä maita.

 70. Jesmy avatar
  Jesmy

  Tämän päivän otsikoista ja varsinkin kommenteista päätellen nämä aluavaalit tällä hetkellä tärkeämmät kuin mahdollisuus saada tartunta
  . On varmaan muutakin mut miksi lockdown pitäisi tehdä vasta kun on myöhäistä.. Lockdown tulee ennen vaaleja ja vaalit joudutaan siirtämään. Minulle vaalit ei merkitse mitään.

 71. Jesmy avatar
  Jesmy

  Pitäisikö toimituksen ottaa se vastuu nyt ja poistaa tekstini jos olen trolli tai disinformoija, koska tulee mieleen tälläinenkin asia maiden välisestä erilaisuudesta, Saksassa ilmeisesti saa rokotuksen heti karenssin jälkeen, onko Saksassa niitä rokotteita vaan niin paljon ylimääräisiä, huonon rokotuskattavuuden johdosta vai mikä, tämän kuulin perheystävältä nuorelta mieheltä, joka otti rokotuksen jotta pääsee Suomeen ja Saksassa ollessaan niihin paikkoihin joihin nuoret yleensä haluaa.

 72. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja olenko disinformoija tai trolli. Tämä kuitenkin lääketieteen blogi ja pahempiakin tosin jonkun asiantuntijan sutinen ja se U 39/20 ne poistettu ne ei ainakaan ollu trolleja eikä disinformoija.

 73. Jesmy avatar
  Jesmy

  Pitää esittää ennakkotestiilmoitus ilmoitus joka on otettu 2 päivää ennen matkaa jos tulee jostain riskiryhmä maasta, ilmeisesti omikronin. Mitä se auttaa, kun ei auttanut siinä hollantilaisessa tapauksessakaan, jossa sinne sitten saapui niitä omrikon tapauksia. Siinähän on kaksi päivää aikaa tulla omikron tai delta, tuskin ne missään karanteenissa sitä 2 päivää on. Ja varsinkin kun tiedetään omikronista se ominaisuus että deltaa verrattuna leviäminen on liian nopea.

 74. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja vielä enemmän sekaiseksi menen. Mitä enemmän ajattelen asiaa, tulee mieleen, oireeton kantaja ja saa corona piikin, läpäisyn takia oireeton saa toisen piikin ja läpäisyn takia oireeton saa kolmannen piikin. Ja edelleen läpäisyn takia oireeton ja sitten omicron. Siis miten rokote jonka pitäisi estää tartunta ja ainakin pahin tautimuoto, jos ihmisessä tartunta esim flunssassa ni annetaanko rokote ja auttaako se, influenssa. Siis tauti ku tauti mihin annetaan rokote ni auttaako rokote jos tauti jo ihmisessä. Siis jos rokotuksen on tarkoitus estää ettei se sinuun tule. Ja mitä ne molemmat saa aikaan ollessaan ihmisessä. Jos ei tutkita asiaa ni melko myöhäistä alkaa tutkimaan. Sanokaa ny joku kellä tietoa.

 75. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja jos voi virukset vaihtaa geenejä, mites rnma luotu piikkiproteiini, voisiko se jotenkin muuttaa sitä geeniä siinä viruksessa sen läpäisyn vuoksi,,, miksi englanti on suorastaan hysteerinen, tai ainakin pahinta ajatteleva, miksi Afrikan omrikon siellä ei aiheuta hysteriaa, onko vika jossain tiedossa tai tiedottamisessa vai missä.

 76. Jesmy avatar
  Jesmy

  Daily mail. Ja joku dr Paul burton selittää miten voi esim delta ja omikron sekoittua samassa kohteessa ja lopputuloksena joku mitä ei ehkä haluta. Jotenkin ne vaihtaa geenejä. Tää nyt vain yksipuolinen minun mielipiteeni, johon haluaisin jonkun virologin vastauksen. Kuin täs tulee käymään koska jo deltassa toi läpäisyifektio , vissiin aika suuri ja nyt luultavasti toi omikron läpäisee sen, en siis sano etteikö se voisi tarttua ihan keheen tahansa. Mutta nyt rokotuksia enemmän ja boosteria, meni jo vaikeeksi en edes tajua mitä yritän selittää. Voisiko joku miettiä asiaa.

 77. Jesmy avatar
  Jesmy

  Kirsikointia jälleen tekemässä, Is ja painopeitto ja se kuva. Joku loikoilee painopeitto päällään sohvalla ja maski päällä. Joko kulissi esim sängynmainonnassa tai ei. Mut jos joku pian katsoo et tuolleen pitää toimia kotona ollessaan. Eli nukahat ja maski päällä. Luultavasti vaikuttaa johonkin hapensaantiin enemmän kuin… Meneeköhän nää kommentit suoraan roskiksen kautta jonnekin bittiavaruuteen. Aika hölmöläisen hommaa tänne kirjoitella, noiniiku äkkiseltään ajateltuna. Ja miks noi sun muut blogit on kans seis.,kait ny tänkin saa stopattua.

 78. Jesmy avatar
  Jesmy

  Noi lääkkeet, luultavammin lääkkeiden tarkoitus ja kehitys on vieläkin että etsitään luonnosta vaivaan sopivaa yrttiä tai rohdosta jopa niiden yhdistelmiä. Ja oikean löytyessä tutkitaan lisää ja alkaa valmistus. Ja sitten tulee alkuainekuvaukset tai molekyyliajattelu mukaan koska suuret tuotannot vaatii kyseisiä aineita paljon. Ja jonkun harvinaisen kasvin tai sen osan saatavuus on heikkoa. Aineet siis tehdään muista samanlaisista aineista. Tää on luultavammin asia vaan jota en ymmärrä, siis yhtään.. Mut jos ne kuitenkin on vääriä ja säilyvyyden ja koostumuksen takia niihin lisätään vaikka mitä. Ja yhdistelmä onkin ihan muuta kuin odotettiin. Lääkkeitähän on moneen vaivaan ja jotkut tehoavatkin. Mut varmaan on paljon lääkkeitä jotka eivät toimikaan ja ovat yksilökohtaisia jos toimivatkin. Ja ennenkaikkea eivät paranna tautia, lievittävät oireita joo, sanokaa ny joku, joku tauti mikä lääkkeillä paranee. Tyhjä pää ei tuu mieleen, tulehdus joo. Kyl tää nyt tais olla hölynpölyä taas. Tai no onhan niitä varmasti, mut onko näissä esim diabetes ja tän tyylisissä. Ja karies jos kerta bakteeri ni miksei siihen penisiliiniä.

 79. Jesmy avatar
  Jesmy

  Jollain muullakin iskenyt paniikki Is kommentoinnissa.. Mitenkähän nyt menee moiset tekstit läpi ts ovatko Is toimittajatkin ruvenneet epäilemään mihin kaikki johtaa.

 80. Jesmy avatar
  Jesmy

  Just luin ton alias kankainen viestin, vannon ja vakuutan etten ole sitä ennen lukenu ja en ole alias kankainen.

 81. Jesmy avatar
  Jesmy

  Yksin sitte. Asia mihin en saa ymmärrystä. Eli gatesin omistama patentti jostain viruksesta, vissiin jonkun säätiön. Eli virus, tehty vai löydetty, noiniiku jos voi omistaa patentin. Tää varmaan jossain selitetty, mutta ainakin jotenkin outoa, siis en ole vastakuin tänä syksynä etsinyt tietoa tästä koronasta, mutta tuo tieto jos ilman hyvää selitystä, ainakin jonkinlainen salaliittoteoria. Mun mielestä tää oli oikea sivu kysellä tälläisiä asioita. Noiniiku voisiko joku vastata tai edes antaa vastaavanlaisen blogin osoitteen josta voisi sitä tietoa saada. Kiitos jo etukäteen.

 82. Jesmy avatar
  Jesmy

  Lääketieteen ulkopuoliset hoidot menossa. Syöpäsairaat ja akupunktio mitkä kiinnostaa, vanha naapurini, noilla suomen kasvillisuudesta löytyvillä yrteillä rohdoksilla, ja myös lääkkeet jotka määrättiin poisjättäneenä. Ja oliko puolen vuoden päästä tutkimuksissa todettu syövän poistuneen. Ja toi akupunktio, käsittääkseni perinteinen kiinalainen hoitokeino jolla hyviä tuloksia saatu suomessakin. Oikeestikko et enää osallistu.

 83. Jesmy avatar
  Jesmy

  Öitä ja huomenna jatketaan. Tai ehkä jatkan vaan tätä yksinpuhelua. Alkavan hulluuden merkki.

 84. Jesmy avatar
  Jesmy

  Enkä pitäny d vitamiinin väittelystäkään.

 85. Jesmy avatar
  Jesmy

  Kai sää nyt tajuat että sää väittelet noilla muilla blogi sivuilla, joko oikeiden virologien tai niiksi opiskelevien kanssa.

 86. Jesmy avatar
  Jesmy

  Siis systemaattista, ok vanhoja juttuja.. Mary mullins ja pcr testaus, ja kyseinen blogi, miksi jätät kommentoimatta johonkin tärkeältä vaikuttavaan kysymykseen. Ja sen Maryn toteamus pcr testin sopimattomuudesta viruksen tunnistukseen. Mihin väitteesi perustuu. Vai onko tätä testiä muutettu virukseen sopivaksi.

 87. Jesmy avatar
  Jesmy

  Vastaa vielä kysymyksiin, teitkö kaiken systemaattisesti tarkoituksella,vai… Ja tekisitkö mitään toisin jälkikäteen ajatellen. Viimeinen kysymykseni ja suunnilleen samanlainen kuin ensimmäinen kysymykseni. Se ensimmäinen jo tosin poistettu joten uutta kierrosta tuskin tulee. Ja kuitenkin pyydän anteeksi.

 88. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja toi että toistan samaa, varmaan teenkin niin. Toisinaan tulee toistettua samaa.

  1. Jesmy avatar
   Jesmy

   Ja nyt oikeesti sinulta anteeksi. En ole tätä suunnitellu, ja liikaa viettänyt aikaani tämän koronan tiedossa. ei ollu sinua koskaan tarkoitukseni maalittaa, tein sen vahingossa ja ajattelematta. En enää kirjoittele tänne tai minnekään. Oikeesti halusin vain itselleni jotain varmuutta tähän koronaan liittyvää, aikajanalla minun kommentteja katsomalla huomaat tarkoitukseni. Ja anteeksi ajattelemattomuuteni ja suoraan tyhmyyteni, varsinkin nämä viimeiset kommenttini tai oikeestaan kaikki kommenttini, koska tähänhän asia johti. Poistakaa kaikki kommenttini, ei niissä mitään järkeä ole,

 89. Jesmy avatar
  Jesmy

  Mistä tietää että terveysväite on huuhaata ja omituinen kolmio, 2015 ja verrataan sitä nykypäivään, miten sen lukeminen vaikuttaa jopa ratkaisulta tähän korona ongelmaan.

 90. Jesmy avatar
  Jesmy

  Pysynpähän ainakin päivän poissa sinua häiritsemästä.

 91. Jesmy avatar
  Jesmy

  No eikö olisi ollut parempi olla sitten vastaamatta kokonaan. Nää oli molemmat provoja. Tai laita minulle se haaste, ota kuitenkin huomioon vähäinen koulutukseni ja huono ymmärrys lääketieteen sanoissa ja sanonnoissa ja jos päivän annat aikaa, ni yritän sen selvittää.

 92. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja hannankin tekstiä 13 kohtaa niitä kun selaa, jotenkin hänenkään puheissa mitään järkeä, yksinkertaisesti sen johdosta, kun rokote mikä ei toimi ja sitä vaan jatketaan, vissiin hamaan tappiin saakka, eikä noi PUOLET maailmasta saanneiden, perinteinen heikennetty virus rokote, miksi niiden tehosta EI KERROTA MITÄÄN. Jos Jouni lopetit hetkeksi ni eikö joku muu voisi ottaa kantaa.

 93. Jesmy avatar
  Jesmy

  Oikeestikko lopetit. Sun blogeja joutuu nyt seuraamaan, noita vanhempia blogeja, ja anteeksi vaan joko sinulta puuttuu itsekritiikki tai, huono sananvalinta minulta, liian jotenkin yhtä linjaa vain että oikea. Jonkun kurkuman tekstin korjaus minkä teit, teksti muuttui aika oleellisesti. Uus haaste, ehkä enemmän tietoa jo. Lääkkeiden haittavaikutuksia enemmän kuin, luontaistuotteiden vaihtoehtolääkityksissä olevia. Ja saman tien kolmaskin joka sivuaa tätä litteän maan uskomusta. Eli maapallo ei ole pyöreä… Ei en ole sellainen joka uskoo se olevan litteä, vaikken sitä maapalloa olekaan kiertänyt.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Toistat samaa. Olen jo sanonut olennaisen kommentteihisi, enkä nyt ehdi jokaista ajatustasi kommentoimaan. Sorry.

 94. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ei voi olla muuta syytä kuin että päätä itse mihin uskot ja ota rokotus sen perusteella.

 95. Jesmy avatar
  Jesmy

  Siis oikeestikko toi kannatti nyt kertoa. Mitä ne oikein haluaa. Vai oliko vain klikin päässä asiasta.

 96. Jesmy avatar
  Jesmy

  Il ja 13 kohtaa Hanna nohynek, edelleenkään 100 % varmuutta mistään. Kiva katsella uutisia keväältä 2020, ei oltu silloinkaan 100 varmoja mistään. Vaikeetahan tämä on, sitä ei kiellä kukaan. Epätodennäköistä parissa kohtaa. Mutta 9 kohta…

 97. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja jotta tämä olisi jotenkin enemmän luontevaa sinunkin kannalta, voisit ruveta kutsumaan minua jampaksi, vaikkei se minun nimi olekaan. Käykö. Ja seuraava kirjasi ei tule käsittelemään mitään näillä blogeilla haalittua tekstiä.

 98. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja haaste esitetty, eikö ja sinulla helppo kumota väitteeni, miksi et tee sitä.

 99. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja toi aivopieru kommentti? Huomasitko lisäkysymyksen.

 100. Jesmy avatar
  Jesmy

  Äläkä ota vahingossakaan tätä uhkailuna, jos oltaisiin kristillisessä yhteisossä ja sinäkin olisit uskovainen, siis esim jossain yhteisessä tapaamisessa, ja olisit sanonut tuolleen, mikä olisi ollut se korrelaatio siellä tapahtumassa. Ei ole vaikea kuvitella.

 101. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ymmärsitkö tuon varo sanojasi. Jos oltaisiin muualla ja olisit käyttänyt tuollaista vertausta.. Mikä olisi korrelaatio. En pidä siitä että vertaat minua messiaaseen edes leikilläsi, häneen verrattuna olen mitätön.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Messias tarkoittaa monta asiaa. Esimi wikin mukaan https://fi.wikipedia.org/wiki/Messias

   1. Jesmy avatar
    Jesmy

    Vikikö nyt pelastaa maailman. En sun linkkeihin sorru.

   2. Jesmy avatar
    Jesmy

    Miksi et kertonut niitä monia asioita, miksi linkki. Etkö jaa tietoa. Vai oliko vaihtoehtoja niin paljon että valitse siitä itsellesi sopiva. Messias ei tarkoita minulle kuin yhtä asiaa.

 102. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja tuohon lopetukseen tai kommentoinnin estoon, tai poistoon. Luultavasti se delete nappula kaikista helpoin ja mitä joskus käytetäänkin. Sama se vaikka sen viimeisenkin kysymyksen teenkin, vaikkakin jossain vaiheessa kysyitkin minulta miten se maailma mielestäni toimii, käskyt ja ohjeistus tulee ylhäältä ja joka maahan. Miksi kuitenkin who sivuilla on joku nettikurssi nimenomaan journalisteille lääkäreille kenties muillekin, siis ohjeet miten pandemiasta tiedotetaan. Edelleen kaikki tiedotus joka maassa samaan pohjautuvaa. Olenko vaan niin arkikielinen ettet ymmärrä minua.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Sinulla on omituionen käsitys siitä miten maailma toimii. Ei ole olemassa mitään ylintä käskijää. WHO toki antaa omia neuvojaan mutta niitä saa noudattaa tai sitten ei. Tieteessä ei ole myöskään mitään auktoriteettia joka kertoisi lopullisen totuuden.

   1. Jesmy avatar
    Jesmy

    Siis missä olet käynyt koulusi ja kävitkö intin, minkälainen oli perheesi kun olit lapsi oletko osallistunut politiikkaan, ja silti kysyt minulta miten maailma toimii. Auktoriteetti. Oikeesti enää ymmärrä sinua ollenkaan. Uskotko sitten anarkiaan. Jos anarkia toteutuisi ei täällä olisi minkäänlaista järjestystä.

 103. Jesmy avatar
  Jesmy

  Haaste sinulle. Minun väite omrikon on rokotusten aiheuttama variantti. Monissa tapauksissa ei ulkopuolista yhteyttä, USA jätevesissä jo omrikonia,.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Olet siis nyt myös virologian asiantunntija ja eri mieltä kuin liki 100% virologeista. Onneksi olkoon, olet varmaan messias.

   1. Jesmy avatar
    Jesmy

    En ole asiantuntija missään ja varo sanojasi, jos minua haukut messiaaksi, hän oli 2000 v sitten.. Oli tarkoitus että kumoat nämä minun ajatukset, minun mitään ymmärtämättömän asioista. Sinun hyvien lähteittesi pohjalta., kelpaako vai onko helpompi syytellä minua tyhmäksi tai yrittää tehdä minusta naurunalaista, ei sillä ole minulle mitään merkitystä. Tee asiat niinkuin haluat tai helpommaksi katsot.

 104. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja miten sä voit väittää niitä faaseja jotenkin virheellisiksi. Vaikkakin perinteisissä rokotteissa. Jotenkin sun kommentit menettää kokonaan todellisuuspohjan. Faasit ku olisi näissä mrna ja dna ym geeni jutuissa mukana niiko kuuluu ja pitää. Se eun nainen joku johtaja joka patistaa rokotuksiin ja pakko rokotuksiin. Se mun mielestä jäävi puhumaan koko rokotteesta koska hyötyy rokotuksista miehensä kautta, eu vissiin tilannut rokotteita koko Euroopan rokottamiseen ja tuplasti. Ja kuitenkaan se Pakkorokotus ei tule monissakaan maissa onnistumaan, korkeintaan thirdreich maissa, mihin me ei onneksi vielä kuuluta, eikä mennäkään koska meidänkin päättäjät jo tajunneet mihin se johtaa. Thirdreich ja tuhatvuotinen valtakunta. Ja ilman sotia, tosin sisällissodan mahdollinen uhka monessa maassa mahdollinen ja toteutuessaan voittajan helppo saada asiansa läpi.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Hei, nyt tämä alkaa mennä sellaiseksi tajunnanvirraksi, jossa ei ole päätä eikä häntää. Muistelin aikanaan, että päätit lopettaa tämän kommentoinnin. Nyt voisi olla oikea hetki, sillä vähään aikaan ei ole tullut mitään uutta tai järkevää kommenttia. (sorry)

 105. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja asiantuntijat, lääkäri, viranomaiset tässä asiassa samaa mieltä, mieltä mistä, samat vastaukset kaikilla, samat kaaviot, tilastot ymym ei mitään eriävää, joka maassa, samat asiat. Mistä tuli ohjeet miten koronapandemian asiat ilmoitetaan ja hoidetaan. Asiantuntijoiltako ei vaan joltain ylemmältä taholta. Olisiko who. Who ilmoituksilla asiaa johdetaan.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Jokaisella asiantunijalla on kuitenkin osin eri kokonaisuus, mutta jos kannat perustuvat samaan tutkittun lähdetietoon, miksi niiden pitäisi olla erilaisia?

 106. Jesmy avatar
  Jesmy

  Niin mutta teetkö väitöskirjaa liittyen blogeihisi, siis suoraan blogeihisi ja ihmisten kommentteihin, ja tähän koronaan liittyen mitkä on lähteesi ja eikö mikään ole sinua hetkauttanut, esim mrna joka jo eläinkokeissa johti eläinten kuolemiin, ja rokotteen hätäkäyttö pandemian, mrna ja dna rokotteiden sallittuun käyttöön joka ohitettiin hätätilanteen johdosta. Nämä rokotteet ei oltais hyväksytty jollei olisi ollut niin kiire. Ja huomaatko itsestäsi näissä blogeissa, taidat itsekin käyttää copypastea. Ja vastaus joka ei sinua tai sinun opiskelemaasi, siis ei sama, et vaan hyväksy sitä. Mikä on esim kantasi kiinalaiseen perinteiseen lääketietoon joilla heillä ehkä vuosituhansien kokemus vs nykylääketieto. Ei siis sisällä rokotteet. Missä tehtiin ensimmäinen kaihileikkaus. Ja milloin. Ei meinaa ole 1800 luvulta. Miksi pitäisi jo hyväksi todettua toimintaa muuttaa toiseksi, ja leikkiä asialla mistä kukaan ei voi tietää varmuutta mrna dna. Älkää leikkikö Jumalaa. Jos viruksilla tehtävänä muokata ihmisen perimää, ni ei siihen ihmisen pidä puuttua. Siis tolla geeni asialla.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Sorry vaan kysymyksesi on enemmän kuin kysymys, ehkä jonkinlainen tulva tai (sorry) aivopieru.
   Muutama kommentti: Lähes joka ainoa kysymys sisältää jo lähtökohtaisesti virheellisen väitteen. Eläimet eivät kuolleet rokotteisiin vaan eläintutkimuksissa joka tapauksessa eläimet lopetetaan tutkimuksen päätyttyä.Rokotteet ovat käyneet kaikki vaiheet läpi.
   Kiinalainen lääkintä on kehitetty vasta Maon aikana muistaakseni 50-luvulla, jolloin erilaisia perinnehoitoja niputettiin yhteen ja alettiin markkinoida kiinalaisena “lääketieteenä”. Syynä lienee se, että oikeita lääketieteellisiä hoitoja ei ollut tarjota väestölle.

   1. Jesmy avatar
    Jesmy

    Ja huomaatko itse kuinka monta vastaustasi liittyy milläänlailla kysymykseeni.

   2. Jesmy avatar
    Jesmy

    Tai edes selvennyksesi joita sanot lähtökohtaisesti virheelliseksi väittämäksi

   3. Jesmy avatar
    Jesmy

    Sinun kommentit eivät sisällä mitään faktaa. Ei vaikka miten lukisin, 11.45 tänään vastauksesi minulle. Etkö oikeesti huomaa. Jos et ni pyydä joku muu lukemaan.

 107. Jesmy avatar
  Jesmy

  Oikeesti äijällä blogeja vaikka muille jakaa, teetkö jotain väitöskirjaa vai mitä.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Olen kyllä väitellyt jo vuonna 1993. Olen julkaissut sen jälkeen lähes tuhat tieteellistä julkaisua ja ohjannut valmiiksi 27 väitöskirjaa muun muassa.

 108. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja jos et ole rokoteasiantuntija etkä virologi, etkö kyseenalaista mitään mitä luet ns tutkimuksista mitä tämän korona epidemian johdosta tehty tämän pandemian aikana. Eli luotat siihen mitä muut asiantuntijat sanovat ns ylempänä olevat eli enemmän tietävät. Ja vaikka 100% varmuutta ei ole mistään edelleenkään. Esim who kuunnellaan, Suomen asiantuntijoita kuunnellaan. Ja toi rokote on susi siihen tarkoitukseen mihin se suunniteltiin. Vuoden päästä ollaan viisaampia, mutta vähälukusempia.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Ei niin vaan niin, että kun on jokin kiinnostava aihe, haen siihen liittyvän tuoreen tutkimusnäytön.
   En siis jaa muiden mielipiteitä. Toki ne usein ovat myös samalla kannalla kuin tutkimusnöäyttö sillä samat lähteethän on kaikilla.

 109. Jesmy avatar
  Jesmy

  En seuraa guruja en YouTubea,enkä Ossi tiihosta. Sinun blogeja seuraan, uutisia, ulkomaan uutisia, ja kommentit. Miksi poistit kysymykseni debantti keskustelusta. En tietenkään vähäisen asiantuntemuksen johdosta, ole edes oikeutettu kysymään yleensäkään mitään kyseisessä haasteessa. Ja seuraavaa kysymystä en sinulta kysy enää, kysyn sen vaikka siltä Lappalaiselta, nuorelta naiselta joka uutisissa. Tänään.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Oli sama kysymys kaksi kertaa.

   1. Jesmy avatar
    Jesmy

    Minunko kysymys kaksi kertaa debantti sivulla, koska samanlaista kysymystä tuskin kukaan muu teki, jos erehdyksessä tuli tuplana, ni miksei toista edes jätetty.

 110. Jesmy avatar
  Jesmy

  Uutisoinnit ja lääkäreiden kommentit, aika samalla linjalla rokotteen puolesta. Eikö? Jos tähän vastaat kyllä tai ei, seuraava kysymys tulee vastauksen jälkeen.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Mitä ihmettä? 😉
   Onko jokin erityinen ongelma, jos asiantuntija, lääkärit ja viranomaiset ovat tässä asiassa samalla linjalla? Eikö se enemmänkin kerro siitä, että tuohon viestiin voi luottaa paremmin kuin johonkin random guruun tai Youtube-videoon?

 111. Jesmy avatar
  Jesmy

  Onko proteiinilla ristireagoiva? Kuten narkolepsia. Eiks toi narkolepsia jo todettu ei rokotteen aiheuttamaksi. Tai ainakin haittavaikutus korvaukset vissiin jäi vähäisiksi, sulla tosiaan liikaa blogeja. Kuka on Ossi Tiihonen. Pitkään sekin blogeja pitäny. En ole kyllä vielä yhtään hänen kirjoitusta lukenu, otsikot vain.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Narkolepsian osalta on todennäköinen syy se, että viruksessa oli jokin kohta, joka sai aikaan reagoinnin elimistön oman rakenteen kanssa. Rokotteessa oli myös tätä proteiinia. Myös viruksessa on samaa proteiinia.
   Nyt näyttää, että vastaavaa ilmiötä ei synny koronarokotteiden yhteydessä.

 112. Jesmy avatar
  Jesmy

  Saksassa nuoria 3 rokotettuja omikron tartunnat. Siis jos näitä uutisia tulee lisää ja jos uutisista tulee vielä enemmän huolia aiheuttavia, nimenomaan rokotuksen ottajille. Mun kirsikointi mahdollisuudet käy vähiin,, luultavasti joudun vaihtamaan puolta. Tää ny oli jo hepreaa jota en tajunnu itsekkään..

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Tutkimusten mukaan kolmas rokote nostaa vasta-ainetason hyvin korkealle ja tämän antama suoja Omikroniakin vastaan olisi hyvä. Joka tapauksessa näyttäisi, että kahdenkin piikin jälkeen suoja vakavaa tautia kohtaan on kohtalaisen hyvä vaikka tämän osalta tarkka tieto puuttuu. Omikron näyttäisi kiertävän myös aiemmin sairastetun koronan (alfa-delta) antaman immuniteetin.
   Jos ei itse jaksa perehtyä, kannattaa luottaa asiantuntijoihin.

 113. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja eiko se nimenomaan ole se piikkiproteiini millä se virus tunkeutuu ihmiseen, omrikonin tarttuvuus helpompi ko sillä enempi piikkiproteiinieja, sitten nää t oliko nyt solut, ja vieraan viruksen tuhoojat, jos jo alussa saaneet väärät ohjeet, ni katastrofihan se on.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Ei omikronissa ole enemmän piikkjä vaan ne ovat hieman erilaisia.

 114. Jesmy avatar
  Jesmy

  Nämä kaikki yleisesti ainakin teillä lääkäreillä tiedossa ok, mihin varianttiin rokote tehtiin, wuhanista lähteneeseen vai johonkin muuhun, ja jos johonkin muuhun ni menettikö tehonsa jo ensimmäisen muuntuneen variantin jälkeen. Tai oikeemmin, onko menettänyt tehonsa tämän monen muuntumisen johdosta, siis eri variantit jotka vallassa olleet.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Varianttien osalta on tiedossa, että teho infektion estoon heikkeni delta-variantin osalta mutta teho vakavaan tautimuotoon on säilynyt. Tiedot omikronin osalta ovat vielä epävarmoja mutta eivät rokotuksen suhteen kovin huolestuttvia vaikka leviääkin vielä aktiivisemmin.

 115. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja sitten tämä asia mikä nyt vaivaa, eli rokotteet tehdään mrna tai geeni, eli näillä rokotetaan ja sitten tulee korona, lievästi, ihmisessä rokote ja virus, voiko rokote muuttaa virusta ja sen logiikkaa, jos viruksen geeniä se mahdollisesti muokkaa.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Rokotteessa on pieni pätkä mRNA:ta, jonka koodaamana syntyy tuo piikkiproteiini.
   Rokotteesta puuttuu mekanismi, jolla tuo mRNA voisi vaikuttaa solujen geeneihin (kuten esim jotkut virukset kykenee tekemään)
   Rokote opetta immuunisoluja reagoimaan. Kun sitten tulee virus, solut osaavat tunnistaa tuon nopeammin kuin, että virus tulisi ilman opettamista. Ei rokote sinänsä vaikuta tuohon virukseen mitenkään, ei muokkaa sen geenejä tai oikeammin sen RNA-ketjua (kyseessä on RNA-virus) mitenkään.

 116. Jesmy avatar
  Jesmy

  Kiitos. Sinulta pitää nyt kysyä kun joku vanha uutinen oli, ihmisessä kahta eri varianttia koronasta. Eli Deltan ollessa vallassa ja omikron in tullessa ja vielä kun influenssa jyllää. Jos ihminen saa kaikki samaan aikaan, onko se edes mahdollista, ja sen hätäjarrun vetäminen eikö se pitäisi jo tehdä, eikä odottaa niin kauan ku tilanne sama kuin Tanskassa. Ja toi läpäisyifektio se mun mielestä on menettänyt jo tarkoituksensa. Kiitos jo etukäteen.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Aikamoinen lottovoitto altistua kaikkille kolmelle samaan aikaan.

 117. Jesmy avatar
  Jesmy

  Moni täysin rokotettu tartunnan saaja omrikonin ollessa kyseessä. On lieväoireinen tai oireeton.onko hyvä vai huono uutinen. Noiniiku jos olet 123 rokotettu tai rokottamaton. Ja lapsia ei oteta tähän mukaan, koska puhutaan yli 12v niiko tähänkin mennessä, ja koska koulussa ei tartuntoja tapahdu vaan ne tapahtuu kotona.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Omikron kyllä voi aiheuttaa infektion sekä rokotetussa että rokottamattomassa. Tieto on vielä niukasti, mutta näyttäisi siltä, että rokotus osin suojaisi ja erityisesti vakavalta taudilta, kuten deltavariantin osaltakin. Ilmeisesti tehosteannos olisi tässä erityisen tehokas. Koska rokotettuja on yli 80% ja rokolttamattomia vain neljäsosa heistä, on selvää, että moni infektion saanut on rokotettu vaikka suojasta olisikin.
   Uutta tässä on se, että omikron näyttäisi kykenevän kiertämään aikaisemman sairastamisen, eli aiemman variantin sairastanut, voisi saada helposti omikron-infektion.
   Lohduttavaa tässä on, että omikron-tauti näyttäisi olevan lievä.

 118. Jesmy avatar
  Jesmy

  Nojaa iltalehdessä se meni oikein..

 119. Jesmy avatar
  Jesmy

  Noita toimittajia taas, kysymys kuului omrikonin läpäiseminen rokotteen suojasta, onko korona passilla enää virkaa. Ja uutiset ei puhunu asiasta mitään. Jätti sen kirsikointi mahdollisuuden pois. Ja maalittaminen jatkuu tällä kertaa kohteena Mika Salminen. Ja mönkään menee jos thl ohjeita kuunnellaan kun päätetään jatkosta. Pitäisi matkia Tanskaa, sekö siinä on ongelma, vai tehdäänkö se vasta kun on myöhäistä. Ja jos tännekään ei kerta enää muut kirjoita, eikö tämä voisi jo sulkeutua.

 120. Jesmy avatar
  Jesmy

  Tää on menny pahaksi koko homma. Ja päättäjätkin jo sen tajunneet. En vaan ymmärrä miten asiasta selvitään. Ja meneekö päätökseen kauan. Moraali koetuksella ja moni muukin asia. Oikeesti huolissani tulevaisuudesta, ei vain vuosikymmen tai vuodet taitaa olla vuosisata.

  1. Jesmy avatar
   Jesmy

   Mariinin jo arvostellaan, tietämättä mistään mitään. Hänhän protestoi hiljaa, kun ymmärtää mitä 27.11 puhuttiin eduskunnassa.

 121. Jesmy avatar
  Jesmy

  Kaksi täysin rokotettua henkilöä määrätty karanteeniin, karanteenissa ollessaan saivat omrikoniin. Mikäli oikein luin, Hongkongissa. Siis eristyksissä ollessaan? Joten rokoteko sen mutaation sittenkin teki. Hyödyt selviää sitten myöhemmin, mikäli ei ole vaarallinen mutaatio.

 122. Jesmy avatar
  Jesmy

  Nyt kysyisin mihin hävisi se eduskuntaan lähetetty ja jonka linkki vielä oli siellä uusi Suomi lehdessä. No eduskunnasta se vielä löytyy kuitenkin. Valtioneuvoston jatkokirjelmä U 39/20 vp. Tämän laitoin siksi että katson häviääkö se täältäkin ja miksi? Siis jos häviää.

 123. Jesmy avatar
  Jesmy

  Toi omrikon vaikuttaa kyllä rokotuksen aiheuttamalta mutaatiota, koska paljon tartuntaketjuja joissa ei ulkopuolista yhteyttä. Ajatuksia vain uutisoinnista johtuen. Onko se Israel sulkenut rajansa ennen omrikonia. Vai joko se siellä on.

 124. Jesmy avatar
  Jesmy

  Noi uuden suomen jutut aika pahoja, lopeta nämä blogit jo, sä et jaksa enää kohta, anna aikaa perheellesi ja vetoa jaksamattomuuteen, tää menee vielä pahemmaksi, ja maailma on jo niin sekaisin, väkivallat lisääntyy , pitäkää kaikki suomalaiset hermonne kurissa nyt. Väkivalta ei auta mitään. Ja poista tää teksti luettuasi.

 125. Jesmy avatar
  Jesmy

  Siis mitä toi, joko olet lakannut pahoinpitelemästä puolisoa oikein tarkoittaa. Siinäkin jotain mitä en ymmärrä, oikeestikko se on joku sanonta, mikä ei tarkoita pahoinpitelyä lainkaan, neverheard.

  1. Laura Kataja avatar

   “Joko olet lakannut pahoinpitelemästä puolisoasi” tai vanhempi versio “vieläkö jatkatte vaimonne hakkaamista” on esimerkki kysymyksestä joka sisältää ennakko-oletuksen (olet pahoinpidellyt puolisoasi, teetkö sitä edelleen). Kysymykseen on mahdoton antaa järkevää vastausta jos nimenomaan ei ole kohdellut kumppaniaan huonosti.
   Eli yritetään saada kohde ansaan: vastasipa tämä kyllä tai ei, se on myöntävä vastaus kysymykseen “oletko pahoinpidellyt puolisoasi”.

   1. Jesmy avatar
    Jesmy

    Ei voi kaikkea tietää. Kiitos kumminkin.

   2. Jesmy avatar
    Jesmy

    Siis onko toi suomessakin niin yleistä, ja olettamus toi ehkä tehnyt silleen, nyt se varmaan hiljentyy, vai onko vain, että kaikki tietää sanonnan ja se liittyy siihen ettei ole asiaan oikeeta vastausta. Tosin tässä mietittyäni oikea vastaus on rehellisesti, en ole koskaan vaimoani pahoinpidellyt.

   3. Jesmy avatar
    Jesmy

    Nyt lähti mielikuvitus laukkaamaan. Kysymyksiä jotka sisältää ennakko-oletuksen, näitähän voi tehdä mistä vai asiasta. Joten esim valheen paljastin koe on kokonaan riippuvainen, miten kysymykset laadittu, oikein laadittuna syyllinenkin saadaan näyttämään syyttömältä, ja toisinpäin. Ja näissä valheenpaljastuskysymyksissä nimenomaan vastaukseksi halutaan kyllä tai ei.

 126. Jesmy avatar
  Jesmy

  Onneksi täällä ei ole niin hurjaa kuin uudessa Suomessa. Jotenkin paljon pelottavampaa ku nimimerkeillä kuvatkin. Onko sinulla muitakin blogeja, jaksatko sinä tai ettet uuvu, varmaan rankkaa. Muista sinäkin levätä.

 127. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja jos olisivat jääneet sinne merille karanteeniin, niiko silloin alussa joutuivat jäämään, sitten voitaisiin laskea todennäköiset sairastaneet, rokotetut vs rokottamattomat. Mun logiikka nyt on vain tälläinen, en välttämättä ymmärrä kaikkea ja jopa olen ymmärtämätön kokonaan . Esim toi rokotus kattavuus. Jos se nyt johonkin kohtaan jämähtää, vaikka 85% ni laskelmat sairaalahoitoa tarvitsevien ja tehohoitoa tarvitsevien, pitäisi tehdä sen prosentin mukaan, ei menneiden eikä tulevien prosenttien. Jotenkin tajusi sen sinun tuolla ensimmäisenä ylhäällä olevan kirjoituksen, mut vasta luettuani sen englanniksi, olikohan who sivulta. Mut kuuluuko noi mitä kirjoitin ollenkaan tähän asiaan.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Huomaa, että vaikka nyt on noin 5% väestöstä sairastanut taudin (virallisesti diagnosoituja 3%) niin silti on terveydenhuollossa haasteita. Jos nyt kaikki rokottamattomat, n 15% aikuisista sairastuisivat olisi kuormitus kolminkertainen. Rokotuskattavuus tulisi saada korkeammaksi, jotta pääsisimme lähemmäs normaalia elämää. Lisäksi tartunnat lisäävät uusia verianttien tuloa, joka pahentaa tilannetta edelleen.

 128. Jesmy avatar
  Jesmy

  Usassa risteilylle pääsee vai jos miehistö ja matkustajat on rokotettu. Matkustajia yli 3000, 10 tapausta noin, alustavasti, kaikki testataan ennen kotiinpääsyä. Toivotaan ettei enempiä löydy. Muuten rokotuksen logiikka ei toimi. Riippuuhan se monista asioista, 1 2 3 rokotusta ja omrikon jos mukana.

 129. Jesmy avatar
  Jesmy

  Mieleni nyt johtuen uutisista saattaa muuttua, mikäli tämä omrikon on tästä rokotteesta johtuva variantti, siis jos ei niin vaarallinen virus. Ja ei ole vaarallinen rokotteen jo ottaneelle.

 130. Jesmy avatar
  Jesmy

  Siis 1000 suomalaista hakenut korvausta rokote haitoista, kannattaa lukea se uutinen. Korvauksien hakeminen tulee nousemaan rajusti, tämän uutisen takia.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Korvausten hakeminen on ok. Niille on olemassa asialliset kriteerit. Esim jos tulee lämpöilyä niin ettei voi mennä töihin, on selvää, että kannattaa hakea. Korvauksen hakeminen ei silti tarkoita mitään erityisen vakavaa.

   1. Jesmy avatar
    Jesmy

    Uutinen kertoi miten pienistä asioista niitä korvauksia on haettu, nämä normaalit pistos kohta kipeä kuumeilua. En siis tiedä saivatko he sen korvauksen vai ei. Mutta näistä em sivu haitoista ei yleensä edes kukaan ajattele hakevansa mitään korvausta.

 131. Jesmy avatar
  Jesmy

  Kiitos tuosta viimeisimmästä.

 132. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja uusi tapa tilastoida koronavirus kuolemat usassa, eli ketä presidenttiä äänesti trumpia vai bidenin, tosin osavaltiokohtainen,. Vissiin kannattaa tosissaan miettiä tota eusta eroamista, presidentin vaalien jonkinlaista muutosta, hohhoijaa.

 133. Jesmy avatar
  Jesmy

  New Yorkissa 5 omrikon tapausta ovatko rokotettuja vai ei, rokotus tietoja ei käytettävissä, cnn

 134. Jesmy avatar
  Jesmy

  Vain kysymys islannin tilanteen johdosta, olisiko mahdollisesti tämä corona rokote mahdollistanut tämän muunnoksen, ei sinun tarvitse sitä mahdollisuutta miettiä kun sitä ei mieti kukaan muukaan kai ne suomessakin tutkii tuota muuntumista ainakin rokottamattomien osalta ja ehkä rokotettujenkinosalta osalta, Suomessa se oma variaatio millo se nyt oli ei kovin suurta vaikutusta aiheuttanut. ei epidemiassa ei uutisissa .kun oli melko vaaraton, keneltä se todettiin rokottamattomatomalta vai rokotetulla, vaiko jo sairastaneelta.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Ei minun sitä tarvitse miettiä, kun muut ovat jo miettineet.
   Uusien varianttien syntyminen korreloi leviämiseen eli viruksen siirtymiseen toiseen kohteeseen. Koska rokottaminen vähentää tarttumista ja leviämistä (vaikka ei uusia variantteja kokonaan estäkään) rokotuksilla pienennetään todennäköisyytä, että kehittyy uusi variantti. Valtaosa varianteista ón syntynyt ennen rokotusten alkua ja myös omikron näyttäisi syntyneen alueella jossa rokotuskattavuus on matala.

   1. Jesmy avatar
    Jesmy

    Siis rokotuksen saanut, uudelleen sairastuttuaan, ni joissain tapauksissa satunnaisesti tutkitaan onko virus mutatoitunut, rokottamaton, rokotettu, sairastanut, 27 yhdistelmää ja kaikista mahdollisista satunnaisesti, tutkitaan mahdollista mutatoimista. Tai miten se mutatoiminen siis tapahtuu jossain heikossa ihmisessä tai useissa. Jos helpposanaisesti kertoisit, ymmärrä noita lääkäri sanoja. Tai voihan joku muukin välillä kommentoida.

   2. Jesmy avatar
    Jesmy

    Tais 27 olla liikaa mut.. Asian ymmärsit.

   3. Jesmy avatar
    Jesmy

    Ja kumminpäin virukset yleensä kehittyy, vaarallisesta heikompaan, toisinpäin, vai ilman logiikkaa. Veikkaisin ilman logiikkaa.

    1. Juhani Knuuti avatar
     Juhani Knuuti

     Ainoa logiikka on se, että leviäminen olisi tehokasta. Siten virukset kehittyvät evoluution myös leviävimmiksi. Tappavuus ei taas ole välttämättä etu, etenkin jos se vähentää leviämistä.

 135. Jesmy avatar
  Jesmy

  Siis miettiny näitä kommentointi paikkoja,sutisen teksti ku hävis täältä, ni ainut paikka mistä sen löysin oli tämä r alkava sivusto, jonne palaan joskus sen tekstin lukemaan, jossain vaiheessa huomasin kommentoinnin jäänneen aika yksipuoliseksi siis ei muut kuin minä, ni tuli mieleen jonkinlainen matrix ja sinne ilmoitinkin, kuten myös havaintoja digimaailmasta blogi, jonka kommentit ny vähän jumittunut. Ja eihän tännekään tunnu tulevan uusia. Luultavasti kommenttini on ihan utopiaa, ja sitä ei jaksa seurata, joten se porttikielto taitaa olla mulle se paras vaihtoehto ku ei se vannominen mitään auta, ku ei pysty lopettaa.. Minua parhaiten kuvaava sana on addiktoitunut tai Aspergeenin syndrooma niiko sillä gretalla.

 136. Jesmy avatar
  Jesmy

  Siis olisi vain pitäny, jälkikäteen ajateltuna, vastata vain hymiöllä.

 137. Jesmy avatar
  Jesmy

  Heh

 138. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja se ettei ymmärretä toisiamme oikeestaan koko tämän keskustelu historian aikana. Mua on vähän vaikea ymmärtää, vissiin pahemmankerran poikennut omalta tieltäni.ois pitäny lopettaa siihen vannomiseen, ni… Ny loppu.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Omassa lajissasi olet kyllä tehnyt ennätyksen: Kommentoinnin lopettamisen lupaamisessa. 😉

 139. Jesmy avatar
  Jesmy

  Salaliittoteoriat tai leffat minun mielestä parhaita. Oikeesti salaliittoja joita todeksi sitten paljastuneet, ikinä niistä kuullutkaan. Toi kaninkolovertaus, samaa kuin jokuaika sitten,,, milloin lopetit vaimon… Niinkö.. Justhan ne kiurut ym sano ohjeistuksen tulleen edustalla, ja totta liian äänekkäät rokotteiden vastustajat usassa, nehän kuolee koronaan. Facetoface ku oltais en pärjäisi kenenkään kanssa, aika hiljainen olen. Sovitaan et lopetan , olisi pitänyt se jo aikoja sitten lopettaa, mää vaan en saa päätäni käännettyä ton rokotteen puolelle, en millään. Joten taidan siellä kaninkolossa jo olla. Älä muistele pahalla.

 140. Jesmy avatar
  Jesmy

  Jotenkin vaikuttaa jopa uutiset eri asioista enemmän ja enemmän salaliitto teorialta, eli saksa =eu sieltähän ne suositukset näköjään tulee, influenssa rokote tehoaako vai ei ja yhdistettynä rokotteeseen jonka omrikon tehosta ei, luotettavaa tietoa ainakaan. ole,vielä. Liian paljon sattumaa. Siis johonkin salaliitto.. Tai ihmisten pohdiskeluun, oliko sutinen vai hytönen, tämä influenssa rokote tai tauti ja korona rokotekin liittyi, en enää muista miten, no kai se selviää, lukemalla, mut se ei ole minun homma enää selvittäköön viisaammat sen jos kiinnostaa. Ihan sama

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Varo harhautumasta salaliittoteorioihin, useimmiten ne eivät pidä paikkaansa. Jos kaiva tarpeeksi syvän kaninkolon, siletä on vaikea päästä ylös.
   Tutkimusten mukaan keskeisin syy salaliittoteorioihin haksahatamisessa on, että uskoo johonkin muuhun salalittoon.

 141. Jesmy avatar
  Jesmy

  Jep vuodet sekaisin, yrittää olla viisaampi kun on. Nyt hyvä lopettaa kun huomasi oman tyhmyytensä.

  1. Jesmy avatar
   Jesmy

   Tällä tarkoitin itseäni. Jäi vaan vaivaamaan.

 142. Jesmy avatar
  Jesmy

  Siis terveydenhuollon ammattilaisia alettiin rokottaa jo joulukuussa 2020 ja modernan rokote kehitettiin jo tammikuussa 2020. Joku vanhoista uutisista sanoo että rokote oli jo valmiina ennenkuin pandemian alkoi. Herättää kysymyksiä. Siis toi ylä osa tekstistä löytyy thl uutisia . Mediauutiset. ja alempi verkkouutiset. Fi täytyy olla virhe jopa minunkin epäilyjen suhteen.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Ei kannata uskoa kaikkia väitteitä. Rokotteen aihio eli tuo mRNA-koodi kyllä kehitettiin nopeasti kun virus alkoi levitä mutta ei tietenkään ennen sitä. Sitten loppuaika meni rokotteen kehittämiseen ja tutkimuksiin, jotka tapahtuivaty kesällä ja syksyllä 2020. Rokotteet saivat luvan sitten vuoden 2020 lopussa.

 143. Jesmy avatar
  Jesmy

  Emman uutinen Is. Varmaan kannattaa katsoa muutakin kuin prosentteja, väkiluku ja ikäjakauma ja sitten ne prosentit, no ehkä kannattaa myös katsoa kuinka heillä esim terveydentila johtuen aliravitsemisesta. Jätettiin kyllä sanomatta nämä kaksi maata joihin viitattiin. Ja uutiset sen totesi, Romania ja bulgaria. Joka tapauksessa uutinen sen päätti,, miksi ema ei sitä sanonu. Uskonko uutisiin vai asiantuntijoihin, miks asiantuntijatkin vaihtuu ja varsin jopa samana päivänä puhuvat asioita ristiin jopa samasta aiheesta. Nyt lopetan oikeesti.

 144. Jesmy avatar
  Jesmy

  Pakko vielä sanoa suomen 2 valtamedia il ja Is, miten voi samana päivänä olla niin ristiriitaista tietoa nimenomaan korona aiheesta. Syyllisten esilletuomista ja nyt kun omrikon kiertää rokotteen siis jos kiertää, ni paniikkihan siitä alkaa ja syylliset jo valmiina vaikka tässäkään varsinkaan ne rokottamattomat tai jo sairastaneet, ja varsinkaan ne jo rokotuksen saaneet, ole syyllisiä vaan ne on ne jotka pandemiahysterian sai aikaan. Mutta uhrit tässä tapauksessa, ne jotka ovat luottaneet luonnolliseen tapahtumaan, tai epäröineet mrnata, tai vaikka uskoneet salaliittoteoriaan, tai uskoneet sutisen tekstiä tai hytösen. Edelleen niitä tullaan syyttämään. Toivottavasti sinä tajuat pointin nyt, ja minä oikeesti toivon että nää mun puheet on vain hölynpölyä,ja asiat järjestyy… Oikeesti

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Iltapäivälehdet eivät ole sama kuin valtamedia. Niiden lähtäkohta on nostaa esiin klikkejä. Medialukutaito on tarpeen.

   1. Jesmy avatar
    Jesmy

    Mistä luen sitä mediaa ja mikä vastuu näillä il ja Is on siitä mitä ne julkaisee, ja kuitenkin heidän julkaisut on vain sitä rokotuksen puoltamista ja mitä thl ja ministerit sanoo, epäilen tai ainut fakta mikä on koko pandemiasta on se että käskyt tulee ylemmältä taholta, ei liity milläänlailla suomalaisiin ihmisiin, ei edes suomalaisiin jotka muualla asuisivat. Kerro mitä mediaa minun pitää seurata. Tai mitä kaikkien pitäisi seurata. En osaa rivien välistä lukutaitoa ja onko fakta se kyseinen taulukko nykyään jossa 1kerran rokotettu punainen väri 2kerran rokotetut sininen ja alempana punaisella sairaalahoidossa ja sinisellä tehohoidossa olevat. Tässä taulukossa ei puhuta rokottamattomissa enää mitään. Optinen harha. Totuttu siihen ettei puhuta kuin rokottamattomissa.

    1. Juhani Knuuti avatar
     Juhani Knuuti

     “käskyt tulee ylemmältä taholta”
     Miten sinusta maailma toimii? Onko olemassa jokin ylempi taho, joka määrää mitä asiantuntijat, tutkijat ja journalistit sanovat ja kirjoittavat?
     Jos ei ole, niin sitten voisit ihan rauhassa olettaa, että se viesti mitä valtaosin mediassa näkyy on se, mikä on lähimpänä totuutta ja jättää opportunistien pöhinät vähemmälle huomiolle.

 145. Jesmy avatar
  Jesmy

  Loppunäytös alkaa jos saan laittaa tämän vain enää eli fox news USA. Uutisia maailmalta.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Fox news on luotettavuusluokituksessa todettu aika epäluotettavaksi mediaksi, joka on pääasiassa tukenut republikaaneja ja Trumpia.

 146. Jesmy avatar
  Jesmy

  Piti jo lopettaa, mut toi influenssa rokote.vielä 2018 sen teho oli aika minimaalinen.toivottavasti sitä rokotetta ei olla muutettu ainakaan mikään geeneihin tai mrnahan pohjautuvaksi. Ei pidä leikkiä asioilla joista ei ole ymmärrystä vielä, 5g liitetään salaliittoteorioihin tavalla joita en ymmärrä. Oma näkemykseni on ainoastaan se missä ihmiset säilyttää niitä puhelimiaan ollessaan liikkeellä, tai missä nuoret niitä säilyttää, housun taskussa, jottei tipu ja on helppo saada esille. Näin ollen yleistyvä kives syöpäkin tulee leviämään vaikkei mikään virus edes ole.luonnollisia näitä 4g 5g värähtelytaajuuksia ei ole. Ja kuitenkin on jo tieteellisestikin todistettu vaikka mitä, siis asioita joita värähtelyllä voi saada aikaan, niitä on hyviä ja huonoja. Ja sori taas, että jatkan, olen siis lukenut jo asiat miksi salaliittoteorioihin uskotaan ymym syyt siitä miksi ihmiset eivät usko tieteeseen. Salaliittoteorioita jotka on paljastunut todeksi niitä on vähän, mutta esim ne jotka ei ole paljastuneet todeksi.. Niitä täytyy olla nykyaikana… Ei nää asiat tänne kuulu ja siitäkin sori, asia kuin asia, pitäisi päätöksen syitä miettiä onko siinä raha mukana, kuka siitä hyötyy, noin niiko äkkiseltään jokainen tekee, mutta mietitäänkö kauaskantoisesti mikä se oikea tulos on. Ja takaisin ei tulla ei mitenkään. Oikeesti jos saisin porttikiellon tännekin, siis olen melkein absolutisti. Mut nää kirjoittelut, nää ei johda minun osalta mihinkää.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Influenssarokotteet ovat toistaiseksi olleet ns perinteisiä rokotteita. Joka vuosi tulee uusi versio rokotteesta sen perusteella millaisia viruksia ennustetaan liikkuvan.

 147. Jesmy avatar
  Jesmy

  Negatiivisella testillä 24 h voimassa vai 48h rokottamattomat siis negatiivisella ja rokotetuilla miten testillä vai ilman. Nyt kyllä lopetan enkä seuraa edes uutisia.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Käsittääkseni koronapassi on edelleen voimassa 72h negatiivisen testin jälkeen.

 148. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ihan oikeesti anteeksi..

 149. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja vielä Hytösen huoliin ja vissiin sen sutisen. Eli influenssarokote ja yhteys siihen tämä hetken korona kuolemiin, helppo selvittää Onko potilaalla rokote molempiin vai ei ja oliko viime vuonna vähemmän influenssa rokotuksia vai ei. En jaksa enää ja ei ollu mikrofoni päällä.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Influsenssarokotteesta näyttäisi saavan lisäsuojaa myös koronalle

 150. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja Berliini 2g 2g+ 3g, ei auta mihinkään.. Israel teki sen mitä piti. Noin niiko minun järjen mukaan. En ole korkeasti koulutettu en ymmärrä lääketieteestä mitään. Joten järkeni on se mikä se on. Mulla lapsia 5v – 30v. Ja ensisijaisesti heidän sairastamisessa huoli eli jos kipeä ei vierailuja. Ihan simppeli sääntö, virus sairauksissa. Mut jos rokotettu ja oireeton tässä sekään ei toimi ei vaikka rokottamatonkin. Ja edelleen lapset koulussa ja päiväkodissa. Ja syynä raha joka loppuu. Ja eiku lisää velkaa valtiolle tai ihmisille. Olkoot ny vaikka se saksa mikä valkoisille tuli avuksi ni tässä tapauksessa se eu ja ruotsalaiset jotka valkoisille tuli avuksi ni asiantuntijat. Jolla on ohjeistus joltain korkeassa virassa oleva. Se kuka korjaa potin on se häviäjä eli punaisten apuun tullut silloinen vähäinen joukko venäläisiä. Nojaa nää nyt on vain spekulointia.. Voi jättää huomioimatta ja jopa poistaa. Kyl mun nyt täytyy lopettaa, ja pyytää anteeksi sopimattomuuksiani. Olen vain huolissani..

 151. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja vielä 100 päivää kestää se rokotteen muuttaminen tähän omrikoniin jos tarpeellista näin asiantuntijat sanoneet. Näin ollen jos kuitenkin vaikka viikossa se onkin valmis ja testattu toimivaksi herättääkö se epäilyksiä tai jos 100 päivää ni eikö myöhäistä ihan rokotteen tai sen rokotuskattavuuden, tai jopa sen mrna n historian jolla nyt historiaa tämän toimivan rokotteen muodossa sen aikaa ku niitä ihmisille annettu. Jälkiviisastelua sanot varmaan tässäkin asiassa. Onko se tässä asiassa sitä, olisiko ennemmin etukäteen huolestumista.

 152. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja uusi uutinen hollannissa Afrikasta saapuneiden 600 joukossa 61 korona positiivista, 61 karanteeniin ja loput tästä joukosta altistuneita, menikö ne kotiin. Ja koko 600 kaiken järjen mukaan rokotettuja. Ja kyseessä ilmeisesti omrikon muunnos joka kuitenkin vielä helpommin leviävä, tässä muunnoksessa on niitä piikkiproteiineja vissiin iso määrä enemmän ja tämä luultavasti kiertää rokotuksen antaman suojan. Rajat näin ollen vuotaa kuin seula vaikka vain rokotetut kaiken järjen mukaan voivat raja ylittää. Eikö järki sano mitään tilanteesta vai onko se alati muuttuva ohjeistus syytä tarkistaa ihan noiniiku heti. Eli kirsikoinnin hyvien tapojen mukaan. Ja ps minulla ei ole sinua vastaan mitään sinä toimit ohjeiden mukaan.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Mihin perustuu väitteesi rokotetuista? Kyllä negatiivisella testillä voi matkustaa.

 153. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ei pitäisi vannoa, joku fakta koronarokotukseen hyödystä, ei sellainen joka muuttuu jossain vaiheessa. Rokotuskattavuudesta sellainen joka ei olisi muuttunut. Esim 16v12v18v. Ja viimeisenä se mnra historia joka on aina törmännyt esteisiin ja siitä huolimatta jatkettu sitä. Heikennetty virusrokote toiminut vissiin kaikkiin. Ja viimeiseksi sutisen huoli joka eduskuntaan lähetettiin, miksi se poistettiin. Ja loppunäytös elinahytonen. Fi käykö… Voisitko millään lisätä takaisin sen sutisen kommentin ja antaa asiasta sen keskustelun. Vai onko huolet suurempia kuin kansa kestää. Usko vain, vielä ollaan pahassa pulassa kun rokotetut valkoiset syyttää rokottamattomia punaisia oli ne vaikka sen sairastaneetkin. Loppukesän rämet kommentti jossa sairastettu korona 13 kertaa parempi kuin rokotetulla,Vissiin saadaksesi tartunnan uudelleen, ja tää rokottamattomien syyttely sen kuin ottaa lisää tulta alleen. Aivan sama minulle julkaistaanko vai ei. Aivan sama minulle annatko ympäripyöreitä vastauksia vai et. Vastaa jos voit tai haluat kysymykset oli siinä. Aivan sama minulle.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   En ihan pääse perille kommenttisi ydinviestistä, mutta ehkä joku muu pääsee. Useimmat asiat ovat jo käsitelty aiemmin. Sellaisen lisäkommentin antaisin, että tutkittu tieto on tietenkin itsestäänselvästi sen hetken tietoon perustuva. On selvää, että kun kyseessä on uusi tauti ja tilanne, kaikkea ai tiedetä. Mutta ne asiat mitkä nyt tiedetään ei ole kumottavissa vain sillä, että on eri mieltä. Ne voidaan kumota uusilla tutkimushavainnoilla.

 154. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja nyt saat minut hiljennettyä kun esität vaikka kolme faktaa liittyen koronarokotukseen tai koronan rokotuskattavuuteen. Tai vaikka mrna historiaan. Ja mitä en kommentoi tänne enää. Ja sitten kun olet esittänyt faktat lue ne itsekin. Tämä kirsikointi on minulle ongelma sen myönnän, mutta rajoitukset takaisin ja yleensä kovan pandemian säännöt selviksi, se ei ole minulle ongelma. millaiset ne on, se on päättäjille kova paikka ja ihmisillekin kun kyseessä on rahakin mukana. Enää en kommentoi. Vannon sen.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Minulla ei ole mitään tarvetta hiljentää sinua tai ketään muutakaan. Olennaista on keskustelun sisältö.

   Esittämästi pyyntö on vain vähintäänkin omituinen, sillä et mitenkään määrittele mihin faktoihin pyydät minua kommentoimaan. Niitähän on miljoonia mahdollisia. Sen voin kyllä kertoa, että mRNA-rokotteet on kehitetty jo 70-luvulla ja käytettykin tutkimuksissa jo yli 20 vuotta.

   Jotta voisit opiskella rokotteen vaikutuksia itse, käy vaikka nyt juuri tänään avatussa avoimessa rajapinnassa klikkailemassa Suomen tilannetta infektioiden, sairaalahoidon, tehohoidon ja kuolemien riskeistä eri ikäryhmissä ja eri aikajaksoina sen mukaan onko henkilö rokotettu vai ei. Se löytyy: https://sampo.thl.fi/pivot/prod/fi/epirapo/covid19inci/summary_cov19incisummary

 155. Jesmy avatar
  Jesmy

  Myönsin kirsikoivani ja olen huomannut rajoitusten ja testausten tulleen takaisin, tämä ei ole minulle ongelma. Nyt jään oikeesti takasi alalle.

 156. Jesmy avatar
  Jesmy

  Lupasin kyllä etten enää häiritse, kirsikanpominta, rokotteen joka vaatii ties kuinka boosteria ja tiedossa ei ole vielä sitä tilastoa monta niitä tarvitaan. Alkuun jos tämä olisi ollut tiedossa moniko olisi ottanut sen. Drug eli lääke on nyt kaikille jotka sen on saanu, pakkotoistoa sen takia että teho tippuu. Kirsikanpominta ei jotenkin tähän nyt liity senkään takia että kirsikanpominta toisinkinpäin eli jos asiat ollessaan vääriä ja ne pitäisi korjata ni hyvin hitaasti se tapahtuu. Ja nyt sitten en enää kirjoita. Seuraan kyllä ja myönnän kirsikoivani.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Suosittelen perehtymään rokotteiden historiaan. Useimpien käytettyjen rokotteiden yhteydessä tarvitaan useampi annos. Hyvin tavallista on, että tarvitaan kolme annosta. Toisinaan virus muuntuu nopeasti ja tarvitaan joka vuosi uusi annos.
   Kun uuteen tautiin kehitetään rokote, ei kenelläkään voi olla tietoa, kuinka monta tarvitaan ja kuinka usein. Koronavirus muuntuu kyllä mutta ei näytä olevan yhtä nopea muuntuja kuin influenssa. Minusta on jälkiviisastelua tulla arvostelemaan alkuvaiheen arvioita rokotteen keston ja toistojen määristä, kun tietoa ei todellakaan ole edes voinut olla vaan kyseessä on alleet alustavat arviot.
   Kirsikanpoiminnalla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, korjataanko asioita nopeasti ja asiallisesti vai ei. Nythän näitä arvioita on muutettu koko ajan juuri saadun tuopreen tiedon ja kokemuksen vuoksi, eli sehän on juuri sitä mitä ilmeisesti penäät? Mutta nyt kun tietoja päivitetään, näet siinäkin ongelmia. Huomaatko asenteellisuutesi?

 157. AH avatar
  AH

  Hei Juhani!

  Olen seurannut blogiasi, ja toisessa yhteydessä kysynytkin rokotteiden mahdollisista haittavaikutuksista. Kiitos pitkämielisisestä suhtautumisesta tähän asti!

  Kommentoit usein yksittäisten julkaisujen esiin nostamisen “kirsikanpoimintana”. Miksi? Tämä lähestymistapa on toki nopea tapa kuitata iso massa: poikkeavaan lopputulemaan päätynyt julkaisu on helppo sivuuttaa “kirsikanpoimintana”. Mutta kokonaiskakussa, ilman näitä kirsikoita, on jäljellä vain yhtä kaavaa noudattava mössö. Eikö tieteentekijän näkökulmasta juuri nämä “kirsikat” ole mielenkiintoa herättäviä ja kysymyksiä nostattavia?

  Itse yhteiskunnallisen koulutuksen saaneena (ja rehellisesti lääketieteestä ymmärtämättömänä) olen hyvin hämmästynyt tästä lähestymistavasta, jossa marginaalista nousevat huomiot jätetään huomiotta. Itse asiassa juuri näiden yksittäisten huomioiden keskustelusta poisjättäminen on yksi syy siihen, miksi en uskalla rokottautua. Nyt keskustelu ei mielestäni ole avointa.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Lääketieteessä hyväksymme tilastollisessa analyysissä 5% virheen. Havainnoissa on aina satunnaisvaihtelua, joka synnyttää virheellisiä havaintoja. Tätä virhettä pyritään kontrolloimaan tilastollisella käsittelyllä mutta yleinen käytäntö on hyväksyä tuo 5% virheen mahdollisuus. Tämä tarkoittaa sitä, että keskimäärin yksi 20 tutkimuksesta antaa eri tuloksen kuin 19 muuta. Eli 1/20 antaa tiedon tehopsta vaikka sitä ei ole. Tai 1/20 antaa tiedon haitoista vaikka niitä ei olisi.
   Jos poimin vain nuo 5% ja jätän huomiotta kaikki muut, teen virheellisen johtopäätöksen. Tämä on kirsikanpoimminnan ongelma. Tietenkin kokonaismassan arviossa mukana ovat kaikki eli esimerkissä nuo 95% tietyn tuloksen tuottaneet ja ne 5% toisenlaisen tuloksen tuottaneet. Tottakai poikkeava havainto voi olla myös oikea mutta tämä tulee varmistaa toistetuilla tutkimuksilla eikä vain valita sitä edustamaan tulkintaa. Johtopäätökset tulee siis tehdä KAIKEN tiedon perusteella eikä kirsikanpoiminnalla valitsemalla vain ne, jotka tukevat omaa uskomusta.

   Mitä tulee rokotuksiin, niiden tehoon ja turvallisuuteen, ylivoimainen määrä tutkimusnäyttöä on antanut selvän viestin siitä, että rokote on turvallinen ja hyödyt massiivisesti suurempia kuin haitat. Se, että on jokin yksittäinen toisenlainen artikkeli, ei yksinään riitä muuttamaan koko tutkimusmassan viestiä.

 158. Jesmy avatar
  Jesmy

  Ja ihan oikeesti temen julkaisusta iski paniikki ja paniikki se kun suurenee kun seuraa Gibraltarin tilannetta ja noita sun prosentteja kuinka moni sairastuu rokottamattomissa ja rokotetuista. Tää rokotehan on aivan susi ja vaikka ette tätä julkaisisikaan.. Sulla on velvollisuus ja lääkärin vala.. Sun pitää ottaa asia puheeksi laajemmin. Paniikki on mulla ainakin vaikka en sitä rokotetta ole ottanutkaan.. Mut meidän aikuiset lapset on sen ottanut.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Rokottamatoman riski sairastua koronaan on moninkertainen rokottamattomiin verrattuna ja vakavaan tautiin 10-30-kertainen lähteestä riippuen.
   Juuri lääkärin valan vuoksikin tuon näitä havaintoja esiin, sillä monet tuntuvat harhautuvan osin ammattimaisestikin jaetun disinformaation seurauksena. Kuten esim sinä. Ikävää, jos joku tulee disinformaation perusteella siihen johtopäätökseen että “rokotehan on susi” kun se ei pidä paikkaansa. Näyttö on kyllä selvä.
   Minä ja perheeni on rokotteen ottanut ja mysö kaikki jälkikasvu, tutut ja kollegat. Toki kaikista rokotteista on tunnetut haitat mutta en tiedä ketään jolla olisi ollut mitään erityisiä haittoja.

  2. Laura Kataja avatar

   Jostakin osui juuri silmiin tieto että Gibraltarissa oli jossain vaiheessa rokotusprosentti reilusti yli sadan. Koska ainakin paljon espanjalaisia (jotka siis eivät asu Gibraltarilla, eikä heitä lasketa väkilukuun) oli rokotettu siellä. Eli todellinen rokotettujen prosentti on jotain ihan muuta.

   Covidesantit esittelevät joitakin muitakin pikkualueita, joissa on korkearokotusprosentti ja silti suhteessa tapauksia — koska kyseessä on pieni alue, joka ei ole eristyksissä ja taitavat luvut olla sitä luokkaa että kun yhteen vanhainkotiin pääsee virus niin hupsis.

   1. Jesmy avatar
    Jesmy

    Miksi temen julkaisu poistettiin. En häiritse enempää, tämän jälkeen. 2005 herätettiin henkiin espanjantauti ja vissiin samana vuonna joku flunssa pöpö joka 50 60 luvulla tappoi 4 miljoonaa ihmistä, 2005 who ilmoitti vahingossa tai epähuomiossa lähettäneen yli 3000 tutkimuslaboratorioon ton flunssa viruksen ja määräsi sen tuhottavaksi, flunssa virusta piti käyttää lintuinfluenssan rokote kehitykseen. Näinollen lähetettiinkö vahingossa väärä näyte kokonaan eli espanjan tauti vai oikeesti tää flunssa pöpö. Joka tapauksessa bioterrorin uhka takia määrättiin tuhottavaksi. Jos voit näihin vastata mahdollisimman tarkasti, siis ei pakko, mutta lähtis multa epäilyjä pois. Ja kiitos edellisestä vastauksesta, vaikka ne prosentit vaivaa edelleenkin. Siis en vaivaa enää sinua asialla.

    1. Juhani Knuuti avatar
     Juhani Knuuti

     En ole perehtynyt lainkaan noisin vanhoihin virusväitteisiin tai salaliittoteorioihin. Voi olla, että niissä on perääkin, kun joskus niitä salaliittoja tai virheitä tapahtuukin mutta olisin kyllä hyvin kriittinen lähteiden kanssa. Koska en ole perehtynyt, en rohkene ottaa kantaa niihin.

     Poistin joitakin nimimerkki Temen postauksia sillä ne olivat copypastattu muista vastaavista listoista ilman minkäänlaista lähdekritiikkiä. Tänne on mahdollista kyllä tuoda esiin väitteitä, joista olen eri kannalla mutta ne tulisi jotenkin perustella. Muuten tästä alustasta tulee kommenttipalsta, jossa levitetään disinformaatiota. Muutenkin tuollainen tapa, eli tehdään loputon lista sekalaisia perustelemattomia väitteitä, ei ole tapa, jolla synnytetään keskustelua. Tuollaisten postausten tavoitteena lienee vain uuvuttaa kriitikko.

   2. Juhani Knuuti avatar
    Juhani Knuuti

    Voisi myös kysyä, miksi juuri Gibraltar kiinnostaa? Olisiko syynä se, että sillä saadaan yleisestä poikkeava tulkinta eli kyseessä on kirskikanpoimintaa. Minua ainakin kiinnostaa Suomen tilanne ja lähimaiden tilanne enemmän kuin joku lilliputti Gibraltar. Samaten muissakin pikkuvaltoissa rokotuskattavuus voi olla reilusti yli 100%, johtuen mm. laskentatavasta, jossa kolmas rokotte huomioidaan, jolloin prosentti voi nousta maksimissaan 150%:iin.

 159. Jesmy avatar
  Jesmy

  Taas en ymmärrä tältäkään sivulta mitään Israelin luvut ja prosentti lukemat, ilman niitä niin vaikea ymmärtää, eikö ne kuitenkin liity samaan asiaan siellä Israelissa.

 160. Jesmy avatar
  Jesmy

  Mitä nyt sitten seuraavaksi on odotettavissa meneekö asiat pahempaan?

 161. Juke4321 avatar
  Juke4321

  Minulla piikkikokeilut johti rokotehaittailmoitukseen. Ei tunnu kukaan ottavan vastuuta tapahtuneesta. Vastuu jää siten vain rokotuksen ottajan vastuulle. Ei tunnu rokotteiden valmistajatkaan luottavan rokotteisiin kun rokotteilla ei ole mitään kuluttajasuojaa. Rokoteasiassa on parasta kuulla vain omaa kehoa ja sen antamaa viestiä kuin kunnella Nohinekiä, Salmista tai Niinistöä. Hei eivät vastuuta ota eikä vastuuta kanna rokotehaitoistasi. Minäkin kävin eka piikin ottamassa armottoman painostuksen alla mikä näin jälkeenpäin oli sangen virheellinen peliliike. Elimistön suojamekanismejä voi myös muutoin vahvistaa.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Rokotehaittailmoitus on tietenkin oikea tapa reagoida, jos odottamaton haitta tulee. Kommentistasi ei käy esiin, oliko haitta odottamaton ja vakava, joten sen enempää siihen ei voi ottaa kantaa. Ei käy myöskään esiin, millä tavalla tuosta haitasta olisi pitänyt “vastuuta” ottaa. Odotettuja haittoja tapahtuu tietenkin koko ajan mutta nämä ovat olleet pääsääntöisesti ohimeneviä ja lieviä.

 162. Amanda avatar
  Amanda

  Hei. Ei ole tieteen nimissä mitään vaatallisempaa, kuin aikaa lapsenomaisesti kutsua toisen näkemyksen omaavia ihmisiä hörhöiksi. Tiede muuttuu ja yrittää ja erehtyy jatkuvasti. Asiallinen ja aikuinen näkökulma asiaan, kiitos. Eripuraa ja kahtiajakoa ei soisi maailmaan enää yhtään enempää. Ymmärrystä ja keskustelua.

 163. Antti Kuisma avatar
  Antti Kuisma

  Hei Juha,

  Kiitos hyvästä ja asiallisesta blogista.

  Minua mietityttää tämä alunperin Science lehdessä kirjoitettu juttu

  Lainaus:
  “Science-lehden esittelemässä tutkimuksessa kerrotaan, että SARS-CoV-2-virusinfektion saaneet saivat jatkotartunoja, oireita tai joutuivat sairaalaan paljon vähemmän kuin ihmiset jotka olivat saaneet molemmat rokotukset.”

  Linkki Tekniikan maailman juttuun jonka pohjana tuo Science lehti: https://tekniikanmaailma.fi/tutkimus-luonnollinen-koronatartunta-tarjoaa-paljon-suuremman-suojan-deltamuunnosta-vastaan-kuin-pfizerin-rokote-erot-ovat-valtavia/

  Voiko tästä vetää mitään johtopäätöksiä vai onko tutkimus yhtä tyhjän kanssa?

  Kiitos panoksestasi.

  Terveisin
  Antti

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Olen kyllä nähnyt tutkimushavaintoja molempiin suuntiin eli siihen, että rokotus suojaa paremmin kuin taudin sairastaminen ja sitten toisein päin. Varmaan riippuu yksilötasolla monista asioista. Esim kuinka voimakas tauti oli ja kuinka hyvän immuunireaktion se synnytti ja taas myös se, kuinka hyvän immuunireaktion rokote kykeni yksilössä saamaan aikaan.
   Minulla on se kuva, että molemmista tulee keskimäärin hyvä reaktion, joka kuitenekin ajan kanssa heikkenee eikä suoja kestä ikuisesti.

 164. Mikko avatar
  Mikko

  Miksi edelleen väitellään asian ympärillä, että rokotettu vs rokottamaton ja miten saa tartunnan? Jossain vaiheessa yhteiskunnat avataan niin virus tulee kiertämään kaikki ihmiset läpi ennemmin tai myöhemmin. Eikö tärkeämpää olisi seurata ja puhua vakavasta tautimuodosta joka johtaa sairaalaan?

  Haluaisin tietää tilaston tuosta, että kuinka moni täysin rokotetusta päätyy sairaalaan vakavan tautimuodon takia esim Israelissa ja kuinka moni rokottamattomista päätyy sairaalaan vakavan tautimuodon takia, vaikka tartuntoja on enemmän rokotetuilla. Muissa maissa tilastot näyttää että asia kääntyy lähinnä rokottamattomien pandemiaksi valtaosin.

  Israel myös teki arviointivirheen ja käytti 3 viikon väliä annoksissa. Toki tämä kait oli yleinen tutkimustieto ja suositus siinä vaiheessa. Britit kriisissään pelas upporikasta ja rutiköyhää valitsemalla 3kk välein osittain pakosta, koska tilanne oli aika surkea ja haluttiin saada vaan iso määrä ihmisiä rokotettua edes kerran kun sekin auttaa pitämään pois sairaalasta. Käsittääkseni heillä ei ollut vielä kunnon tutkimustietoa asiasta vaan epäilyjä ja viitteitä, että 3kk on parempi. Osuivat oikeaan myöhemmin katseltuna. Näin muistelisin, että Dr John Cambell puhui kanavallaan. Joten itse odottelisin Brittien pitkäaikaisia tuloksia 3kk välistä pidentääkö suojaa. Ennen kuin foliopärinöissään dumataan rokotteet.

  Lähteinä Dr John Cambellin youtube -kanava missä on käynyt tätä tilannetta ja tutkimuksia läpi pandemian alusta asti. Eteenkin luonnollisesti seuraa tarkkaan kotimaansa tilannetta Englannissa. Kannattaa jokaisen seurata. Erittäin mielenkiintoista tietoa. Jutut perustuvat oikeisiin tutkimuksiin jota käy läpi kansantajuisesti ja esimerkkejä ja tilastoja käyttäen apuna. Kanava on toki tylsä jos uskot salaliittoihin. Faktatieto on yleensä tylsää kuunneltavaa jos mieli halajaa folioon.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Rokottamattoman riski saada vakava tautimuoto on 20-30 kertaa suurempi kuin rokottamattoman. Tämän pitäisi riittää sen sijaan, että tarkastellaan tilastoja, kuinka monta on saanut taudin kummastakin ryhmästä.
   Ero 3kk vs 3vk ei ole muutoin kovin selvä mutta kun toisessa toinen piikki annetaan 9 vk myöhemmin, on selvää, että ainakin tuon verran immuniteetin väheneminen viivästyy. Riskinä alussa on se, että yhden teho on heikompi 3vk vs 12 vk.

 165. Timo Lappeteläinen avatar
  Timo Lappeteläinen

  Soinnvaaran blogissa oli avattu noita Israelin lukuja.

  https://www.soininvaara.fi/2021/08/22/rokotuksista-kieltaytyvat-eivat-voi-ottaa-muita-panttivangeikseen/#more-19261

  Blogissa esitettyä tartuntojen ja kuolleisuuden suhteen muutosta on vaikea selittää muuten kuin rokotteesta johtuvaksi.

 166. Timo Yliaho avatar
  Timo Yliaho

  Toivotaan, että tiiholaisuus peesaajineen ei häiritse riittävän suuren rokotuskattavuuden saavuttamista. Uutiset kertovat vastaan haraavien tai “katsotaan rauhassa” – porukoiden määrän kasvusta. Miten mahtaa voida Pohjanmaan tuhkarokkorokotteesta kieltäytyneiden porukka? Villitsijänainen ei kai ole esiintynyt koronan yhteydessä.

 167. Timo Yliaho avatar
  Timo Yliaho

  Jatkan vielä. Tämä Tokentubessa touhuavan porukan jutuilla on yllättävän suuri kannatus, jos mittarina käytetään Ossi Tiihosen saamaa äänimäärää persujen puheenjohtajavaalissa. Hänen kokouksessa pitämänsä puheen kärkiviesti oli “korona on vaaraton räkätauti”.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Totta, mutta kun kyseessä on yhden populistipuolueen pieni vähemmistö, kokonaisuus on kyllä marginaalinen. Kyllä jokaista hörhöteemaa kannattaa Suomestakin satoja/tuhansia ihmisiä. Esim litteään maahan uskovien FB-sivuilla on yli 800 seuraajaa.

 168. Timo Yliaho avatar
  Timo Yliaho

  Ei sitten. Olisi ollut mukava tietää, mistä on kysymys. Omat perustietoni eivät riitä edes suomenkielisen raportin perkaamiseen. Hankalimmissa tapauksissa rokotevastaiset/salaliittoteoreetikot ottavat käytössä olevia käsitteitä ja tolkullisista tutkimuksista sopivia kohtia, joista pyöritellään vääriä, uskottavilta tuntuvia väitteitä. Tässä siis oma mielenkiintoni liittyy väitteeseen, että rokotteen mRNA-partikkeli voi aiheuttaa muutoksia ihmisen DNA:ssa. Tämähän on suosittu somen omatekoisten virologien esittämä hokema. Liekö vauhtia haettu retroviruksiin kuuluvasta HIV:stä ja jostain LINE-SINE-prosessista. Mutta pirustako täysi amatööri ottaa näistä selvää ja yrittää olla lähdekriittinen. Jo tekstin takana ooeva laitos, henkilöt mahdollisine agendoineen ja viitepatteristot ovat maallikolle usein mahdottomia perattavia.
  Kiitos vastauksesta kuitenkin.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Rokotteesta on poistettu se osa retrovirruksista, joka kykenee tuohon kuvaamaasi prosessiin. Siten rokotteen mRNA hajoaa nopeasti. Piikkiproteiini siivotaan pois immuunijärjestelmän avulla, kuten infektionkin yhteydessä, kun elimistössä on kokonaisia monistautumiskykyisiä viruksia piikkeineen ja ihminen toipuu.
   Disinformaatiota on nyt niin paljon liikkeellä, että kun kumoaa yhden syntyy 10 uutta. Lisäksi jo kumottuja jaetaan.
   Ainoa ratkaisu on lähdekriittisyys ja kriittinen lukutaito erilaisille väitteille.

   1. Laura Kataja avatar

    Kyselenpä tässä adenovirusrokotteen ja mRNA-rokotteen tekniikan eroista.

    Olenko yhtään oikeilla jäljillä kun oletan että adenovirusrokote tuottaa RNA:ta joka tuottaa piikkiproteiinia jota vastaan elimistö puolustautuu, kun mRNA-rokotteessa se RNA annetaan suoraan (jolloin ketjusta vain jää ensimmäinen osa pois). Ja ainakin teoriassa tuo olisi varmempi ja turvallisempi tapa, kun jää pois se apuvirus joka samalla voi tehdä jotain mitä ei toivota?

    1. Juhani Knuuti avatar
     Juhani Knuuti

     Ymmärrän tuon samoin, eli mRNA-rokotteista jää pois tuo apinan adenovirus. Tämä lienee myös syy noihin AZ-rokotteisiin liitettyihin haittoihin, joita ei ole tullut mRNA-rokotteista.

 169. Timo Yliaho avatar
  Timo Yliaho

  Voisitko Juhani Knuut ottaa kantaa tähän juttuun. Se alkaa varmasti pian levitä rokotevastaisten kanavilla.

  https://tokentube.net/v/3855673089/Tieteellist%C3%A4-tietoa–mRNA-voi-siirty%C3%A4-pysyv%C3%A4%C3%A4n-perim%C3%A4%C3%A4n

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Oman kokemukseni mukaan Tokentube on toistaiseksi ollut 100% disinformaatiota. Koko alusta on perustettu juuri sitä varten. Ei alustan juttuja kannata lähteä edes perkaamaan. Saavat vain tarpeetonta näkyvyyttä höpinöilleen. Kyseessä on näkyvyydestä huolimatta hyvin marginaalinen porukka.

   Suomessa on toki sananvapaus väittää mitä hyvänsä ja julkaista mielipide olipa se kuinka väärä tahansa, jos väite ei riko lakia. Tämä on ilman muuta oikein eikä sille pidä tai edes voi tehdä mitään. Sananvapaus on seikka, jota ilman muuta pitää pouolustaa vaikka jotkut käyttävätkin sitä mielestäni haitalliseen toimintaan. Tärkein tapa suojautua disinformaatiolta on kriittisen ajattelun kehittäminen ja lähdekriittisyys väestössä, niin että ihmiset eivät usko eivätkö jaa haitallista disinformaatiota.

 170. Antto avatar
  Antto

  Copium

 171. Klez avatar
  Klez

  Hei Juhani,

  Keskustelua sivusta seuranneena haluaisin nostaa esille pätkän esittelytekstistäsi, jonka koen jääneen hieman taka-alalle tunteikkaan keskustelun takia.

  “Kriittinen ajattelu ja omien aivojen käyttö ovat alikäytetty voimavara. Toivottavasti kirjoitukset stimuloivat lukijoiden uteliaisuutta ottaa asioista selvää ja vaatia terveysväitteiden esittäjiltä perusteluja ja näyttöä.”

  Lisäksi, vetoaminen tilastojen ja tutkimusten sijasta uutisointiin sekä hallituksen ilmoituksiin ei mielestäni täytä tieteellisen metodin määritelmää.

  Hyviä keskustelunjatkoja

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Tämä on blogi eikä tieteellinen julkaisu ja keskustelu ei voi olla vain tieteellistä. KUn kirjoitan kirjoituksiani, käytän silloin mahdollisimaan tieteellistä lähestymistapaa mutta siinäkin on kyse yleistajuistamisesta eikä tieteellisestiä artikkelista.

   Kyllä minusta tiettyyn rajaan asti voi asiantuntijaorganisaatioihin luottaa. Niihin palkataan yleensä alan asiantuntijoita. Joka pikkuasiaa ei voi alkuperäislähteistä osoittaa, se ei vain ole mahdollista. Jos ei luota yhtään mihinkään, tulee elämästä aika rasittavaa. Kyllä minä esim omien sairauksieni yhteydessä luotan niihin kollegoihin, jotka ovat alansa asiantuntijoita enkä vaadi jokaiseen alkuperäisjulkaisua.

 172. Huxley avatar
  Huxley

  Vastauksena 16.8.2021 klo 17.17 kommentointiisi.

  Hämmentävän paljon olettamuksia pelkästään yksinkertaisten kysymysteni pohjalta, ja tietämättä minusta mitään.
  Kysymykseni liittyivät tilastoihin, joiden pohjalta voisin edes suuntaa antavasti arvioida todennäköisyyden mahdollisen covid19-tartunnan ns. vakavasta tautimuodosta.
  En ole tutkimustieteilijä, mutta eikö useimmissa tutkimuksissa käytetä tilastoja tutkimusten tukena?
  Jos näitä tietoja ei ole koottu niin miten kenenkään, edes virallisen tahon, on mahdollista muodostaa totuudenmukaista käsitystä tilanteen vakavuudesta?

  Mitä ravitsemukseen, seulontoihin, antibiootteihin, muihin rokotuksiin tulee, niin ne ovat ihan oma, mutta mielenkiintoinen ja samalla hämmentävä lukunsa. Toki voidaan niistäkin keskustella, jos haluat, mutta alkuperäinen kysymykseni ei niihin liittynyt.

  “Ilmeisesti et luota siihen, että kaikki asiantuntijat ympäri maailman ovat sitä mieltä, että rokotus on selvästi kannattava suhteessa riskiin saada sairaus?”

  Kysymyksesi sisältää olettamuksen(ilmeisesti et luota) sekä epätoden väittämän(kaikki asiantuntijat) ja lisäksi vielä täysin vailla pohjaa olevan väittämän, koska asiaa ei vielä tiedetä(rokotus on selvästi kannattava).  Lisäksi mainitset että rokotus on selvästi kannattava suhteessa riskiin saada sairaus. Eikö se pitäisi suhteuttaa riskiin saada vakava tautimuoto? En näin ollen pysty vastaamaan kysymykseesi. Tulkitsen sen myös olleen retorinen.

  Se että useimmat luottavat johonkin tai tekevät tai jättävät tekemättä jotain on mielestäni huono peruste päätökselle yhtään minkään suhteen. Tämäkin ihan oma aiheensa, mikäli asiaa halutaan ryhtyä tarkastelemaan.

  Jos taloa ryhdyn rakennuttamaan, ja jos aion kyseisessä talossa loppuelämäni mahdollisimman ongelmitta asua niin ilman muuta haluan perehtyä kaikkiin siihen liittyviin asioihin mahdollisimman hyvin, varsinkin huomioiden nykyrakentamisen laadun.

  “Rokotettuna riski saada vaikea tautimuoto on murto-osa rokottamattomiin verrattuna ja tämä hyöty on selvästi suurempi kuin rokotteista aiheutuvat ohimenevät haitat.”

  Tässäkin väitteessä on tarkastelun varaa, mutta hämmennykseni painottuu nyt siihen, että mainitset ainoastaa rokotteen ohimenevät haitat. Minulle esittämieni kysymysten taustalla on kyse minun terveydestäni.
  Et esittänyt ainoatakaan terveydentilaani liittyvää kysymystä ennen kommenttejasi siitä onko rokotteen mahdollinen hyöty mielestäsi selvästi suurempi kuin rokotteesta mahdollisesti aiheutuvat haitat, joka taas olisi osoittanut että sinua edes hieman kiinnostaisi puntaroida tilanteen laatua. 

  Kiitos kuitenkin että hieman valotit minulle eri tahoista joista voisin yrittää kerätä dataa.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Blogissa ei hoideta kenenkään sairauksia eikä edes anneta konkreettisia neuvoja rokotteiden ottamiseksi yksilötasolla. Sen vuoksi keskustelu tulee olla yleisellä tasolla. Sen vuoksi en myöskään kysynyt sinulta mahdollisista riskitekijöistä.

   Huomaan, että pahoitit mielesi kärjekkäistä kommenteistani. Pahoittelen, se ei ollut kyllä tarkoitukseni. Toisinaan vain erehtyy, kun kirjoitettu teksti on vaikeaselkoista siinä mielessä, millä tavalla kommentti esitetään. Olen ehkä vain liikaa altistunut jatkuvalle perusteettomalle jankutukselle. Unohda ne kommentit, jotka eivät olleet mielestäsi asiallisia.

 173. Huxley avatar
  Huxley

  Hei Juhani,
  Osaisitkohan neuvoa minulle lähteitä mistä löytäisin Suomen osalta virallisia, ajantasaisia ja luotettavia tilastotietoja joissa asiat olisi esitetty niin, että niissä on ilmoitettu tapausten lukumäärät, eikä pelkkiä prosentuaalisia osuuksia jostain mitä ei sitten ole tarkemmin eritelty tai määritelty.
  Lähinnä minua kiinnostaisi tartuntatauteihin liittyvät tilastot. Erityisesti influenssa- ja koronavirusten osalta viimeisten 20 vuoden ajalta ja niin että ne on mahdollista eritellä vuosittain ja että näistä olisi vielä eriteltävinä:
  -kuolleisuus lukuina ikäluokittain
  ja perussairauksien liitännäisyys
  kuolemiin
  -sairaalahoidossa olleiden määrä ja
  ikä ja perussairauksien yhteys
  sairaalahoidon syyhyn
  -tehohoidossa olleiden määrä ja ikä
  ja perussairauksien yhteys
  tehohoidon tarpeen syyhyn

  Olen kokenut kovin haasteelliseksi löytää tietoja jotka auttaisivat minua muodostamaan omaa käsitystäni lähimenneisyyden ja nykytilan suhteesta tartuntatautien osalta.
  Olisin kovin kiitollinen mikäli sinulla on ehdottaa esim linkkejä joiden kautta pääsisin tilannetta tutkimaan.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Valitettavasti haluamasi tiedot eivät ole helposti koostettavissa eikä ainakaan yhdestä lähteestä.
   Sairaalaoin poistoilmoitustekisteristä löytyy osa, kuolemansyyrekisteristä osa, tilastokeskuksesta löytää diagnoosiryhmittäin kuolleisuuden, Kelan rekistereistä saa lääkehoidot. Mutta näiden yhdistäminen niin, että voisi vastata kysymykseesi, vaatisi mielestäni tutkimushankkeen, joka anoisi luvat yhdistää noita rekistereitä. Suomessahan toimii nyt Findata, jota kautta tuo rekisteripyyntö tulisi toteuttaa.
   Yhden sairaanhoitopiirin osalta ns tietoaltaasta voi saada myös noita tietoja toimitettua mikäli se ei vaadi usean rekisterin yhdistämistä.
   Valitettavasti en nyt osaa auttaa pidemmälle. Sorry.

   1. Huxley avatar
    Huxley

    Kiitos vastastauksestasi.
    Harmillista että näinkin oleelliset tiedot ovat yksittäisten kansalaisten lähes mahdoton saavuttaa. Minun on näin ollen mahdoton arvoida rokotuksen tarpeellisuutta omalla kohdallani.

    1. Juhani Knuuti avatar
     Juhani Knuuti

     Jos sinun tarvitsee itse analysoida nuo tiedot päättääksesi omasta rokotustarpeestasi, on varmaan vaikea tehdä ylipäätään mitään terveyteen liittyviä päätöksiä. Miten esimerkiksi voit tehdä päätöksiä ravitsemuksen, seulontojen, muiden rokotteiden taikka vaikkapa antibiootin tarpeen suhteen, jos sinun pitää kyetä arvioimaan tilanne tuollaisella datalla ja tarkkuudella.

     Ilmeisesti et luota siihen, että kaikki asiantuntijat ympäri maailman ovat sitä mieltä, että rokotus on selvästi kannattava suhteessa riskiin saada sairaus? Useimmat kyllä luottavat monesta suunnasta tuleviin samansuuntaisiin viesteihin eikä vaadi raakadataa analysoitavaksi. Kun rakennutat taloa, tarkistatko kaikki lujuuslaskelmat itse?

     Erityisesti nyt deltavariantin yhteydessä voi jo sanoa, että suurin osa väestöstä tulee saamaan tartunnan ennemmin tai myöhemmin. Silloin on kaksi vaihtoehtoa: Rokottamattomana on tietty riski saada vaikea tautimuoto. Rokotettuna riski saada vaikea tautimuoto on murto-osa rokottamattomiin verrattuna ja tämä hyöty on selvästi suurempi kuin rokotteista aiheutuvat ohimenevät haitat. Siksi olen itse ottanut rokotteen ja myös perhe ja jälkikasvu. Minulle pelkästään tämä tutkimusnäyttö riittää. Minä en tarvinnut vaatimiasi lukuja päätökseeni.

   2. Laura Kataja avatar

    Minä olen moneen kertaan noitunut sitä että täsmällisiä tilastoja ei löydä mistään. Kaikki annetaan sellaisessa muodossa että vähättelijä-vänkät päsevät väittämään että “influenssaan kuolee [jokin iso luku joka kasvaa sitä mukaa kuin koronatilastot] vuodessa” ja tuota tietoa ei pääse mistään varmistamaan.
    Kun ehdottoman tärkeää olisi että annetut luvut olisivat vertailukelpoisia!
    Yksi hyvä esimerkki onkyllä tämä tieto että N prosentilla koronaan kuolleista on ollut “jokin pitkäaikaissairaus”. Vänkät tietenkin tulkitsevat tämän “muutenkin kuolemaisillaan”, eikä esim. tietoa siitä kuinka suurella osalla väestöstä on asiaan vaikuttava pitkäaikaissairaus, vahingossakaan kerrota.
    Kun monien pitkäaikaissairauksien kanssa voi olla vuosikymmeniä aktiivinen ja työkykyinen (astma, diabetes jotka hyvin hoidettuina usein pysyvät kurissa vuosikymmeniä – suvussa ja tuttavapiirissä on tapauksia).

    Koronan kohdalla on tietysti oikea ongelma se, että luvut ovat alustavia, ja oikeasti vertaamaan päästään joskus vuonna 2026…

 174. JR avatar
  JR

  http://dx.doi.org/10.15585/mmwr.mm7031e2

  Hei, linkki vie CDC raporttiin Massachusetts, Barnabyn juhlahumun jäljille. (4th July)
  – rokotuskattavuus 69%, pct caseosuus 74% oli täysin rotettuja, sairaalaan otetuista 80% rokotettuja.

  Vaikka artikkelin kirjoittajat kehottavat välttämään johtopäätöksiä, niin rokotus vaikuttaa paitsi tehottomalta, niin jopa…?

  Viraalikuormat olivat samanlaisia sekä rokotetuilla että rokottamattomilla. Variantti näyttää siis pystyvän eräänlaiseen “serial passageen” rokotettujen elimistössä. Rokotus ei siis estä taudin leviämistä. Se, mikä jäljelle jää, on taudin lieveneminen?

  Käy ymmärrettäväksi ameriikan ohje: käytä maskia (koska aerosoli merkittävä), vaikka rokotettu (koska rokotus ei suojaa toisia tai itseä). Lisäisin tuohon, maskin pitää olla pro ja asennuksen naamalle ammattitaitoinen.

  Leaky vaccination eli epätehokas, laajasti koko kansaan ja kiireellä, tekee ihmisistä petrimaljoja varianttikehitykselle. Kristallipalloni näkee yhä uusia variantteja, jatkuvalla syötöllä. Sekä kausikoronarokotuksia. Toivon palloni olevan taittovirheinen.
  JR

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   En tiedä taittovirheestäsi mutta tulkintasi perustuu edelleen kirsikanpoimintaan. Miksi et jaa niitä analyysejä joissa tulos on täysin päinvastainen?
   En lähde nyt jakamaan varsinaisia tutkimusraportteja mutta voisit vilkaista muutamaa kommenttia, joissa näitä toisenlaisia tuloksia on esillä:
   https://twitter.com/MarkkuPeltonen/status/1425222747186155531
   https://yle.fi/uutiset/3-12048033

   Onhan asiasta uutisoitu Suomessa ja monessa muussa maassa: Rokottaminen vähentää selvästi vakavan tausin syntyä vaikka ei kykene kaikilla estämään tartuntaa.

 175. Ville Kaipainen avatar
  Ville Kaipainen

  Robert W. Malonen twiitti: 85% to 90% of the hospitalized are fully vaccinated and 95% of the severe patients are vaccinated. Mathematically, if the vaccines are 90% risk reduction and you have 90% vaccination rate like they do in Israel, rate should be 47%.

  Tämä siis Israelissa. Postattu tänään.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Twiitti tutkitun tiedon lähteenä ei liene luotettavin. Kuten edellä on jo asiaa käsitelty, tartuntoihin vaikuttaa lukuisat muutkin asiat kuin vain rokotus.

   1. Laura Kataja avatar

    Israelissa mm. tietyt uskonnolliset ryhmät (tiukimmat juutalaiset) eivät hyväksy rokotuksia eivätkä ilmeisesti juuri mitään muutakaan modernia lääketiedettä. Eivätkä siis hakeudu sairaanhoitoon kuin äärimmäisessä hädässä, jos silloinkaan, eivätkä varsinkaan testeihin.
    Eli ne koronatapaukset jäävät tilastojen ulkopuolelle.

   2. J-P avatar
    J-P

    Robert W Malone tuskin on kovinkaan luotettava missään suhteessa nykyisellään. Hän koittaa varsin patologisesti vänkäämällä varastaa kunnian mRNA rokotteen keksimisestä samalla kun on kääntynyt rokotevastaisuuteen ja näiden huuhaatyyppien käsikassaraksi.
    Toki myös ilmeisesti myöntänytkin, ainakin erään sivuston mukaan (https://www.logically.ai/factchecks/library/3aa2eefd), ettei olisikaan keksijä. Otapa tästä nyt sitten selvää.
    Mutta tiedeyhteisö ainakin antaa tämä kunnian Katalin Karikon ja Drew Weissmanin harteille.

    On harmillista, että aikanaan kunnioitetut tieteentekijät alkaa kääntyä tiedettä vastaan, etenkin tälläisinä aikona jota nyt eletään. Malone yhtenä, Luc Montagnier toisena ja onpa noita muutamia muitakin varsin nimekkäitä takavuosilta.

    1. Juhani Knuuti avatar
     Juhani Knuuti

     On näitä harhautuneita valitettavasti koko ajan. Edes Nobel ei suojaa hörhöytymisestä.

 176. Miika avatar
  Miika

  Juhani Knuuti kirjoittaa asiasta tuntematta kuitenkaan asiaa. On nimittäin täysin totta, että sairastuneet täytyy suhteuttaa heidän suhteellisiin osuuksinsa. Tässä Knuuti osuu naulan kantaan. Kuitenkaan hän ei selvästikään ole tarkastellut noita Israelin tilastoja henkilökohtaisesti, sillä muuten hän ei tuollaista kirjoittaisi. Olen noita lukuja katsonut Israelin hallituksen virallisilta sivuilta. Sieltä summasin tiedot ikäryhmittäin neljän viikon ajanjaksolta (20.6- 17.7.2021) jopa taulukoin niitä. Annan siitä muutamia esimerkkejä.

  Ikäryhmässä 20-29v Täysin rokotetuilla uusia tapauksia 796, rokottamattomilla 228. Rokotekattavuus tässä ryhmässä oli 71,90%. Silti rokotetuilla oli 77,7% uusista tapauksista.

  Ikäryhmässä 30-39v Täysin rokotetuilla uusia tapauksia 894, rokottamattomilla 256. Rokotekattavuus tässä ryhmässä oli 77,40%. Silti rokotetuilla oli 77,7% uusista tapauksista.

  Ikäryhmässä 40-49v Täysin rokotetuilla uusia tapauksia 1174, rokottamattomilla 218. Rokotekattavuus tässä ryhmässä oli 80,90%. Silti rokotetuilla oli 84,3% uusista tapauksista.

  Voisin jatkaa tätä luettelemalla ikäryhmät aina vanhimpiin asti, mutta tyydyn vain toteamaan, että vaikka rokotettujen ja rokottamattomien suhteelliset osuudet huomioidaan, on uusia tartuntoja rokotettujen joukossa jopa hiukan enemmän kuin heidän suhteellinen osuutensa. Siinä siin ei ole kysymys mistään Biasista. Ei tätä kenties pidä tulkita niinkään, että rokotteet lisäisivät tartunnan todennäköisyyttä. Mahdollisesti rokotetut ovat vain kuvitelleet olevansa turvassa, ja siten eläneet holtittomammin. Toki myönnän esimerkiksi kotimaan tilan teen pohjalta, että taudin vakavia muotoja rokote näyttäisi suojaavan. Itse tartuntoihin sen teho on Israelissa kuitenkin ollut käytännössä olemattoman heikko.

  Israelin hallituksen viralliset sivut löytyvät tuolta. Siellä tulokset ovat ikäryhmittäin kunkin viikon osalta, eli tehdäkseni tuonmainitsemani analyysin, täytyy laskea tiedot useammalta viikolta. https://data.gov.il/dataset/covid-19/resource/9b623a64-f7df-4d0c-9f57-09bd99a88880

  Kyseessä muuten ei ole trollisivuston linkki, joten toivottavasti sitä ei poisteta.

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Silti myös Israel raportoi, että täydellinen rokotus on edelleen tehokas.
   On toki totta, että rokotteen suojaustehop deltavarianttia kohtaan on heikompi infektion osalta vaikka teho vakavaa tautia ja kuolemaa kohtaan onkin vielä erinoaminen.
   Asia ei kuitenkaan noiden kertomiesi tilastolukujen valossa ole noin yksinkertainen. Itse tarttumiseen vaikuttaa moni asia ja eivät nuo rokotetut ja rokottamattomat ole välttämättä satunnaisesti jakaantunut ryhmä sillä kyseessä ei ole tutkimus. Rokotetut voivat olla eri tilanteissa, olla alttiimpia tartunnalle eri tilaisuuksissa taikka ovat sitten muuten vain käyttäytyneet huolettomammin, koska ovat rokotuksella suojautuneet. Lisäksi on epäselvää, millä tavalla nämä rokotetut ja rokottamattomat eroavat testauksen aktiivisuuden suhteen. Voisin kuvitella, että kun rokotuskattavuus nousee, rokottamattomissa yleistyy piittaamattomuus myös testausta kohtaan.

   Minä olisin hyvin varovainen tekemään noiden lukujen perusteella mitään johtopäätöksiä rokotuksen tehosta.

   Minun esimerkkini ei tietenkään ota mitään kantaa muihin taudin leviämisen tekijöihin vaan nosti esiin yhden vääjäämättömän tilastollisen faktan. Siinä vaiheessa kun kaikki ovat rokotettu, sairastuneista myös 100% on rokotettuja.

   1. Risto Koivunen avatar
    Risto Koivunen

    Kyselytutkimuksissa käytetään termiä vastaamattomuusharha (engl. non-response bias) kuvaamaan sitä harhaa, joka voi syntyä jos kyselyn vastausaste on erilainen eri väestöryhmien kesken. Tämä siis vaikka kysely olisi lähetetty ainoastaan ennalta valitulle ja aidosti edustavalle väestön otokselle.

    Koronatartuntojen testauksen suhteen voisi käyttää samansisältöistä termiä osallistumattomuusharha (engl. non-participation bias), kuvaamaan tilannetta jossa testaukseen hakeutuminen on vapaaehtoista, mutta testaukseen hakeutumisen kynnys esimerkiksi hengitystieoireiden alkaessa voi olla erilainen erilaisille väestöryhmille. Kun testauskapasiteettia on rajallisesti, sitä kannattaa myös käyttää suunnatusti, sen sijaan että pyrittäisiin tähtäämään tilastollisesti edustaviin otoksiin koko populaatiosta. Toisaalta jos testauskapasiteettia löytyy, niin silloin voi periaatteessa testata vaikka koko väestön; uutisten mukaan esimerkiksi Kiinan Wuhanissa aiotaan nyt testata koko alueen 11 miljoonainen väestö.

    Tartuntojen määrän lisäksi tärkeänä parametrina on pidetty sairaalahoidossa olevien vakavien tapauksien määrää, josta voidaan sitten laskea rokottamattomien ja rokotettujen osuudet. Tällöinkin pitäisi ehkä erotella henkilöt, jotka ovat sairaalassa vakavan koronan takia, ja sellaiset jotka ovat sairaalassa ensisijaisesti muusta syystä, mutta ovat sen lisäksi sairastuneet lievään koronaan (joko ennen sairaalaan tuloa tai sairaalassa ollessaan). Äskeisen BBC:n uutisen mukaan heinäkuun lopussa Britannian sairaaloiden koronapotilaista noin neljäsosa oli hoidossa ensisijaisesti muun syyn kuin koronan takia. Periaatteessa jopa sairaalahoidon määrien suhteen voi olla osallistumisharhaa, jos osa aidosti sairaalahoidon tarpeessa olevista jättää hakematta apua – tällöin on tietysti riski, että päätyy paikallisen kuolinsyyntutkijan tilastoihin.

    (Tämä näin yleisinä kommentteina tilastoista ja tutkimuksesta kiinnostuneen henkilön näkökulmasta.)

    1. Juhani Knuuti avatar
     Juhani Knuuti

     Erinomaisia kommentteja. Kiitos.

  2. Petra Immonen avatar
   Petra Immonen

   Minulle jäi nyt epäselväksi mikä onkaan koko 20-29 -vuotiaiden määrä Israelissa? Käsittääkseni tämä olisi aika olennaista suhteellisuuksia laskettaessa? Siis, jos 77,4 prosenttia on rokotettu ja heistä sairastuu 1174 henkilöä…niin kuinka monta prosenttia koko ikäluokasta tämä onkaan? Ja kuinka monta prosenttia rokottamattomista sairastuu?

   1. Juhani Knuuti avatar
    Juhani Knuuti

    Ei tuolla absoluuttisella määrällä ole merkitystä jos katsotaan suhteellista riskiä.
    Sillä on merkitystä vain sairaalakuorimituksen osalta mutta ei rokotteen tehon osalta.

 177. Santtu avatar
  Santtu

  Timo Jokela. Rapsodia on humpuukkisivusto, ei pätevä lähdeviite. Lähdetään siitä liikkeelle.

 178. Timo Jokela avatar
  Timo Jokela

  (Tästä poistettu linkki huuhaasivustolle)

 179. Timo Jokela avatar
  Timo Jokela

  Hra. Knuuti taas kateissa. Luovuttaisit jo. Jopa Anthony Fauci kertoo etteivät nämä apinan-adenovirusvektori tai mRNa-tölkit estä tartuntoja! Joten ovat todella tehottomia!

  1. Juhani Knuuti avatar
   Juhani Knuuti

   Jos olen kateissa, kommentoija on varmaan hukassa. 😉
   Ja jakaa nyt trollisivustojen linkkejä (poistin linkin)

error

Pidätkö blogistani? Viesti tästä muille.

LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram
RSS
Follow by Email